SECRETE ÎN OPINCI. Ce vor politicienii de Moş Nicolae (Pamflet)

mircea ioan molot

[box border=”full”]Ştirea:

Cât de ridicol ar fi ca Moş Nicolae să se ducă la demnitari cu o joardă? L-ar râde şi doctorii cei făr-de-arginţi! Deci, fără NU-IA. La dregător nu merge cu „Nu-ia”. Moşul e osândit să dăruiască politicienilor alte-cele, chiar dacă n-au fost cuminţi mai defel. Ei ştiu să tragă un folos şi atunci când le dăm papucii… [/box]

Printr-o fericită întâmplare avem ocazia să vă oferim câte ceva din agenda lui Moş Nicolae, răvaşe în care ni se spune despre ce îşi doresc liderii politici ai judeţului să le pună Moşul în botoşei.

Petre-MargineanMărginean pentru deveni: Ia semaforul tău şi umblă!

Preşedintele PC Hunedoara, Petru Măginean, pretinde de la Moş Nicolae un semafor cu care să treacă de acum pe „galben”.  Nu-i mare scofală. Dacă el a putut să umple Deva cu semafoare, poate şi Moşu’. Dar un edil responsabil nu se gândeşte numai la sine şi la ale sale. Binele Cetăţii e bomboana de pe colivă. Primarul Petru Mărginean ar vrea ca semafoarele inteligente ale oraşului să fie donate devenilor. Fiecare cu semaforul lui. (Alea care rămân în plus pot fi date, supliment, politicienilor că ei schimbă mai des şi mai multe culori). În felul ăsta, pietonul poate să-şi regleze schimbarea culorii pe pasul lui. Ologii să o ţină pe verde cât e nevoie, şuţii de buzunare să poată comuta pe roşu în urma lor, imediat ce îşi iau tălpăşiţa. Atunci şi numai atunci putem spune că traficul rutier se va revărsa binefăcător în Deva ca apele Nilului prin Egiptul Antic. „Ştiţi ce spune vorba aia de cartier: Iacta alea est (Zarul a fost aruncat!, ştiu asta de la Nea Piţi). Am promis să fac din Deva un oraş verde? Verde a ieşit! Cine nu este de acord cu mine înseamnă că nu stă la semafor de partea care trăbă”, a răbufnit Mărginean.

cioban-extraMircea Moloţ: N-aduce ziua ce aduce calendarul

Preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, ar vrea să-i aducă Moşul un calendar rectificat prin transfer de zile cu bătaie lungă. Anul viitor, Mogulul va avea o zi cât un mandat. Ziua de 19 martie (de pomenirea morţilor). Atunci află de la judecători cum se încuie pe dinafară uşa biroului de preşedinte la Consiliului Judeţean Hunedoara. ANI l-a declarat incompatibil şi numai o minune l-ar putea ajuta să împărăţească judeţul pe mai departe, taman acum când plouă cu dregătorii deconcentrate de la Guvern. Cu o vorbă bună la Stăpânii Timpului s-ar putea aranja… Să se umble un pic la aşezarea zilelor în calendar. Că nu-i gaură-n cer… Anul 2014 să fie declarat de Victor Ponta, prin asumarea răspunderii, „an bisect”. Astfel: se ia ziua de 19 aferentă lunii martie şi se trece după poziţia 28 ale lunii a doua, sub numele de 29 februarie. „Nu avem ziua de 19 martie – nu avem termen de judecată. Canci termen – ioc sentinţă. Pe cale de consecinţă, mandatul de la şefia C.J. Hunedoara va fi întreg”, ar zice nota de fundamentare. Mutarea dă bine şi la popor pentru că 19 martie cade într-o miercuri care e zi de lucru şi post pe când 29 februarie ar pica sâmbăta, în zi liberă. Deci, după cum ar spune „vuvuzelele” Mogulului, până la urmă Moloţ face un serviciu celor mulţi şi obidiţi. „Degeaba vă uitaţi la mine ca mâţa-n calendar… Am zis că timpul o să-mi dea dreptate? No, mi-o dat!”, cică ar fi zis Mogulul în timp ce îndesa expunerea de motive în şoşonii de Moş Nicolae ai lui Victor Ponta cu ajutorul lui Ruşanu şi Antonescu.

nistorFericitul Laurenţiu cu hramul tovarăşului Nicolae 

Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, se are cu Moş Nicolae ca de la icoană la icoană, chiar dacă a sa, din biserica de la Bejan, e la intrare, prea lângă uşă şi-l cam trage la şale… În plus, toate babele bisericoase îi întorc acum spatele şi nu mai pupă voturi. Aşa a câştigat un peremist Primăria Şoimuş.

S-ar muta el, Îndeajuns de Fericitul Nistor, cu icoana mai în faţă, mai spre altar, da’ nu-i loc. Nu-i ca la Parlament să-ţi poţi cumpăra o poziţie eligibilă. Dar cum Moşu’-i bun şi darnic ar putea face un pustiu de bine, să-i cedeze locul de hram. Măcar cât umblă cu nuiaua prin lume. Şi de alegeri. Preşedintele PSD Hunedoara şi-a pus dorinţa şi păpucii lustruiţi lângă strană. Afară ninge romantic ca-n planuri cincinale cu ciment de la Chişcădaga. „Mult stimate tovarăşe Nicolae, am covinjerea fermă că împreună vom duce imajinea noastă pe cele mai înalte culmi ale iadului capitalist”, ar fi scris Moşului, într-un moment de nostalgie, Îndeajuns de Fericitul Laurenţiu.

sirenaDorin Gligor şi dezlegarea la peşte: Plătici, da’ multe

Preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, îi cere lui Moş Nicolae un peşte. Dorinţa lui a ajuns de poveste. Se zice că ar fi singura curvă de om care n-are încă un peşte. Asta spun miştocarii când glumesc pe socoteala lui. Într-un pamflet serios chestia asta nu ţine, nu se face. Gligor e pescar şi e normal să-şi dorească un peşte. Nu mai dă din tinereţile lui la fund, dar e foarte priceput la plută. Îl ţine. Rămâne la suprafaţă când toate în jur se scufundă.  Dorin înţeapă perfect la plătici. Ia plătică ca la carte. Şi „căluţi” marini. Marinii. Liderul PDL este singurul care nu s-ar supăra să-i aducă Moşul şi-un băţ. Pentru roţi. „Bun, acum io-mi propun (pentru mine, să fie clar) să prind peştişorul de aur… Atât cer de la Moş Nicolae, o singură dorinţă… că aşa vrea guvernarea USL… Să fim serioşi, trei dorinţe erau posibile pe vremea lui Boc… şi continui să spun şi să subliniez: era în perioadă de criză! Aici ne-a adus Guvernul Ponta… asta e oferta coaliţiei USL… Un Moş Nicolae la care nu poţi să-i ceri decât un singur lucru… fie că ne place, fie că nu”, declama imperial Gligor în timp ce muierea îi chefăluia ciubotele.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “SECRETE ÎN OPINCI. Ce vor politicienii de Moş Nicolae (Pamflet)

  1. USL-ist

    L-am vazut mai deunazi pe Molot la TV Hunedoara intamplator la ceva sedinta ordinara la CJ Hunedoara, explicand ceva unuia din sala. M-am uitat atent la el si am vazut ca ceea ce il caracterizeaza e IMPERTINENTA si TUPEISMUL . Mosul ar trebui sa il ia cu el si sa il duca departe , departe …

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?