2013, un an destul de bun pentru administraţia din Hărău

 

Edilii din comuna de pe Valea Mureşului au pus un accdent deosebit pe latura socială, dar nu au neglijat nici investiţiile în infrastructură

MAIN harau (1)

 

Deşi 2013 a fost tot un an cu restricţii bugetare, din motive pe care nu mai are rost să le reamintim, fiind cunoscute, practic, de către toată lumea, unii primari se pot declara mulţumiţi de rezultatele obţinute în cursul anului trecut.

Chibzuinţă la drămuirea bugetului

Un edil care poate spune că a ieşit „pe plus” în 2013, chiar şi în circumstanţele mai sus arătate, este şi primarul comunei hunedorene Hărău, Ioan Dorin Jibetean. „Consider că, împreună cu colegii din Consiliul Local al comunei Hărău, am abordat cu multă responsabilitate alocările bugetare aferente anului trecut, acordând o atenţie deosebită componentei sociale. A fost acordată prioritate bunei funcţionări a şcolilor din comună şi a întreţineriiîn bune condiţiuni a bazei materiale a acestora. De asemenea, am făcut eforturi pentru îmbunătăţirea procesului de învăţământşi a disciplinei din şcoală şi cred că am şi reuşit acest lucru. Un loc important în bugetul comunei Hărăul-a constituit, anul trecut, modul de asigurare a salarizăriiasistenţilor persoanelor cu handicap, a indemnizaţiilor acestora, a burselor pentru elevii din familii cu venit sub minimul pe ţară, a ajutoarelor de încălzireşi a celorlalte forme de protecţie socialăprevăzute de lege, lucruri pe care am şi reuşit vsă le punem în practică. Un alt lucru pozitiv pe care îl putem nota este şi faptul că, în localitatea noastră, în 2013, nu au mai rămas terenuri nelucrate, lucru care înseamnă o însănătoşire a activităţii din agricultură, care rămâne ocupaţia de bază a celor ce trăiesc în mediul rural”, a precizat Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei Hărău.

Proiect de modernizare a drumurilor

De asemenea, în comuna Hărău, pe parcursul anului trecut, au fost realizate investiţii şi în ceea ce priveşte reţeaua de infrastructură. „S-au făcut paşi foarte mari în vederea punerii în funcţiune, la parametrii prevăzuţi în contractele de execuţie, a reţelei de alimentare cu apă din comună, primăria suportând, din bugetul propriu, costurile de branşare individuală a gospodăriilor populaţiei. De asemenea, au fost depuse proiecte pentru reabilitarea şi modernizarea căminului cultural din centrul de comună, se apropie de finalizare capela din Chimndia şi avem în plan modernizarea unui drum tot în acest din urmă sat. De altfel, legat de drumuri, doresc să mai precizez că am făcut, la sfârşitul anului trecut, o inventariere a stării acestora, în vederea întocmirii unui plan de modernizare a străzilor la nivelul întregii comune. Sper ca anul acesta să fie ceva mai bun, inclusiv la capitolul de colectare a taxelor şi impozitelor locale”, a mai spus Ioan Dorin Jibetean.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea         Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au primit o decizie favorabilă în instanță împotriva CNAIR