PAMFLET. Mutaţii. Lăutaru, pedagog de şcoală nouă în politichie

Pamflet

[box border=”full”] Ştirea

Conform deciziei Comitetului Naţional de Iniţiativă al Partidului Mişcarea Populară, între cei 20 de coordonatori de filiale judeţene sau municipale ale formaţiunii, se află şi Alexandru Lăutaru, cunoscut mai ales pentru că a fost inspector şcolar general la IŞJ Hunedoara. Acesta ar fi declarat unor organe de presă că va face o altfel de politică, o politică cu totul nouă. [/box]

Conferinţa

Un sediu de partid croit ca o sală de clasă primară. De sub lavabilul proaspăt pe albastru un zugrav nepriceput a lăsat să răzbată pe alocuri oazele portocalii de la vechea spoială. Pe locul unde ar fi stat normal o catedră se află o masă şi un scaun. Faţă în faţă, mai multe pupitre stau aliniate pe două rânduri. Vreo 10 cu totul. Cinci dintre ele sunt ocupate de membri fondatori ai Partidului Mişcarea Populară şi a Fundaţiei aferente.

La măsuţa solitară, s-a aşezat Alexandru Lăutaru, boss-ul numit de Bucureşti să lanseze şi în Hunedoara un nou “move” în politică.

Lăutaru: Daţi-mi voie, mai întâi, să fac prezenţa: Mureşan (ex director Casă Corp Didactic), Oprişiu (consilier local), Ştefan (matematician-informatician) , Mezambroschi (avocat), domnul Chirigiu (director de bancă),  Oprişiu, aaa, pardon, am mai spus o dată. Toată lumea prezentă?

Clasa: Prezent!

Ştefan (afectat): Rigoarea inginerească mă face să vă aduc la cunoştinţă că Mezambroschi e absent din nou. Are iarăşi o speţă prin ţară. Sper ca până luăm puterea să ajungă şi el la conferinţele noastre, end of job !

Lăutaru (pentru sine, cu sinceritate): Deocamdată câştigă mai bine din pledat. (cu voce tare) Deci, stimaţi colegi, ne-am adunat aici ca să nu fim împrăştiaţi. (pentru sine) Pe la alte partide. (tare)  Îmi revine onoarea de a coordona lansarea în judeţul Hunedoara a unei noi mişcări, noi politici cum nu s-a mai văzut pe aici. Vom fi ce-am fost şi poate mai mult decât atât !

Oprişiu (tăios): Da, poate prindem 4 la sută !

Lăutaru (enervat): Corina, dacă încă o dată bagi şopârle mă duc la Funeriu ! Şi ai văzut ce poate când vrea ! Nici acum absolvenţii nu şi-au revenit după BAC-urile lui. Aşa că ai grijă, dacă vrei să promovezi !

Mureşan (doct): Aşa e didactic ! Cu un singur boss!

Ştefan (preocupat): Dacă şefu îl încalţă pe Ponta cu CFR ar fi MARFĂ. Pus în ecuaţie, şansele noastre la prima strigare, ar trece de acceleraţia gravitaţională. Deci puneţi, 9,9 procente.

CHIRIGIU (vigilent): Domnul Ştefan, vă avertizez să evitaţi asocierile premature. Acum vorbim de o politică nouă, la noi, da!? NOUĂĂĂ, s-a înţeles?

Lăutaru (potolit): Ştefane când o să înveţi să nu gândeşti cu voce tare? (gânditor) 9,9 la sută?  Doamne Fereşte, că bine ar fi !! (cu fermitate) Revin ! Dragi colaboratori, trebuie să uităm tot ce am învăţat la PDL. Gata cu fiţuicile, gata cu poalele ridicate ca să trecem clasa, gata cu fugitul pe fereastră de la ore. Marin Preda (aşa îmi place mie să-l alint pe şefuţul nostru) vrea o politică nouă, curată, pentru oameni. (tot mai exaltat) Nu voi permite aici în judeţ nici un fel de derapaj de la această linie, să fie clar!!!

Oprişiu (sâsâind): Hooo, Alex, că nu nouă trebuie să ne spui din astea !

CHIRIGIU (autoritar): Nu-i treaba mea, dar vă întreb ! Aţi rezolvat problema purificării ideologice? V-aţi lepădat de democrat-liberalism?

Lăutaru (iritat): Pe interior suntem gata pentru noua politică. Tehnic însă nu.   Gligor nu e om. Am fost la el şi i-am spus: “Dorine, eu am plecat  la Mişcarea Populară. Dă-mă, te rog, afară, nu mă lăsa fără mica mea bucurie de consilier local. El nu şi nu, demisia şi demisia ! Păi de aia mi-am făcut eu cheltuială cu 50 de flyere în campania electorală anul trecut  ca să rămân acum complet pe dinafară?!

Oprişiu (necăjită): Şi eu sunt la fel, stau cu fundul în două luntrii, dar să ştiţi că în trei e şi mai greu.  Am în cap toată noua mişcare politică, dar cotizaţia trebuie să o dau încă la Gligor. (autovictimizant) Ce soartă crudă au şi politicienii în ţara asta ! (fals exaltată) Gata, hai să trecem peste ! Alex,  mai bine gândeşte-te la un imn potrivit pentru noi. Bine că am scăpat de puşca şi cureaua lată. Mă trecea cu fiori de câte ori trebuia s-o zic pe aia cu “ce bărbat eram odată”.

Mureşan (doct): Aşa e didactic ! Cu imn nou !

Lăutaru (ridicându-se de pe scaun): Consideraţi problema rezolvată. Acum mă duc să-i propun lui Funeriu noul imn. Să nu-mi spuneţi mie Lăutaru dacă nu vă găsesc un imn care să rupă concurenţa. Şi să învăţaţi cum trebuie pentru ora următoare, loazelor ! Aaaa, scuze, scuze, deformaţie profesională! Declar închise lucrările conferinţei !

 

Mai târziu. Cotroceni, cabinetul privat, telefon apelat cu tasta 3.

Profesorul: Funeriule, cum merge treaba ?

Funeriu: Merge k lumea. Avem 20 de şefi unul şi unul. Chiar acum m-a contactat liderul de la Hunedoara. S-au pus pe treabă. Au ales deja un imn al partidului !

Profesorul: Ce imn, Funeriule?

Funeriu (fredonând siderat): “I like to move it, move it !”… Alo, domnu preşedinte, alooo…

 

[box]

Un poet anonim prins în mişcare a compus primele strofe ale noului imn MP, fără să ceară deocamdată drept de autor. Pe surse, am aflat cum sună acestea:

Salut popor! Mă aflu pe traseu

În slujba ta, luptând ca militant.

Aşa am fost, aşa voi fi mereu

Şi nu partidul este important!

 

În anii dinainte de-optze-ş-nouă

Când doar ciocan era şi secere,

Ca să vă fie cât mai bine vouă,

Am fost un vajnic stâlp al PCR.

 

Să ştii popor că te slujesc din nou la greu,

Iar când va fi la uninominale,

Ştampila s-o apeşi pe chipul meu

Să-mi fie bine mie (şi matale).

Refren: I like to move it, move it…[/box]

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “PAMFLET. Mutaţii. Lăutaru, pedagog de şcoală nouă în politichie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune