Civilizaţie: Primarul din Densuş, în dialog televizat cu concetăţenii săi

Traian Bugari a răspuns la întrebările puse de cei din localitatea pe care o conduce în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV

primar densusDialogul dintre reprezentanţii administraţiei publice locale şi cetăţeni se poate realiza, într-un mod civilizat, nu doar prin acordarea de audienţe, ci şi prin alte moduri.

Turismul este prioritar

Un astfel de lucru s-a întâmplat şi în comuna hunedoreană Densuş, primarul Traian Bugari răspunzând unor întrebări adresate de concetăţenii săi în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe HUNEDOARA TV. Densuşul fiind o localitate etalon pentru judeţul Hunedoara în ceea ce priveşte turismul, în localitate fiind o mulţime de obiective demne de vizitat, începând cu biserica din piatră cu hramul „Sfântul Nicolae” din centrul de comună şi terminând cu „Tăul fără fund” de la Peşteana, ca să ne rezumăm doar la câteva exemple, este şi normal ca şi cei care trăiesc aici să-şi dorească dezvoltarea acestui domeniu de activitate. „În prezent, pe măsura 313, prin finanţare europeană, este demarată lucrarea la construirea unui Centru de Informare Turistică în localitatea de reşedinţă. Toate avizele sunt venite şi sper ca în toamnă acest centru să devină funcţional”, a răspuns primarul Traian Bugari la una dintre întrebările adresate de concetăţenii săi. 

Alte doleanţe

Locuitorii comunei Densuş, indiferent de vârsta lor, au şi alte doleanţe, mai mult sau mai puţin legate de turism. De exemplu, un tânăr din comună, elev încă, îşi doreşte ca la şcolile din Densuş să fie mai multe calculatoare, dar şi programe mai moderne, prin acest mod putând fi promovat şi turismul. „Este adevărat că am achiziţionat, în urmă cu ceva timp, mai multe calculatoare  la şcoli, dar, cu trecerea timpului, acestea sunt, acum, depăşite pentru cerinţele actuale. Avem, în schimb, în Densuş, un centru Biblionet, cu calculatoare moderne, precum şi Internet wireless, în principalele sate ale comunei”, a mai afirmat Traian Bugari. O altă problemă ridicată de locuitorii din Densuş este şi cea referitoare la starea drumurilor, deşi marea majoritate a acestora sunt asfaltate. „Ar mai fi de asfaltat două străduţe în Hăţăgel şi două în Poieni şi opt în Densuş. Totodată, satul Criva nu are legătură asfaltată cu drumul principal, iar în Peşteniţa mai sunt câteva case, situate pe o stradă mai izolată, care nu beneficiază de această facilitate. Aceste străzi, cât şi cea din Peşteana, de la şcoala specială, care face legătura cu drumul naţional ce duce la Caransebeş, sunt pregătite pentru a fi modernizate şi sunt în atenţia noastră în vederea asfaltării, într-un timp cât mai scurt, dar totul depinde şi de buget”, a afirmat Traian Bugari. Mai multe, însă, despre comuna Densuş veţi putea afla în numerele următoare din ZIARUL HUNEDOREANULUI.      

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”