Analiză: Bilanţ la un an de mandat la Sarmizegetusa

74

Primarul Mihai Cornel Todoni a „tras linie” şi a contabilizat realizările din perioada iunie 2012 – iunie 2013

primar sarmi

În iunie anul trecut au avut loc alegeri locale. În majoritatea localităţilor hunedorene, vechii primari au fost realeşi. O astfel de situaţie o întâlnim şi în Sarmizegetusa

Pentru comunitate

În această perioadă de un an, trecută de la alegerile locale de anul trecut, desfăşurate în iunie 2013, în comuna hunedoreană Sarmizegetusa s-au realizat mai multe investiţii, din domenii diverse. Iar acum este o perioadă numai bună de efectuat un bilanţ al acestor realizări. „Aş începe cu viaţa spirituală a comunei. Astfel, în acest an de mandat a fost reabilitată biserica ortodoxă din satul Hobiţa – Grădişte, din parohia Păucineşti, iar la lăcaşul de cult penticostal din Breazova a fost montat acoperişul. Tot în Hobiţa – Grădişte au fost finalizate lucrările de reparaţii capitale la căminul cultural din sat. De asemenea, la un alt cămin cultural, de această dată la cel din localitatea de reşedinţă, a fost înfiinţat un centru „Biblionet”, dotat cu patru calculatoare, care au acces permanent la Internet. Ca de obicei, acordăm o importanţă deosebităşi curăţeniei din localitatea noastră, în acest sens instalând 25 de coşuri de gunoi stradale în toate satele comunei. În plus, în comună au mai fost montate şi 12 bănci, iar vechile lămpi de pe stîlpii de iluminat public au fost înlocuite cu unele noi, economice”, a spus Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

Investiţii în infrastructură

Ca şi în orice altă localitate din mediul rural, şi în comuna hunedoreană agricultura rămâne ocupaţia de bază a oamenilor, iar reprezentanţii administraţiei publice nu uită acest lucru. „Am făcut mai multe reparaţii la drumurile de câmp, pentru a uşura accesul cetăţenilor la terenurile agricole. De asemenea, tot pentru protejarea unor astfel de terenuri, s-a construit un dig de apărare pe valea pârâului Păucineşti, pe o lungime de 125 de metri. Revenind la drumuri, de această dată la arterele rutiere, precizez căşi pe acestea am executat lucrări de reparaţii. În acest caz este vorba despre porţiunea dintre drumul comunal (DC) 92 şi drumul naţional (DN) 68, precum şi pe străzile interioare din satul Breazova, în acest din urmă caz fiind vorba despre o lucrare efectuată pe o lungime de 1,5 km. Nu în ultimul rând, doresc să precizez şi că s-au executat lucrări de modernizare la sediul primăriei. Este vorba despre corpul B, unde au fost modernizate compartimentele de contabilitate, agriculturăşi urbanism”, a mai spus Mihai Cornel Todoni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.