Analiză: Bilanţ după un an de mandat la Ribiţa

Primarul comunei din Ţara Zarandului, Ioan Faur, trece în revistă realizările făcute după alegerile locale din vara trecută

primar ribita

Acum, după ce a trecut un „an rotund” de când primarii, noi sau realeşi, şi-au preluat atribuţiunile, este o perioadă propice de a face un bilanţ al activităţii depuse de aceştia.

Prima dragoste nu se uită

Deşi calendaristic a trecut mai bine de un an de la alegeri, în mod practic, deoarece trebuie exclusă perioada de validare pe funcţii şi cea în care noile consilii locale îşi intră în atribuţiuni, primarii au avut la dispoziţie 12 luni pline pentru a-şi pune în aplicare promisiunile electorale ori măcar o parte dintre acestea. Aşa este şi în comuna hunedoreană Ribiţa din Ţara Zarandului, una cu o bogată încărcătură istorică, unde Ioan Faur a fost ales, vara trecută, pentru a treia oară consecutiv, în funcţia de primar. „Se apropie de finalizare lucrările de modernizare de la stadionul „Olimpia” din Ribiţa. Aici este vorba despre tribune acoperite, gard împrejmuitor, tabelă de marcaj, cabine mobile, maşină de tuns iarba, legarea las reţeaua de apă, alimentare cu curent electric sau instalaţie de udat gazonul, noi preconizând ca acestea să fie finalizate până în septembrie, la începerea campionatului”, a spus Ioan Faur. Trebuie spus că primarul, fost jucător emblematic la Aurul Brad, este un susţinător înfocat al echipei din comuna sa, KSS Ribiţa, care a câştigat ediţia precedentă a seriei a II-a din Liga a V-a de fotbal Hunedoara.

Nu numai fotbal

În Ribiţa, cum este şi firesc, nu se rezumă totul la fotbal, aici făcându-se şi lucruri serioase, în adevăratul sans al cuvântului. „În anul în care a trecut de la alegeri s-au asfaltat circa 2 kilometri de drumuri interioare în satele Crişan şi Ribiţa. De asemenea, în aceeaşi perioadă au fost finalizate lucrările la un proiect cu finanţare europeană, depus pe măsura 125a, în valoare de 1 milion de euro, care prevedea modernizarea şi amenajarea de drumuri de exploataţie agricolă. Foarte important pentru întreaga comunitate a fost şi inaugurarea unui centru Biblionet în localitatea de reşedinţă. În plus, am depus un proiect, pe HG 577, aflat în aşteptarea avizării, pentru introducerea reţelelor de apăşi canalizare şi modernizarea drumurilor în satele Ribiţa, Crişan, Uibăreşti şi Ribicioara. De asemenea, au fost făcute, cu angajaţii de la societatea din subordinea consiliului local şi cu utilaje proprii, lucrări de întreţinere curentă la unităţile de învăţământ din comunăşi la drumuri. Totodată, s-a asigurat deja combustibilul, respectiv lemn, pentru încălzirea, în iarna ce va urma, a instituţiilor publice care funcţionează în comună. Nu în ultimul rând vreau să precizez şi că, pe lângă sprijinul legal pe care îl acordăm şcolilor şi echipei de fotbal, ajutăm, tot în limita posibilităţilor, bisericile din localitate, precum şi Mănăstirea Crişan din satul omonim”, a mai spus Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva