Comuna General Berthelot, accent ascuţit pe turism

Administraţia publică locală din aşezarea din Ţara Haţegului derulează, deja, acţiuni importante în acest sens

Comuna hunedoreană General Berthelot este una dintre cele două localităţi din judeţ care are ca primar o femeie, în speţă pe Marina Huzoni.

marina huzoni, primartul comunei general berthelot

Obiective interesante

Şi, chiar dacă este condusă de o femeie, comuna General Berthelot are cea mai bună echipă de fotbal din zona Haţegului, formaţia locală Unirea câştigând seria I a Ligii a V-a Hunedoara. “A fost un succes surprinzător, dar meritat, chiar dacă a venit în ultima etapă. Îi felicit pe cei de la echipă şi sper ca şi sezonul acesta să aibă o comportare bună. Pentru echipă, dar nu numai, ci pentru toată zona, noi lucrăm la amenajarea unei baze sportive, care va cuprinde, printre altele, pe lângă terenuri, şi un loc de agrement, cu luciu de apă, noi mai având în plan, după deschiderea sesiunilor de depunere a dosarelor, accesarea de fonduri europene pentru amenajarea unui parc paleontologic. Astfel, comuna va deveni unul dintre principalii poli de atracţie turistică din judeţul Hunedoara. Reamintesc că la noi s-au găsit, în satul Tuştea, ouă de dinozauri pitici, descoperire unică în Europa, fiind amenajat, în acest sens, şi un mic muzeu, şi că în localitatea de reşedinţă, în conacul generalului Paul Henri Mathias Berthelot, funcţionează un centru de cercetări al Academiei Române, în această locaţie desfăşurându-se importante simpozioane ştiinţifice sau alte activităţi de acelaşi gen. Practic, activitatea din turism este principala sursă de dezvoltare a localităţii noastre”, a declarat Marina Huzoni, primarul comunei General Berthelot.

Problemă rezolvată

Însă şi în comuna General Berthelot, ca, practic, peste tot în ţară, sunt şi probleme, unele dintre ele destul de delicate. Din fericire, însă, una dintre acestea a fost rezolvată. “Să fii primar în această perioadă nu este deloc uşor. Chiar dacă unii susţin că pentru un primar-femeie este mai simplu să se descurce, lucrurile nu stau tocmai aşa. Este adevărat că poţi avea unele avantaje, dar cu criza economică, fenomen care, parcă, nu mai vrea să se termine, nu e de glumit. Lipsa de fonduri împiedică crearea de locuri de muncă, şi asta nu la noi în comună, ci în Haţeg, mai ales, oraşul fiind aproape de General Berthelot. Apoi şi bugetele locale sunt mici. Chiar dacă stăm, la nivel de comună, destul de bine cu colectarea taxelor şi impozitelor, bugetul rămâne mic. Am avut, nu de mult, o problemă foarte delicată, cea legată de plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, precum şi cu achitarea indemnizaţiilor pentru cei cu dizabilităţi. Din fericire, printr-o rectificare bugetară, aprobată în Consiliul Local, am reuşit să facem plata pentru aceste persoane. Acestea nu sunt multe, fiind vorba de doi asistenţi şi şapte personae cu dizabilităţi. Din păcate, situaţia economică actuală face ca pentru unii dintre aceştia respectivii bani să fie singura sursă de venit. Sper, totuşi, ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, să trecem de această perioadă”, a mai spus Marina Huzoni, primarul comunei hunedorene General Berthelot.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte