SENATORUL VOCHIŢOIU: A negociat la un hotel de 5 stele să-i schimbe aşternuturile mai rar

UMILITOR: Un senator e obligat să doarmă la plen sau la comisii în condiţii inumane şi oricât de uşor i-ar fi capul îi cade hărţuit de gravitaţie şi-i supără şira spinării. Ideea că parlamentarii n-au coloană e doar o figură de stil

UMILITOR: Un senator e obligat să doarmă la plen sau la comisii în condiţii inumane şi oricât de uşor i-ar fi capul îi cade hărţuit de gravitaţie şi-i supără şira spinării. Ideea că parlamentarii n-au coloană e doar o figură de stil

[box border=”full”]Ştirea:

Parlamentarii români vor dormi pe bani mai puţini. Măcar pe timp de noapte. Până săptămâna trecută, fiecare parlamentar primea câte 8.000 de lei, lunar, pentru cazare. (Aproape cam cât ia în mână, leafă, un dascăl debutant într-un an.) Guvernul a redus la jumătate cheltuielile cu cazarea demnitarilor. În aceste zile fiecare parlamentar îşi negociază şederea în Bucureşti.

Priorităţi de fost strungar

Senatorul PP-DD Haralambie Vochiţoiu stă la cel mai mare hotel de cinci stele din Capitală. (Aşa zice enciclopedia Wikipedia, deci luaţi-o cu rezerve.) Hotel Radisson Blu Bucureşti dispune de 4 restaurante, 3 baruri, un Bali Spa, un centru de sănătate, piscină exterioară încălzită, jacuzzi exterior, pistă pentru jogging, casino şi magazine de lux. Hotelul la care a tras Vochiţoiu are chiar şi camere pentru persoane cu dizabilități. O noapte la Radisson Blu costă cam 500 de lei. (Un şomer trebuie să trăiască o lună cu banii ăştia.) Poporanistul Haralambie Vochiţoiu şi-a renegociat somnul de parlamentar „IMPECABIL” (cum ar zice Dorin Gligor, dacă soarta i-ar fi dat şi lui un brânci în Parlament). Harry rămâne la Radisson Blu cu acces la garaj şi sală de fitness, dar a coborât pragul de igienă personală în sensul că hotelierii pot să-i schimbe aşternuturile mai rar. Se încadrează în 4.000 de lei, cât dă Guvernul, şi e foarte încântat de negocierea sa.[/box]

„Creşteţi, înmulţiţi-vă şi umpleţi Pământul”

Haralambie Vochiţoiu este senator PP-DD, făcut din resturile redistribuirii. Adică, el face parte dintre acei parlamentari care au pierdut alegerile în colegiu, dar legea electorală l-a chemat la Casa Poporului să ajute la dublarea numărului de aleşi ai naţiunii.

Poporanistul Vochiţoiu este modelul carieristului de succes: l-a prins Revoluţia strungar în Petroşani, iar democraţia a tăbărât peste el ca un tăvălug cu diplome şi onoruri, aducându-l până-n pragul unei cariere de universitar.

Politic, poporanistul a început la Partidul Socialist al Muncii pe care l-a abandonat de îndată ce a fost ales consilier judeţean. A frecventat PSD câtă vreme a prins un post de director, după care s-a lipit de Dan Diaconescu şi este senator.

Inspirat de Vochiţoiu, creat de scutece

Iată cum explică Harry Vochiţoiu fabuloasa negociere a nopţilor de lux: „Băi, mie nu-mi place să-mi spăl rufele în public. Corect? Cearşafurile pot să nu fie spălate deloc: port pampers. Comod şi practic. În politică nimeni nu trebuie să afle că eşti slab de vezică. Fiecare cum îşi aşterne aşa doarme şi la aşternuturile mele nu umblă nimeni. Fraierii de la hotel s-au bucurat că scapă de schimbatul lenjeriei şi mi-au dat pe mână un garaj. Îmi fac atelier de strungărie. Mai repar o încuietoare – că-s tare-n clanţă –, mai un fitingărai şi le iau banii. Din ce primesc pentru cazare pun şi ceva deoparte… Eu mă descurc, dar alţi colegi nu le au cu meşteritul, aşa că am depus o moţiune: ori cade Guvernul, ori reprimim solda de somn întreagă”, mărturiseşte Harry.

Moţiunea Vochiţoiu:

„Ce lume ingrată: nici în Parlament nu se mai doarme ca pe vremuri. Statul nerecunoscător îşi umileşte corifeii. Banii destinaţi somnului de noapte s-au înjumătăţit. Un senator e obligat să doarmă la plen sau la comisii în condiţii inumane. Poziţia de somn şezând e nesănătoasă. Oricât de uşor ar fi capul parlamentarului (şi de obicei este uşor ca un fulg, nu e nimic acolo să-l facă mai greu), el cade hărţuit de gravitaţie şi supără coloana vertebrală în zona cervicală. (Ideea că parlamentarii n-au coloană e doar o figură de stil.) Din aceste motive e greu de acceptat ca şi somnul de noapte al alesului să fie violat în drepturile câştigate la Revoluţie. Guvernul este, în mod categoric, iresponsabil. Îl acuz de atentat la siguranţa naţională pentru că un senator care doarme prost ori (Doamne fereşte) doarme numai noaptea este pentru ţară ca o hoardă de tătari peste un muşuroi de furnici. Numai Curtea Constituţională ne mai poate salva ţărişoara, scumpa noastră Românie: cer să ni se dea banii de cazare înapoi şi integral până nu-i prea târziu!!!”

Aplauzele puternice de la balcon au trezit auditoriul. Din greşeală, majoritarii au votat „pentru”, luându-se după degetul ridicat al preşedintelui de şedinţă care a vrut să le spună că a vorbit cineva de la PP-DD. Tot răul spre bine…

Comentarii FB

comentarii
6 Răspunsuri la “SENATORUL VOCHIŢOIU: A negociat la un hotel de 5 stele să-i schimbe aşternuturile mai rar

 1. hunedorean

  Pai…vedeti vreo diferenta intre Vochitoiu si ceilalti politruci, ca eu nu vad. Toti fac acelasi lucru…isi fac plinul.
  Apropo, cine era in legislatura trecuta “facut din resturile redistribuirii”? Poate ne dau liberalii un raspuns!

  Răspuns
 2. Niculas Traversa

  Pentru toti frustratii care nu au loc de d-l Hari:”la munca,la batut tarusi cu curu…”

  Răspuns
 3. rosu

  Pai da, face omul economie ca peste tot. Cica si la politie s-a scumpit munitia tare mult asa ca trebuie sa va luati adio de la focurile de avertisment !

  Răspuns
 4. lili acul

  Nu peste mult timp vochitoiu va merge undeva,unde nu o sa mai poata negocia conditiile patului de dormit, sa nu zice-ti ca nu v-am spus!

  Răspuns
 5. sudorul

  lasati ca el completeaza banii pentru hotel si distractie din salariile luate cu japca de la salariatii firmelor pe care le conduce din umbra, mai ales ca toata familia lui este angajata pe proiectele europene, are banii stie bine sa pacaleasca

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”