Accent pe infrastructură la Hărău

Reprezentanţii administraţiei publice locale din comună depun eforturi pentru ca traiul zilnic al concetăţenilor lor să fie unul cât mai bun

harau-2

Aşa cum este bine ştiut, cei care trăiesc în zonele rurale îşi doresc să aibă parte de un grad de confort cât mai apropiat de cel al orăşenilor, acest lucru fiind unul absolut normal. Această dorinţă o întâlnim nu doar în comunele hunedorene, ci în toate aşezările de la ţară din întreaga Românie.

Modernizarea drumurilor

Printre cei care îşi doresc să le crească gradul de confort sunt şi locuitorii comunei Hărău. O primă doleanţă în acest sens este cea legată de starea drumurilor din comună. „La Banpotoc, în zona izvorului de apă minerală, situat mai spre capătul satului, drumul, întradevăr, nu este într-o stare foarte bună. Acest drum este unul judeţean, care face legătura cu satul Vărmaga, aparţinător de comuna vecină Certeju de Sus, dar am primit promisiuni că, începând din 2014, va intra în reparaţii. Fiind vorba de zona izvorului, fac un apel tuturor ce vin acolo să păstreze curăţenia şi să depoziteze sticlele în locul special amenajat. Revenind la drumuri, pot spune că am reuşit să modernizăm, în proporţie de peste 60 la sută, drumul comunal 129, pe raza satului Hărău, precum şi alte străzi interioare din localitatzea de reşedinţă. Şi în Banpotoc am modernizat câteva străzi interioare, unele cu ajutorul constructorului autostrăzii, căruia îi mulţumesc că şi-a respectat această obligaţie contractuală. Vom depune un proiect pentru modernizarea unui drum în Chimindia, pe Valea Mică, dar şi pentru 4 kilometri în Bârsău, peste Vale. La drumurile de exploataţie agricolă, au fost balastate şi nivelate cele din Chimindia şi Banpotoc, circulându-se bine pe ele. Pe viitor vom moderniza şi drumurile de hotar din localitatea de centru şi din Bârsău”, a declarat, în emisiunea „De prin sate adunate…”, de pe HUNEDOARA TV, Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei Hărău.

Nevoia de asociere

O altă problemă ridicată de locuitorii comunei Hărău este şi cea legată de exploatarea masei lemnoase şi introducerea gazului metan. „Cu această problemă mă confrunt şi eu. Din păcate, nu s-a reuşit întocmirea documentaţiei pentru realizarea de amanajamente silvice. Cu punerea în posesie nu sunt probleme, acestea fiind în relaţiile dintre persoanele fizice şi cei care diriguiesc activitatea din domeniu, la care se adaugă şi hăţişurile legislative. Sunt convins că vom ajunge la un numitor comun în momentul în care proprietarii de păduri din comună se vor asocia între ei. Legat de gazul metan, de mulţi ani s-au făcut demersuri pentru introducerea lui în comună, dar fără rezultat, fiind sistată, de o vreme, şi finanţarea guvernamentală pentru astfel de lucrări. N-am renunţat la introducerea gazului, măcar pentru bucătării, şi, dacă vor exista fonduri europene pentru acest domeniu, cu siguranţă vom depune proiecte în acest sens”, a mai afirmat, la „De prin sate adunate…”, Ioan Dorin Jibetean, primarul din Hărău.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației