Componenta socială, importantă pentru administrația din Hărău

În comună au fost acordate ajutoarele alimentare de la UE și s-a asigurat combustibilul necesar încălzirii instituțiilor publice în sezonul receharau-2

Deși accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea localităților pe care le conduc rămâne o prioritate pentru primarii din comunele hunedorene rămâne o prioritate, majoritatea acestor edili acordă o importanță deosebită și problemelor sociale cu care se confruntă concetățenii lor.

De sezon

Un astfel de aspect îl întâlnim și într-o așezare rurală hunedoreană de pe Valea Mureșului,  respectiv comuna Hărău. „În cursul lunii octombrie Primăria comunei Hărău a distribuit ajutoarele alimentare din partea Uniunii Europene. Precizez pe această cale faptul că aceste ajutoare au fost distribuite întocmai cu prevederile legii acelor categorii de beneficiari care au fost înscriși în tabelele venite de la instituțiile județene, și anume pentru pensionarii C.A.P, șomeri și beneficiari de ajutor social. Menționez că primăria a făcut acest serviciu gratuit pentru cetățenii săi și, conform legii, nu a avut dreptul de a înscrie alte persoane decât cele aflate în situațiile mai sus anunțate. Totodată, a fost acordată prioritate bunei funcționări a școlilor de pe raza comunei Hărău și întreținerii în bune condiții a bazei materiale a acestora. Am făcut eforturi majore pentru îmbunătățirea procesului de învățământ și a disciplinei din școală. În momentul de față sunt asigurate lemne de foc pentru centralele termice la toate școlile din comună, urmând să aducem un stoc suplimentar de rezervă. Un loc important în bugetul comunei Hărău îl constituie asigurarea salarizării asistenților persoanelor cu handicap, a indemnizațiilor acestora, a burselor pentru elevii din familii cu venit sub plafonul minim, a ajutoarelor de încălzire și a celorlalte forme de protecție sociala prevăzute de lege“, a declarat Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei Hărău.

Investiții

Și în Hărău, ca mai peste tot, în ciuda perioadei de criză financiară pe care o traversăm, se fac și investiții ori se întocmesc proiecte în acest sens. “În aceste zile suntem pe punctul de a finaliza capela din Chimindia și avem pregătit de un proiect pentru modernizarea unui drum pe Valea Mică din același sat, pentru care am obținut toate avizele și autorizațiile necesare, urmând a fi depus, pentru finanțare, pe măsura 322, la GAL Sargeția până la sfârșitul lunii în curs. În octombrie am depus, la Compania Națională de Investiții, proiectul pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea căminului cultural din Hărău. În momentul de față facem inventarierea situației realizării racordurilor de apă la gospodării în vederea finalizării acestora în cel mai scurt timp, dupa care vom proceda la predarea spre administrare a sistemului către S.C. APAPROD S.A. Deva în vederea operării acestui serviciu pentru populație. Toate costurile pentru branșarea la rețea au fost și sunt suportate de către primărie din bugetul local. Cheltuielile de întreținere și funcționare a sistemului, precum și costurile aferente autorizării de la toate instituțiile statului au fost suportate până în prezent tot de către primărie din bugetul local. Odată cu predarea către operatorul autorizat, se vor încheia cu acesta contractele individuale de furnizare a apei și se vor continua investițiile cu racordarea gospodăriilor la rețeaua de canalizare”, a mai spus Ioan Dorin Jibetean, primarul din Hărău.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi