2013, un an destul de bun pentru administraţia din Hărău

 

Edilii din comuna de pe Valea Mureşului au pus un accdent deosebit pe latura socială, dar nu au neglijat nici investiţiile în infrastructură

MAIN harau (1)

 

Deşi 2013 a fost tot un an cu restricţii bugetare, din motive pe care nu mai are rost să le reamintim, fiind cunoscute, practic, de către toată lumea, unii primari se pot declara mulţumiţi de rezultatele obţinute în cursul anului trecut.

Chibzuinţă la drămuirea bugetului

Un edil care poate spune că a ieşit „pe plus” în 2013, chiar şi în circumstanţele mai sus arătate, este şi primarul comunei hunedorene Hărău, Ioan Dorin Jibetean. „Consider că, împreună cu colegii din Consiliul Local al comunei Hărău, am abordat cu multă responsabilitate alocările bugetare aferente anului trecut, acordând o atenţie deosebită componentei sociale. A fost acordată prioritate bunei funcţionări a şcolilor din comună şi a întreţineriiîn bune condiţiuni a bazei materiale a acestora. De asemenea, am făcut eforturi pentru îmbunătăţirea procesului de învăţământşi a disciplinei din şcoală şi cred că am şi reuşit acest lucru. Un loc important în bugetul comunei Hărăul-a constituit, anul trecut, modul de asigurare a salarizăriiasistenţilor persoanelor cu handicap, a indemnizaţiilor acestora, a burselor pentru elevii din familii cu venit sub minimul pe ţară, a ajutoarelor de încălzireşi a celorlalte forme de protecţie socialăprevăzute de lege, lucruri pe care am şi reuşit vsă le punem în practică. Un alt lucru pozitiv pe care îl putem nota este şi faptul că, în localitatea noastră, în 2013, nu au mai rămas terenuri nelucrate, lucru care înseamnă o însănătoşire a activităţii din agricultură, care rămâne ocupaţia de bază a celor ce trăiesc în mediul rural”, a precizat Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei Hărău.

Proiect de modernizare a drumurilor

De asemenea, în comuna Hărău, pe parcursul anului trecut, au fost realizate investiţii şi în ceea ce priveşte reţeaua de infrastructură. „S-au făcut paşi foarte mari în vederea punerii în funcţiune, la parametrii prevăzuţi în contractele de execuţie, a reţelei de alimentare cu apă din comună, primăria suportând, din bugetul propriu, costurile de branşare individuală a gospodăriilor populaţiei. De asemenea, au fost depuse proiecte pentru reabilitarea şi modernizarea căminului cultural din centrul de comună, se apropie de finalizare capela din Chimndia şi avem în plan modernizarea unui drum tot în acest din urmă sat. De altfel, legat de drumuri, doresc să mai precizez că am făcut, la sfârşitul anului trecut, o inventariere a stării acestora, în vederea întocmirii unui plan de modernizare a străzilor la nivelul întregii comune. Sper ca anul acesta să fie ceva mai bun, inclusiv la capitolul de colectare a taxelor şi impozitelor locale”, a mai spus Ioan Dorin Jibetean.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”