MIŞCAREA POPULARĂ, FAZA CU PREŞUL: Corina Oprişiu: „Răpirea-i ruptă din Rai”

CORINA OPRIŞIU A INTRAT „CU DREPTUL” ÎN MIŞCAREA POPULARĂ: „Cucoană, când te-am răpit era atâta beznă în jur că-mi păreai Nuţi Udrea”

CORINA OPRIŞIU A INTRAT „CU DREPTUL” ÎN MIŞCAREA POPULARĂ: „Cucoană, când te-am răpit era atâta beznă în jur că-mi păreai Nuţi Udrea”

 

[box border=”full”]

Ştirea:

Mişcarea Populară s-a lansat şi la Deva, vineri seara, de faţă cu o samă de politicieni rămaşi în anturajul preşedintelui Traian Băsescu. Iată cum sună îndemnul către hunedorenii care vor să se mişte popular: „La eveniment vor participa următorii membri-fondatori: Cristian Diaconescu (consilier prezidențial, fost ministru al Justiției, fost ministru de Externe), Daniel Funeriu (consilier prezidențial, fost ministru al Educației), Sebastian Lăzăroiu (consilier prezidențial, fost ministru al Muncii), Cristian Hrițuc (consilier prezidențial, specialist marketing politic), Georgeta Condur (prodecan al Facultății de Ştiințe Politice şi Administrative, Universitatea „Petre Andrei“ din Iaşi), precum și Radu Borza (cofondator dexonline.ro, secretar general al Mensa România)”. Deşi nu apare nici un nume „de-al locului”, la numărul mare de „foşti” veniţi de la centru s-au lipit ex-directori de deconcentrate şi demnitari din  PDL, fapt ce trădează gândul nerostit că Mişcarea aparţine unor politicieni deposedaţi de popularitate.

[/box]

 

MP-iştii neagă rădăcinile pedeliste şi spun că doar 17 la sută din mişcători vin din raionul portocaliu. (Ceea ce poate să fie corect, matematic). Acest procent e capabil şi suficient să acopere toate posturile de conducere ale viitorului partid.

Mişcarea ca o frecăngeală

Manifestul „Hai să ne mişcăm popular şi la Hunedoara” a fost scris sub îndrumarea doamnei Corina Oprişiu, coordonator al Mişcării la nivel judeţean,  într-un limbaj pretenţios, fandosit şi lipsit de conţinut autentic. Un fel de bla-bla ideologic „politically correct”.

Spre exemplu, manifestul ne spune că 60 la sută dintre români nu mai cred în viaţa politică şi că ei „sunt de obicei cei mai active (!?) dintre români, generator de bogăţie şi progres”, motiv pentru care Mişcarea propune un proiect „cu viziune sustenabilă pe termen lung” şi un set de 12 „domenii de activitate, fiecare cu o serie de „teme de reflecţie” (care nu sunt exhaustive)”.  Piece of cake, cum ar fi zis grecu’ antic.

Cum e să fii „politically correct”

Pentru cine nu ştie, Corina Oprişiu este o femeie de succes care a plecat în State doar ca să aibă de unde se întoarce în România. Oprişiu a fost primul viceprimar femeie la Deva şi lider politic PDL Hunedoara. În acea perioadă „Doamna de fier” a politicii hunedorene a încasat porecla (pusă de colegii săi de partid) „Doamna Zacuscă” – probabil pentru că găteşte fără cusur… Corina Oprişiu a îmbrăţişat oportunităţile politice de tip balcanic cărora le-a altoit conceptul american „politically correct” (corectitudine în politică).  De curând – aflăm pe surse – domnia sa lucrează la un dicţionar „politically correct” de termeni obraznic statorniciţi în limbajul cotidian. Iată câteva exemple: „Hoţie la vot” – colecţionare de artefacte electorale; „Corupt” – posesor de servicii în economia informală; „Şpăgar” – încasator voluntar; „Traseist politic” – membru fondator în Mişcarea Populară.

O abordare feministă, noua religie

Corina Oprişiu are planuri mari şi pentru unele texte sacre despre care crede că sunt incorect scrise – motiv pentru care şi-a impus rescrierea lor în manieră „politically correct”. De-o pildă, povestea fiului risipitor va suna cam aşa: „Un om avea două fete şi cea cu aptitudini sporite la alăptare (politically incorect ar fi „cu ţâţe mari”) a zis: Tată, dă-mi partea ce mi se cuvine din avuţie. Şi tatăl (corect: dimpreună cu mama) le-a împărţit avuţia. Şi nu după multe zile, adunând toate, tânăra accesibilă orizontal (incorect ar fi: curva) s-a dus într-o ţară îndepărtată şi acolo şi-a risipit averea, trăind în desfrânări (corect: în schimburi inter-disciplinare public – privat). Şi, după ce a cheltuit totul, a început să ducă lipsă. Şi, ducându-se, s-a lipit de unul din locuitori care i-a implementat o gestaţie (incorect: a lăsat-o cu burta la gură). Atunci tânăra s-a întors acasă, iar părinţii au devastat un câmp de sparanghel la petrecerea de revedere, în conformitate cu recomandările nutriţioniştilor şi la cererea expresă a membrilor Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor care s-au opus vehement maltratării viţelului cel îngrăşat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”         Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop         Despre plecarea pe drumul fără întoarcere a Mariei Toma Damşa         Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice