Comuna Luncoiu de Jos se dezvoltă continuu

În frumoasa localitate din Ţara Zarandului sunt în derulare mai multe proiecte, care vizează reţeaua de infrastructură, dar şi alte domenii

Cu o populaţie de aproape 2000 de locuitori, comuna Luncoiu de Jos este nu doar una dintre cele mai pitoreşti aşezări ale Ţării Zarandului, ci este considerată una dintre cele mai frumoasa aşezări rurale ale judeţului Hunedoara.

Extinderi de reţele

La ora actuală, comuna, situată într-un cadru natural deosebit, are în componenţă cinci aşezări, fiind vorba despre localitatea de reşedinţă Luncoiu de Jos şi satele aparţinătoare Dudeşti, Luncoiu de Sus, Podele şi Stejărel. Ca mai peste tot în zonele rurale, şi aici, în ciuda perioadei de criză pe care o traversează întreaga societate românească, sunt în derulare mai multe proiecte, ce vizează dezvoltarea aşezării.  “Pe aceste proiecte înaintăm cu paşi mici, dar siguri, făcând lucrurile trewptat, după o matură chibzuinţă. În ultima perioadă am făcut extinderi la reţeaua de iluminat public în satele Stejărel, Luncoiu de Sus şi Luncoiu de Jos, inclusiv în zonele mai izolate din aceste aşezări. De asemenea, am extins şi reţeaua de drumuri asfaltate. Astfel, s-au asfaltat drumurile spre bisericile din Podele şi din Stejărel, aceste căi de acces fiind foarte frecventate de către membrii celor două comunităţi. În plus, s-a lucrat şi la amenajarea unor drumuri de acces către păduri, fânaţe, livezi şi holde. La acest capitol doresc să le mulţumesc locuitorilor comunei, care au cedat o porţiune din terenurile lor pentru a se amenaja aceste drumuri de exploataţie agricolă. Pentru viitor avem în plan, la acest capitol, întreţinerea altor drumuri de exploataţie agricolă, dar şi asfaltarea celor câteva străzi interioare, care, în prezent, sunt pietruite. Bineînţeles, nu le vom putea face toate odată, fiind condiţionaţi de buget, dar, aşa cum am reuşit cu alte investiţii similare, vom duce şi aceste proiecte la bun sfârşit”, a declarat Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos.

primar luncoi

Pentru informatizare

Şi în Luncoiu de Jos locuitorii doresc să aibă condiţii de viaţă cât mai apropiate de cele de la oraş, inclusiv în ceea ce priveşte domeniul informatizării. “Copiii din comună îşi doresc ca la şcoală să aibă calcultatoare şi programe cât mai performante. Acest lucru îl dorim şi noi, fiind necesară modernizarea dotării din acest domeniu şi al primăriei. Am reuşit să aducem, la şcoală, printr-un program naţional, şase calculatoare recondiţionate, dar dorim achiziţionarea şi de aparatură nouă, inclusive de imprimante sau copiatoare. În acest sens, lucrăm la întocmirea unui proiect, pe care dorim să-l depunem la forurile competente, în vederea accesării de fonduri europene. Totodată, suntem parteneri, în cadrul unui demers comun, cu Consiliul Judeţean Hunedoara şi alte localităţi învecinate, la un proiect ce vizează modernizarea reţelei informatice din zonele rurale. Experienţa ne-a învăţat că este mai bine să aşteptăm ceva timp, decât să ne pripim, şi să achiziţionăm servicii de calitate, aşa cum am făcut cu toate investiţiile din comuna noastră”, a mai spus Călin Dorin Dud, primarul din Luncoiu de Jos.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului