Analiză: Bilanţ după un an de mandat la Ribiţa

Primarul comunei din Ţara Zarandului, Ioan Faur, trece în revistă realizările făcute după alegerile locale din vara trecută

primar ribita

Acum, după ce a trecut un „an rotund” de când primarii, noi sau realeşi, şi-au preluat atribuţiunile, este o perioadă propice de a face un bilanţ al activităţii depuse de aceştia.

Prima dragoste nu se uită

Deşi calendaristic a trecut mai bine de un an de la alegeri, în mod practic, deoarece trebuie exclusă perioada de validare pe funcţii şi cea în care noile consilii locale îşi intră în atribuţiuni, primarii au avut la dispoziţie 12 luni pline pentru a-şi pune în aplicare promisiunile electorale ori măcar o parte dintre acestea. Aşa este şi în comuna hunedoreană Ribiţa din Ţara Zarandului, una cu o bogată încărcătură istorică, unde Ioan Faur a fost ales, vara trecută, pentru a treia oară consecutiv, în funcţia de primar. „Se apropie de finalizare lucrările de modernizare de la stadionul „Olimpia” din Ribiţa. Aici este vorba despre tribune acoperite, gard împrejmuitor, tabelă de marcaj, cabine mobile, maşină de tuns iarba, legarea las reţeaua de apă, alimentare cu curent electric sau instalaţie de udat gazonul, noi preconizând ca acestea să fie finalizate până în septembrie, la începerea campionatului”, a spus Ioan Faur. Trebuie spus că primarul, fost jucător emblematic la Aurul Brad, este un susţinător înfocat al echipei din comuna sa, KSS Ribiţa, care a câştigat ediţia precedentă a seriei a II-a din Liga a V-a de fotbal Hunedoara.

Nu numai fotbal

În Ribiţa, cum este şi firesc, nu se rezumă totul la fotbal, aici făcându-se şi lucruri serioase, în adevăratul sans al cuvântului. „În anul în care a trecut de la alegeri s-au asfaltat circa 2 kilometri de drumuri interioare în satele Crişan şi Ribiţa. De asemenea, în aceeaşi perioadă au fost finalizate lucrările la un proiect cu finanţare europeană, depus pe măsura 125a, în valoare de 1 milion de euro, care prevedea modernizarea şi amenajarea de drumuri de exploataţie agricolă. Foarte important pentru întreaga comunitate a fost şi inaugurarea unui centru Biblionet în localitatea de reşedinţă. În plus, am depus un proiect, pe HG 577, aflat în aşteptarea avizării, pentru introducerea reţelelor de apăşi canalizare şi modernizarea drumurilor în satele Ribiţa, Crişan, Uibăreşti şi Ribicioara. De asemenea, au fost făcute, cu angajaţii de la societatea din subordinea consiliului local şi cu utilaje proprii, lucrări de întreţinere curentă la unităţile de învăţământ din comunăşi la drumuri. Totodată, s-a asigurat deja combustibilul, respectiv lemn, pentru încălzirea, în iarna ce va urma, a instituţiilor publice care funcţionează în comună. Nu în ultimul rând vreau să precizez şi că, pe lângă sprijinul legal pe care îl acordăm şcolilor şi echipei de fotbal, ajutăm, tot în limita posibilităţilor, bisericile din localitate, precum şi Mănăstirea Crişan din satul omonim”, a mai spus Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune