Componenta socială, importantă pentru administrațía publică din Ilia

 

În 2013, cei care administrează frumoasa comună de pe Valea Mureșului au sprijinit vizibil bisericile, căminele culturale și școlile din localitate

ilia primar

 

În zonele rurale, și aici nu este vorba doar de cele din județul Hunedoara, administrațiile locale au o mai mare înclinație pentru sprijinirea componentei sociale a vieții de zi cu zi.

 

Util pentru comunitate

 

Un exemplu concret îl întâlnim în frumoasa comună hunedoreană Ilia, situată pe Valea Mureșului. Ca și în anii trecuți, reprezentanții administrației publice din Ilia, o comună cu aspect de mic orășel, au dat o atenție deosebită sprijinirii lăcașelor de cult. „Anul trecut s-a reparat acoperișul bisericii din Săcămaș, montându-se jgheaburi și burlane. De asemenea, în Bretea Mureșană, în zona adiacentă bisericii, au fost pavate aleile pietonale, lucru care s-a făcut și la lăcașuln de cult ortodox din centrul de comună, precum și în cimitirul din Ilia. În total, pe lângă bisericile din cele două sate au fost montate pavele pe o suprafață de 1.200 de metri pătrați, astfel de operațiuni urmând a se face, în viitor, și la zonele adiacente ale tuturor lăcașelor de cult din comună. Totodată, doresc să menționez că au fost toaletate toate cimitirele din comună, precum și alte zone verzi, aceste operațiuni făcând parte din planul de întreținere și curățenie al localității noastre, existând, din partea administrației, o preocupare permenentă de a avea o așezare cu un aspect plăcut. În plus, anul trecut s-a refăcut acoperișul căminului cultural din Bacea și au început lucrările de reabilitare exterioară a celui din Valea Lungă. Lucrările de la aceste două cămine culturale vor continua și în decursul acestui an, spațiile respective urmând a fi și extinse. Aici vor fi amenajate, printre altele, bucătării, spații de depozitare, camere frigorifice sau grupuri sanitare interioare. Noi avem deja un proiect prin care toate căminele culturale de pe raza localității noastre să beneficieze de aceste facilități mai sus menționate. Mai mult, pentru școli s-au asigurat lemnele necesare încălzirii până la primăvară, plata fiind făcută deja”, a spus Marius Gabriel Omotă, primarul comunei Ilia.

 

Optimism ponderat

 

Sigur că nu toate au fost pe roze anul trecut în Ilia, cei care conduc comuna comuna fiind deranjați de desființarea administrației financiare din localitate, lucru care îi pune pe contribuabili pe drumuri, dar, per total, după cum susțin ei, bilanțul pe 2013 este unul pozitiv. „În 10 ani de mandat s-au făcut multe în comună. Se putea și mai mult, dar eu zic că este bine ce s-a realizat, mai ales în această perioadă de criză. Un lucru bun pe care trebuie să îl subliniez este că am reușit să achităm, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, datorii mai vechi și, în plus, mă bucur că suntem cu plățile la zi, nu doar la furnizori, ci și cu salariile și alte cheltuieli de personal și utilități. Pot spune, cu mândrie, că, în ultima perioadă, comuna s-a schimbat foarte mult în bine și, dacă o ținem tot așa, în următorii 10 ani localitatea Ilia va fi una deosebită. Mulțumesc concetățenilor mei pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și pentru că mă percep ca pe unul de-al lor. Suntem ca o familie mare și m-aș bucua ca administrația locală să nu-i dezamăgească. Doresc să fim mândri de localitatea în care trăim”, a mai spus primarul din Ilia, Marius Gabriel Omotă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”