Comuna General Berthelot, accent ascuţit pe turism

Administraţia publică locală din aşezarea din Ţara Haţegului derulează, deja, acţiuni importante în acest sens

Comuna hunedoreană General Berthelot este una dintre cele două localităţi din judeţ care are ca primar o femeie, în speţă pe Marina Huzoni.

marina huzoni, primartul comunei general berthelot

Obiective interesante

Şi, chiar dacă este condusă de o femeie, comuna General Berthelot are cea mai bună echipă de fotbal din zona Haţegului, formaţia locală Unirea câştigând seria I a Ligii a V-a Hunedoara. “A fost un succes surprinzător, dar meritat, chiar dacă a venit în ultima etapă. Îi felicit pe cei de la echipă şi sper ca şi sezonul acesta să aibă o comportare bună. Pentru echipă, dar nu numai, ci pentru toată zona, noi lucrăm la amenajarea unei baze sportive, care va cuprinde, printre altele, pe lângă terenuri, şi un loc de agrement, cu luciu de apă, noi mai având în plan, după deschiderea sesiunilor de depunere a dosarelor, accesarea de fonduri europene pentru amenajarea unui parc paleontologic. Astfel, comuna va deveni unul dintre principalii poli de atracţie turistică din judeţul Hunedoara. Reamintesc că la noi s-au găsit, în satul Tuştea, ouă de dinozauri pitici, descoperire unică în Europa, fiind amenajat, în acest sens, şi un mic muzeu, şi că în localitatea de reşedinţă, în conacul generalului Paul Henri Mathias Berthelot, funcţionează un centru de cercetări al Academiei Române, în această locaţie desfăşurându-se importante simpozioane ştiinţifice sau alte activităţi de acelaşi gen. Practic, activitatea din turism este principala sursă de dezvoltare a localităţii noastre”, a declarat Marina Huzoni, primarul comunei General Berthelot.

Problemă rezolvată

Însă şi în comuna General Berthelot, ca, practic, peste tot în ţară, sunt şi probleme, unele dintre ele destul de delicate. Din fericire, însă, una dintre acestea a fost rezolvată. “Să fii primar în această perioadă nu este deloc uşor. Chiar dacă unii susţin că pentru un primar-femeie este mai simplu să se descurce, lucrurile nu stau tocmai aşa. Este adevărat că poţi avea unele avantaje, dar cu criza economică, fenomen care, parcă, nu mai vrea să se termine, nu e de glumit. Lipsa de fonduri împiedică crearea de locuri de muncă, şi asta nu la noi în comună, ci în Haţeg, mai ales, oraşul fiind aproape de General Berthelot. Apoi şi bugetele locale sunt mici. Chiar dacă stăm, la nivel de comună, destul de bine cu colectarea taxelor şi impozitelor, bugetul rămâne mic. Am avut, nu de mult, o problemă foarte delicată, cea legată de plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, precum şi cu achitarea indemnizaţiilor pentru cei cu dizabilităţi. Din fericire, printr-o rectificare bugetară, aprobată în Consiliul Local, am reuşit să facem plata pentru aceste persoane. Acestea nu sunt multe, fiind vorba de doi asistenţi şi şapte personae cu dizabilităţi. Din păcate, situaţia economică actuală face ca pentru unii dintre aceştia respectivii bani să fie singura sursă de venit. Sper, totuşi, ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, să trecem de această perioadă”, a mai spus Marina Huzoni, primarul comunei hunedorene General Berthelot.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia