2014, an destul de bun pentru administraţia din Vorţa

În micuţa aşezare hunedoareană s-au realizat, anul trecut, mai multe lucruri notabile, cu care administraţia publică locală se poate mândri

Judeţul Hunedoara este cel mai urbanizat din ţară, având în componenţă şapte municipii şi tot atâtea oraşe, dar şi un număr însemnat de comune, respectiv 55.

Rezolvarea unor probleme

Populaţia comunelor hunedorene variază de la aproape 5.000 de locuitori până la aşezări mici, în care trăiesc doar câteva sute de suflete. Una dintre comunele mici ale judeţului hunedoara, cu o populaţie de sub 1.000 de locuitori este şi Vorţa, o aşezare situată relativ izolat de principalele artere de circulaţie rutieră şi feroviară. Acest fapt a dus la unele neajunsuri, care au deranjat nu doar pe locuitori, ci şi pe edili, dar în 2014 s-au găsit câteva soluţii pentru remedierea acestora. „Am reuşit, parţial, să rezolvăm problema telefoniei fixe, reuşind să aducem cablu, care fuses furat cu ceva ani în urmă, până în dreptul primăriei, şi sperăm să putem extinde reţeaua. De asemenea, am purtat discuţii cu operatorii de telefonie mobilă, dar acestea nu s-au concretizat încă. Totodată, într-o zi pe săptămână vine şi un medic în comună, lucru ce nu era până în 2014. Apoi, în urma discuţiilor purtate anul trecut, sunt perspective ca, din 2015, să se realizeze colectarea deşeurilor menajere din satele comunei de către o firmă de specialitate. În plus, am făcut demersuri pentru electrificarea satului aparţinător Dumeşti şi sper ca acestea să fie încununate de succes”, a declarat Radu Emil Bureană, primarul comunei hunedorene Vorţa.

Radu-Bureana-primar-Vorta

Atragere de fonduri din orice sursă

Şi, chiar dacă este o comună mică, la Vorţa s-au implementat, anul trecut, proiecte privind dezvoltarea şi promovarea aşezării. „Pentru a atrage mai multe fonduri la bugetul local, am instituit o taxă pentru maţinile de mare tonaj care transportă material lemnos, din aceşti bani noi făcând întreţinerea drumurilor. De asemenea, s-a lucrat la modernizarea uni drum forestier şi la un proiect pentru modernizarea unui alt drum, comunal, de această dată, în satul Coaja. Legat de drumuri, doresc să menţionez că a fost finalizat, prin Consiliul Judeţean Hunedoara, în 2014, drumul judeţean către Ţebea (comuna Baia de Criş)şi s-a lucrat la cel către Stejărel (comuna Luncoiu de Jos). Nu în ultimul rând doresc să menţionez că am continuat operaţiunea de accesare de fonduri europene, aceste sume, deloc de neglijat, ajutându-ne la implementarea unor proiecte care vizează dezvoltarea şi promovarea comunei. Din aceste fonduri am organizat o nouă ediţie a festivalului „Primăvara vorţană”, dedicat tinerilor interpreţi de muzică populară. Totodată, s-au finalizat, într-o proporţie covârşitoare, lucările de la Centrul de Informare Turistică din Vorţa, valoasrea acestuia fiind de 170.000 de euro, amenajat în sediul fostei şcoli din centrul de comună. Şi, chiar dacă am închis şcoala din Valea Poienii, din lipsă de elevi, am făcut demersurile pentru ca aceasta să ne vină în administrare ca şi cea de la Vorţa, pentru a-i găsi o utilitate în viitor. De asemenea, tot pe fonduri europene, au început lucrările la baza sportivă din Vorţa”, a mai spus primarul Radu Emil Bureană.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților