2013, un an destul de bun pentru administraţia din Hărău

 

Edilii din comuna de pe Valea Mureşului au pus un accdent deosebit pe latura socială, dar nu au neglijat nici investiţiile în infrastructură

MAIN harau (1)

 

Deşi 2013 a fost tot un an cu restricţii bugetare, din motive pe care nu mai are rost să le reamintim, fiind cunoscute, practic, de către toată lumea, unii primari se pot declara mulţumiţi de rezultatele obţinute în cursul anului trecut.

Chibzuinţă la drămuirea bugetului

Un edil care poate spune că a ieşit „pe plus” în 2013, chiar şi în circumstanţele mai sus arătate, este şi primarul comunei hunedorene Hărău, Ioan Dorin Jibetean. „Consider că, împreună cu colegii din Consiliul Local al comunei Hărău, am abordat cu multă responsabilitate alocările bugetare aferente anului trecut, acordând o atenţie deosebită componentei sociale. A fost acordată prioritate bunei funcţionări a şcolilor din comună şi a întreţineriiîn bune condiţiuni a bazei materiale a acestora. De asemenea, am făcut eforturi pentru îmbunătăţirea procesului de învăţământşi a disciplinei din şcoală şi cred că am şi reuşit acest lucru. Un loc important în bugetul comunei Hărăul-a constituit, anul trecut, modul de asigurare a salarizăriiasistenţilor persoanelor cu handicap, a indemnizaţiilor acestora, a burselor pentru elevii din familii cu venit sub minimul pe ţară, a ajutoarelor de încălzireşi a celorlalte forme de protecţie socialăprevăzute de lege, lucruri pe care am şi reuşit vsă le punem în practică. Un alt lucru pozitiv pe care îl putem nota este şi faptul că, în localitatea noastră, în 2013, nu au mai rămas terenuri nelucrate, lucru care înseamnă o însănătoşire a activităţii din agricultură, care rămâne ocupaţia de bază a celor ce trăiesc în mediul rural”, a precizat Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei Hărău.

Proiect de modernizare a drumurilor

De asemenea, în comuna Hărău, pe parcursul anului trecut, au fost realizate investiţii şi în ceea ce priveşte reţeaua de infrastructură. „S-au făcut paşi foarte mari în vederea punerii în funcţiune, la parametrii prevăzuţi în contractele de execuţie, a reţelei de alimentare cu apă din comună, primăria suportând, din bugetul propriu, costurile de branşare individuală a gospodăriilor populaţiei. De asemenea, au fost depuse proiecte pentru reabilitarea şi modernizarea căminului cultural din centrul de comună, se apropie de finalizare capela din Chimndia şi avem în plan modernizarea unui drum tot în acest din urmă sat. De altfel, legat de drumuri, doresc să mai precizez că am făcut, la sfârşitul anului trecut, o inventariere a stării acestora, în vederea întocmirii unui plan de modernizare a străzilor la nivelul întregii comune. Sper ca anul acesta să fie ceva mai bun, inclusiv la capitolul de colectare a taxelor şi impozitelor locale”, a mai spus Ioan Dorin Jibetean.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul spre satul Alun va fi modernizat         Ajutoare de urgență pentru familiile din județul Hunedoara afectate de inundații         STRAJA. Consiliul Județean Hunedoara continuă seria investițiilor care susțin dezvoltarea turismului         Accident în Deva, produs de un bărbat de 72 de ani         Vitezoman băut la volan         Spărgători de mașini prinși în Valea Jiului         Asistente de la Spitalul municipal Hunedoara infectate cu Covid 19         Tragedie pe o stradă din Orăștie         Un monument pe săptămână: CETATEA DACICĂ DE LA COSTEȘTI-BLIDARU         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor