Componenta socială, importantă pentru administrația din Hărău

În comună au fost acordate ajutoarele alimentare de la UE și s-a asigurat combustibilul necesar încălzirii instituțiilor publice în sezonul receharau-2

Deși accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea localităților pe care le conduc rămâne o prioritate pentru primarii din comunele hunedorene rămâne o prioritate, majoritatea acestor edili acordă o importanță deosebită și problemelor sociale cu care se confruntă concetățenii lor.

De sezon

Un astfel de aspect îl întâlnim și într-o așezare rurală hunedoreană de pe Valea Mureșului,  respectiv comuna Hărău. „În cursul lunii octombrie Primăria comunei Hărău a distribuit ajutoarele alimentare din partea Uniunii Europene. Precizez pe această cale faptul că aceste ajutoare au fost distribuite întocmai cu prevederile legii acelor categorii de beneficiari care au fost înscriși în tabelele venite de la instituțiile județene, și anume pentru pensionarii C.A.P, șomeri și beneficiari de ajutor social. Menționez că primăria a făcut acest serviciu gratuit pentru cetățenii săi și, conform legii, nu a avut dreptul de a înscrie alte persoane decât cele aflate în situațiile mai sus anunțate. Totodată, a fost acordată prioritate bunei funcționări a școlilor de pe raza comunei Hărău și întreținerii în bune condiții a bazei materiale a acestora. Am făcut eforturi majore pentru îmbunătățirea procesului de învățământ și a disciplinei din școală. În momentul de față sunt asigurate lemne de foc pentru centralele termice la toate școlile din comună, urmând să aducem un stoc suplimentar de rezervă. Un loc important în bugetul comunei Hărău îl constituie asigurarea salarizării asistenților persoanelor cu handicap, a indemnizațiilor acestora, a burselor pentru elevii din familii cu venit sub plafonul minim, a ajutoarelor de încălzire și a celorlalte forme de protecție sociala prevăzute de lege“, a declarat Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei Hărău.

Investiții

Și în Hărău, ca mai peste tot, în ciuda perioadei de criză financiară pe care o traversăm, se fac și investiții ori se întocmesc proiecte în acest sens. “În aceste zile suntem pe punctul de a finaliza capela din Chimindia și avem pregătit de un proiect pentru modernizarea unui drum pe Valea Mică din același sat, pentru care am obținut toate avizele și autorizațiile necesare, urmând a fi depus, pentru finanțare, pe măsura 322, la GAL Sargeția până la sfârșitul lunii în curs. În octombrie am depus, la Compania Națională de Investiții, proiectul pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea căminului cultural din Hărău. În momentul de față facem inventarierea situației realizării racordurilor de apă la gospodării în vederea finalizării acestora în cel mai scurt timp, dupa care vom proceda la predarea spre administrare a sistemului către S.C. APAPROD S.A. Deva în vederea operării acestui serviciu pentru populație. Toate costurile pentru branșarea la rețea au fost și sunt suportate de către primărie din bugetul local. Cheltuielile de întreținere și funcționare a sistemului, precum și costurile aferente autorizării de la toate instituțiile statului au fost suportate până în prezent tot de către primărie din bugetul local. Odată cu predarea către operatorul autorizat, se vor încheia cu acesta contractele individuale de furnizare a apei și se vor continua investițiile cu racordarea gospodăriilor la rețeaua de canalizare”, a mai spus Ioan Dorin Jibetean, primarul din Hărău.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști