SORIN VASILESCU – PROMETEU, Omul care duce personal încălzirea la Brad PAMFLET

brad

[box]Ştirea:

Se întâmpla în urmă cu un an

Informaţia este autentică deşi aduce a pamflet. Iată sursa: Guvernul României (www.guv.ro), stenograma videoconferinţei de vineri, 26 octombrie 2012. Cu precizarea: dialogul este mult mai lung, noi am scurtat povestea din lipsă de spaţiu tipografic.

Victor Ponta: Cu Brad, totuşi, o să găsim cândva o soluţie, că eu vreau să-l ajutăm pe primar, vreau să-i ajutăm pe oamenii din Brad, îi ajutăm şi anul ăsta, dar la un moment dat trebuie să găsim o soluţie pentru Brad, pentru că în fiecare an e aceeaşi problemă – nu au cum să se încălzească, nici nu vor avea vreodată venituri să plătească sistemul lor atât de scump. Facem ceva, facem o investiţie, găsim o soluţie pentru viitor, că încă o sută de ani dacă mai stăm aici, în fiecare început de an o să discutăm despre Brad. (…) Aveţi vreun proiect, se desfăşoară ceva, ştiţi ceva?

Sorin Vasilescu: Ei au făcut mai multe demersuri. Până acum nu este nimic concret. Am să mă ocup personal şi am să mă informez. Sperăm ca în cursul anului 2013 să avem o soluţie concretă pentru iarna viitoare.

Victor Ponta: Bun. (…) Face primarul greva foamei în fiecare an? Nu e asta soluţia. Noi dăm de la rezervă, iarăşi mai ajutăm. Nu se poate. Sunt convins şi vă rog, în zilele următoare, împreună cu primarul, veniţi încă o dată la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi veniţi cu un proiect pe care să putem să-l facem în 2013-2014, da? Că aud mereu, ştiu problema de la Brad, o ştie, cred, toată ţara, şi nu pot să cred că nu există o rezolvare pentru ea, ci doar aşa, ne plângem în fiecare an. Da?

Sorin Vasilescu: Am înţeles, domnule prim-ministru. Săptămâna viitoare sunt cu domnul primar de la Brad la minister.[/box]

În zilele noastre

Ei, şi a mai trecut un an… Fix un an, dacă PSD mai ţine (şi ţine!) la tradiţia sovietică unde Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie a căzut într-o zi de Noiembrie.

La Brad se joacă aceeaşi piesă proastă doar că acum premierul Ponta nu mai vorbeşte cu prefectul Sorin Vasilescu în public pe tema încălzirii Bradului (ar fi penibili) iar chestia cu „greaua moştenire” a guvernării PDL a devenit caducă. Cine s-o mai creadă?

Nu ştim, aşadar, ce îşi spun corifeii PSD în privat, dar ne putem imagina cam cum merg treburile prin minunatul nostru petic de Rai – judeţul Hunedoara.

Sorin Vasilescu – Prometeu dezlănţuit

Instituţia Prefectului e în fierbere. (Semn că la Deva se dă căldură…) A venit iarna şi prefectul Vasilescu – Prometeu e obligat să ducă personal încălzire centralizată la Brad. Îl trec năduşelile, dar nu îndrăzneşte să dezbumbe niciunul din cei trei nasturi ai căputului  „de firmă”. Moda cere sacrificii…

Domnule Terteci Dragă Dane: Trăiţi, şefu’… Căldură mare aici-şa la matale…

Vasilescu-Prometeu: Fă-te încoa’, mânca-ţi-aş ceafa ta de cărturar. Păi, ori suntem golani, ori nu mai suntem…

Domnule Terteci Dragă Dane: Suntem, şefu’, se poate? Dacă-mi permiteţi… doar un nasture… (şi-i desface niţeluş prefectului vestonul în partea de sus) Zice nişte ăia că aduceţi a cocalar… La ce daţi şefu’, ca să mă exprim astfel…

Vasilescu-Prometeu: E cu încălzirea Bradului, barosane. I-am promis Tovarăşului că duc căldură în Brad. În sistem centralizat. (‚Ţi-ar descentralizarea de râs!) Şi acu nu ştiu pe unde să scot cămaşa.

Domnule Terteci Dragă Dane:: Păi, n-o scoateţi, şefu’, că p’ormă  trebuie să v-o calc… Căldura? Decât atât? Consideraţi-o gata rezolvată, şefu’… Vorbesc cu Duţu, cu Tati, ştii matale… omu’ nostru de la parastasul masonilor când cu minunea… de schimbă motorina pe votcă. Îi zicem să se minuneze de-a-ndoaselea. Decât că nu pe bază de motorină. Să fie păcură… O punem în butoaie, o duci matale la Cazacu, îi dăm foc în centru, butoi după butoi, şi avem căldură centralizată la Brad.

Vasilescu-Prometeu: Eşti mare, bre Gicule… Bună treabă!!! Hai să te fac una mică… (Prefectul învârte cu abilitate jetoanele de „alba-neagra” ce stau aşezate întotdeauna pe masa lui de lucru. Le joacă mereu în aşa fel încât să stea cu faţa ascunsă la vedere. Şi cu toate acestea, la Deva, Vasilescu – Prometeu are noroc de fiecare dată: subalternii săi nu nimeresc răspunsul corect.) Fii atent! Asta are, asta n-are… Pune banu’ Gigele! Ştii ce-mi place la tine? Te-ai muiat de când trăieşti aici în Ardeal şi pierzi…  Când jucăm la Guvern, Ponta mă face totdeauna de bani. (Miticii naibii!!!) Şi mă joacă la scoruri mari, bani-de-bani, nu cum vă las eu pe voi la mize de-astea de 50 de euroi…

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști