Administraţia din Veţel sprijină agricultura şi sportul

Edilii din comuna de lângă Deva susţin producătorii locali şi modernizează un stadion

În judeţul Hunedoara sunt desatule comune ale căror sate componente aparţin unor zone etno-folclorice diferite, fiecare având specificul său.

Ioan-Hentiu-Primar-Vetel

Produse ecologice

O astfel de comună este şi Veţelul, satele sale aparţinând de Ţinutul Pădurenilor şi de zona Văii Mureşului. Astfel, localitatea de reşedinţă, Veţel, ca şi localităţile Mintia, Leşnic, Vulcez, Căoi, Bretelin şi Herepeia, sunt “arondate” Văii Mureşului, iar celelalte sate component, respectiv Muncelu Mare, Muncelu Mic, Boia Bârzii şi Runcu Mic aparţin, din punct de vedere etnografic, dar nu numai, de Ţinutul Pădurenilor. Indiferent, însă, de poziţionarea lor geografică, în toate satele comunei Veţel se practică agricultura. Mai mult, în satele de munte, aşa cum numesc localnicii aşezările din Pădurenime, unde poluarea a dispărut, odată cu încetarea activităţilor din minerit, se practzică agricultura ecologică. “Avem producători agricoli din satele de munte care participă la diverse manifestări specific domeniului lor de activitate. Aceştia se prezintă în pieţe, târguri sau expoziţii cu legume şi fructe, dar şi alte produse pe care le prepară în propriile gospodării, după reţete păstrate din bătrâni, cum ar fi siropuri, dulceţuri, murături şi altele. Noi îi sprijinim pe aceştia, dar şi pe ceilalţi, din satele de pe Valea Mureşului, pentru a-şi valorifica aceste produse, prin care, până la urmă, ne facem o bună reclamă pentru localitate”, a declarat Ioan Henţiu, primarul comunei Veţel.

siropuri

Bază pentru copii

În această perioadă, reprezentanţii administraţiei publice locale din Veţel mai derulează un proiect, care vine, de această dată, în sprijinirea copiilor din comună. “În satul Mintia avem un stadion pe care dorim să-l punem la dispoziţia tuturor iubitorilor de sport din comună, dar nu numai. Lucrările de modernizare a acestei baze sportive se apropie de finalizare. Astfel, am amenajat vestiarele şi s-a reabilitat tribuna, mai trebuind să mai lucrăm puţin la îmbunătăţirea gazonului. Aici dorim să-I atragem pe copiii din comună, să practice fotbalul, dar şi alte sporturi, în mod organizat. Mai sunt şi alte terenuri în comună, la Veţel şi la Leşnic, şi, prin punerea la dispoziţie a acestora către populaţie, încercăm să atragem tineretul spre sport în detrimental altor activităţi mai puţin sănătoase ”, a mai spus Ioan Henţiu, primarul comunei hunedorene Veţel.

Sequence 135.Still340

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce au decis magistrații în dosarul „matriței din Sarmizegetusa Regia”. Soluția dată la cererea de recompensă depusă de o tânără         Consiliul Județean Hunedoara va susține salariile paramedicilor Asociației Salvital – SMURD         BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei