Senatorul orcilor: „De la strung pân’ la Senat/ Mestecând de zor… lozinci” (Pamflet)

VOCHITOIU MINER[box border=”full”]Ştirea:

Senatorul Haralambie Vochiţoiu a virat-o spre PSD pe uşa servitorilor, a slugilor, prin UNPR. În urmă cu aproape un an, în martie 2013, Poporanistul susţinea că nu se va vinde altui partid indiferent de ofertă. (Declaraţia a fost făcută în contextul în care Liviu Dragnea, de la PSD, şi Dan Diaconescu ar fi avut o întâlnire de taină în urma căreia otevistul le promite parlamentarilor PP-DD intrarea la guvernare.) Ultima dată când Vochiţoiu a mai promis fidelitate maximă unui partid (e un deceniu de atunci) şi-a vândut votul de consilier judeţean de la Partidul Socialist al Muncii (tot) lui Mihail Rudeanu şi a primit în schimb postul de director adjunct la Şomaj. Socialiştilor muncitori, Vochiţoiu le-a lăsat la plecare datorii de milioane la factura telefonică (fiindcă negocierea migraţiei nu a fost deloc uşoară). Istoria se repetă pe spirala vieţii, doar că la un nivel mai înalt. Acum, fostul otevist dă PSD-ului votul de senator şi aşteaptă la primire rangul de ministru la Ministerul Muncii.[/box]

Trandafirii cu cianură

Despărţirea lui Haralambie Vochiţoiu de PP-DD e ca un partaj pe stema comunistă: Harry ia secera (că are de cules), şi Poporului îi mai trage un ciocan…

La asta se pricepe. Are sculăria-n sânge. L-a prins Revoluţia strungar în Petroşani. Şi chiar dacă democraţia  i-a violat CV-ul cu diplome până-n pragul unei crize de doctorat, sculăria nu l-a părăsit. În stil de Mare Sculă, Harry a ieşit din campania alegerilor generale ca rebut electoral şi a intrat în Casa Poporului ditamai senatorul PP-DD de Valea Jiului. După aia: intrat în subteranul minelor din Vale cu Dan Diaconescu şi iese la suprafaţă cu Victor Ponta. Ce altă cianurare mai vreţi? Roşia Montană nu-i nici la sfert de toxică-ca Roşia de Vale. Dacă ăsta nu-i minerit (mânărit) politic pe bază de cianuri, atunci ce-i?

senatorul orcilorBâlba Văii, un film despre Vâlva Băii

Acţiunea se petrece într-o mină din Valea Jiului, în iarna anului doi de mandat PP-DD.

Bâlba Văii (Harry Vochiţoiu), duhul senator, protector al minerilor din Valea Jiului, doarme vigilent pe o pungă de gaz. E obosit după trei şuturi cu Madam Varavara (Dorinuţa) căreia i se termină mandatul mai greu şi nu se dă dusă. Perete-n perete cu el, din studiourile OTV, Dan Diaconescu transmite în direct o reluare a contractelor cu Poporul. Ortacii scormonesc măruntaiele Văii, fumând l-a-ntâmplare. Bâlba Văii sare ca ars şi le arată locul. O explozie scutură munţii. Nimeni nu păţeşte nimic, doar că duhul bâlbâit al minelor din Vale iese la suprafaţă foarte roşu. Intriga îl găseşte pe Harry într-un fotoliu de ministru. Filmul se încheie cu un monolog al duhurilor necurate.

„Să am ori să tot am? Aceasta-i întrebarea. Să sculăreşti trădări fără să pari gunoi ori să rămâi alături de popor? Aici e greul… Căci ce vise poţi căra în buzunarul  gol… Să minţi ori să trişezi… Cu hoitul lepădat în jilţul din Senat, divanul Ţării, ori pe la Minister? Sunt tulburat… De vin ori de putere? Să fi murit… ori doar sunt mort de beat…”

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”