Administraţia din Veţel sprijină agricultura şi sportul

Edilii din comuna de lângă Deva susţin producătorii locali şi modernizează un stadion

În judeţul Hunedoara sunt desatule comune ale căror sate componente aparţin unor zone etno-folclorice diferite, fiecare având specificul său.

Ioan-Hentiu-Primar-Vetel

Produse ecologice

O astfel de comună este şi Veţelul, satele sale aparţinând de Ţinutul Pădurenilor şi de zona Văii Mureşului. Astfel, localitatea de reşedinţă, Veţel, ca şi localităţile Mintia, Leşnic, Vulcez, Căoi, Bretelin şi Herepeia, sunt “arondate” Văii Mureşului, iar celelalte sate component, respectiv Muncelu Mare, Muncelu Mic, Boia Bârzii şi Runcu Mic aparţin, din punct de vedere etnografic, dar nu numai, de Ţinutul Pădurenilor. Indiferent, însă, de poziţionarea lor geografică, în toate satele comunei Veţel se practică agricultura. Mai mult, în satele de munte, aşa cum numesc localnicii aşezările din Pădurenime, unde poluarea a dispărut, odată cu încetarea activităţilor din minerit, se practzică agricultura ecologică. “Avem producători agricoli din satele de munte care participă la diverse manifestări specific domeniului lor de activitate. Aceştia se prezintă în pieţe, târguri sau expoziţii cu legume şi fructe, dar şi alte produse pe care le prepară în propriile gospodării, după reţete păstrate din bătrâni, cum ar fi siropuri, dulceţuri, murături şi altele. Noi îi sprijinim pe aceştia, dar şi pe ceilalţi, din satele de pe Valea Mureşului, pentru a-şi valorifica aceste produse, prin care, până la urmă, ne facem o bună reclamă pentru localitate”, a declarat Ioan Henţiu, primarul comunei Veţel.

siropuri

Bază pentru copii

În această perioadă, reprezentanţii administraţiei publice locale din Veţel mai derulează un proiect, care vine, de această dată, în sprijinirea copiilor din comună. “În satul Mintia avem un stadion pe care dorim să-l punem la dispoziţia tuturor iubitorilor de sport din comună, dar nu numai. Lucrările de modernizare a acestei baze sportive se apropie de finalizare. Astfel, am amenajat vestiarele şi s-a reabilitat tribuna, mai trebuind să mai lucrăm puţin la îmbunătăţirea gazonului. Aici dorim să-I atragem pe copiii din comună, să practice fotbalul, dar şi alte sporturi, în mod organizat. Mai sunt şi alte terenuri în comună, la Veţel şi la Leşnic, şi, prin punerea la dispoziţie a acestora către populaţie, încercăm să atragem tineretul spre sport în detrimental altor activităţi mai puţin sănătoase ”, a mai spus Ioan Henţiu, primarul comunei hunedorene Veţel.

Sequence 135.Still340

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi         „Ziua Curăţeniei”. Angajaţii DRÄXLMAIER au strâns trei tone de gunoaie de pe malurile Cernei         Accident pe bulevard în Hunedoara         Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-a votat în județul Hunedoara. Iohannis pe primul loc         Alegeri prezidențiale 2019. Câți hunedoreni au votat duminică         Incendiu la un depozit de cărbune al preparaţiei Coroieşti din Vulcan         Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!