Administraţia din Veţel sprijină agricultura şi sportul

Edilii din comuna de lângă Deva susţin producătorii locali şi modernizează un stadion

În judeţul Hunedoara sunt desatule comune ale căror sate componente aparţin unor zone etno-folclorice diferite, fiecare având specificul său.

Ioan-Hentiu-Primar-Vetel

Produse ecologice

O astfel de comună este şi Veţelul, satele sale aparţinând de Ţinutul Pădurenilor şi de zona Văii Mureşului. Astfel, localitatea de reşedinţă, Veţel, ca şi localităţile Mintia, Leşnic, Vulcez, Căoi, Bretelin şi Herepeia, sunt “arondate” Văii Mureşului, iar celelalte sate component, respectiv Muncelu Mare, Muncelu Mic, Boia Bârzii şi Runcu Mic aparţin, din punct de vedere etnografic, dar nu numai, de Ţinutul Pădurenilor. Indiferent, însă, de poziţionarea lor geografică, în toate satele comunei Veţel se practică agricultura. Mai mult, în satele de munte, aşa cum numesc localnicii aşezările din Pădurenime, unde poluarea a dispărut, odată cu încetarea activităţilor din minerit, se practzică agricultura ecologică. “Avem producători agricoli din satele de munte care participă la diverse manifestări specific domeniului lor de activitate. Aceştia se prezintă în pieţe, târguri sau expoziţii cu legume şi fructe, dar şi alte produse pe care le prepară în propriile gospodării, după reţete păstrate din bătrâni, cum ar fi siropuri, dulceţuri, murături şi altele. Noi îi sprijinim pe aceştia, dar şi pe ceilalţi, din satele de pe Valea Mureşului, pentru a-şi valorifica aceste produse, prin care, până la urmă, ne facem o bună reclamă pentru localitate”, a declarat Ioan Henţiu, primarul comunei Veţel.

siropuri

Bază pentru copii

În această perioadă, reprezentanţii administraţiei publice locale din Veţel mai derulează un proiect, care vine, de această dată, în sprijinirea copiilor din comună. “În satul Mintia avem un stadion pe care dorim să-l punem la dispoziţia tuturor iubitorilor de sport din comună, dar nu numai. Lucrările de modernizare a acestei baze sportive se apropie de finalizare. Astfel, am amenajat vestiarele şi s-a reabilitat tribuna, mai trebuind să mai lucrăm puţin la îmbunătăţirea gazonului. Aici dorim să-I atragem pe copiii din comună, să practice fotbalul, dar şi alte sporturi, în mod organizat. Mai sunt şi alte terenuri în comună, la Veţel şi la Leşnic, şi, prin punerea la dispoziţie a acestora către populaţie, încercăm să atragem tineretul spre sport în detrimental altor activităţi mai puţin sănătoase ”, a mai spus Ioan Henţiu, primarul comunei hunedorene Veţel.

Sequence 135.Still340

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte