Civilizaţie: Primarul din Densuş, în dialog televizat cu concetăţenii săi

Traian Bugari a răspuns la întrebările puse de cei din localitatea pe care o conduce în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV

primar densusDialogul dintre reprezentanţii administraţiei publice locale şi cetăţeni se poate realiza, într-un mod civilizat, nu doar prin acordarea de audienţe, ci şi prin alte moduri.

Turismul este prioritar

Un astfel de lucru s-a întâmplat şi în comuna hunedoreană Densuş, primarul Traian Bugari răspunzând unor întrebări adresate de concetăţenii săi în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe HUNEDOARA TV. Densuşul fiind o localitate etalon pentru judeţul Hunedoara în ceea ce priveşte turismul, în localitate fiind o mulţime de obiective demne de vizitat, începând cu biserica din piatră cu hramul „Sfântul Nicolae” din centrul de comună şi terminând cu „Tăul fără fund” de la Peşteana, ca să ne rezumăm doar la câteva exemple, este şi normal ca şi cei care trăiesc aici să-şi dorească dezvoltarea acestui domeniu de activitate. „În prezent, pe măsura 313, prin finanţare europeană, este demarată lucrarea la construirea unui Centru de Informare Turistică în localitatea de reşedinţă. Toate avizele sunt venite şi sper ca în toamnă acest centru să devină funcţional”, a răspuns primarul Traian Bugari la una dintre întrebările adresate de concetăţenii săi. 

Alte doleanţe

Locuitorii comunei Densuş, indiferent de vârsta lor, au şi alte doleanţe, mai mult sau mai puţin legate de turism. De exemplu, un tânăr din comună, elev încă, îşi doreşte ca la şcolile din Densuş să fie mai multe calculatoare, dar şi programe mai moderne, prin acest mod putând fi promovat şi turismul. „Este adevărat că am achiziţionat, în urmă cu ceva timp, mai multe calculatoare  la şcoli, dar, cu trecerea timpului, acestea sunt, acum, depăşite pentru cerinţele actuale. Avem, în schimb, în Densuş, un centru Biblionet, cu calculatoare moderne, precum şi Internet wireless, în principalele sate ale comunei”, a mai afirmat Traian Bugari. O altă problemă ridicată de locuitorii din Densuş este şi cea referitoare la starea drumurilor, deşi marea majoritate a acestora sunt asfaltate. „Ar mai fi de asfaltat două străduţe în Hăţăgel şi două în Poieni şi opt în Densuş. Totodată, satul Criva nu are legătură asfaltată cu drumul principal, iar în Peşteniţa mai sunt câteva case, situate pe o stradă mai izolată, care nu beneficiază de această facilitate. Aceste străzi, cât şi cea din Peşteana, de la şcoala specială, care face legătura cu drumul naţional ce duce la Caransebeş, sunt pregătite pentru a fi modernizate şi sunt în atenţia noastră în vederea asfaltării, într-un timp cât mai scurt, dar totul depinde şi de buget”, a afirmat Traian Bugari. Mai multe, însă, despre comuna Densuş veţi putea afla în numerele următoare din ZIARUL HUNEDOREANULUI.      

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu