Activitate susţinută la Hărău, în ciuda dificultăţilor financiare

Localitatea de pe Valea Mureşului nu dispune de un buget generos, dar edilii implementează diferite proiecte pentru dezvoltarea aşezării

Deşi este foarte aproape de aşezări urbane din judeţ, precum Deva, Simeria sau Geoagiu, comuna Hărău are problemele specifice oricărei localităţi rurale.

primar-harau

Crearea de locuri de muncă, principala prioritate

Din păcate, şi aici una dintre cele mai mari probleme o reprezintă partea financiară precară, la acest capitol, într-un mod nefericit, contribuind mai mulţi factori.   “Comuna Hărău nu dispune de un buget generos datorită faptului că nu există contribuabili cu sume importante, iar agenţii economici care mai rezistă la nivel local se confruntă, la rândul lor, cu probleme de ordin financiar, o parte dintre ei având întârzieri de plată la taxele şi impozitele locale. Aceste aspecte se datorează, în mare măsură, perioadei de recesiune economică pe care o traversăm în realitate, şi care induce  o situaţie de scădere a venitului, implicit a siguranţei locurilor de muncă şi a câştigului real în raport cu cheltuielile. De asemenea, avem, la nivelul comunităţii, o mare nevoie de iniţiative şi investiţii care să genereze locuri de muncă, pentru că, după o perioadă în care am avut construcţia culoarului de autostradă şi lucrări de infrastructură în comună, unde am reuşit să cooptam în activitate aproape toată populaţia aflată în căutarea unui loc de muncă, suntem acum în situaţia demobilizării acestora în urma încheierii activităţii şantierelor respective. În aceste condiţii va fi benefică orice initiaţivă în urma căreia să se asigure ocuparea forţei de muncă disponibile în momentul de faţă. Am evidenţiat aceste aspecte datorită faptului că ocupa locul cel mai important în asigurarea vieţii şi bunăstării celor care trăiesc în localitatea noastră”, a declarat Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei Hărău.

Pentru toate satele

Activităţile primăriei, unele de continuitate, se derulează pe raza întregii comune şi asigură o redistribuire cât mai echitabilă a execuţiei bugetare în toate satele aparţinătoare, atât în ce priveşte serviciile publice, cât şi investiţiile derulate. « De la începutul lui 2014 şi până în prezent am reuşit, în ciuda precipitaţiilor deosebit de abundente, să întreţinem, prin lucrări de cosire, curăţenie şi altele, în funcţie de situaţie, tot domeniul public din interiorul satelor şi din zona principalelor drumuri din comună. De asemenea, am construit containere pentru pet-uri şi mase plastice, pe care le-am amplasat în locurile circulate din sate, pentru colectarea acestor deşeuri. Funcţionarii primăriei, împreună cu topograful angajat în acest sens, au făcut eforturi deosebite, finalizând, în cursul lunii iunie, operatţunea de inventariere a fondului funciar, în conformitate cu prevederile Legii 165/2013, fiind printre primele comune din judeţ care au încheiat această operaţiune. De asemenea am reluat întocmirea planurilor parcelare pentru terenurile forestiere din satul Bârsuu şi repoziţionarea parcelelor, această acţiune fiind realizată în proporţie de aproximativ 50%. În prezent suntem foarte aproape de finalizarea Planului Urbanistic General al comunei, acesta fiind în evaluarea finală de mediu, după care urmează avizul Consiliului Judeţean Hunedoara şi aprobarea finală în Consiliul Local », a mai spus Ioan Dorin Jibetean, primarul din Hărău.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători