MIŞCAREA POPULARĂ, FAZA CU PREŞUL: Corina Oprişiu: „Răpirea-i ruptă din Rai”

CORINA OPRIŞIU A INTRAT „CU DREPTUL” ÎN MIŞCAREA POPULARĂ: „Cucoană, când te-am răpit era atâta beznă în jur că-mi păreai Nuţi Udrea”

CORINA OPRIŞIU A INTRAT „CU DREPTUL” ÎN MIŞCAREA POPULARĂ: „Cucoană, când te-am răpit era atâta beznă în jur că-mi păreai Nuţi Udrea”

 

[box border=”full”]

Ştirea:

Mişcarea Populară s-a lansat şi la Deva, vineri seara, de faţă cu o samă de politicieni rămaşi în anturajul preşedintelui Traian Băsescu. Iată cum sună îndemnul către hunedorenii care vor să se mişte popular: „La eveniment vor participa următorii membri-fondatori: Cristian Diaconescu (consilier prezidențial, fost ministru al Justiției, fost ministru de Externe), Daniel Funeriu (consilier prezidențial, fost ministru al Educației), Sebastian Lăzăroiu (consilier prezidențial, fost ministru al Muncii), Cristian Hrițuc (consilier prezidențial, specialist marketing politic), Georgeta Condur (prodecan al Facultății de Ştiințe Politice şi Administrative, Universitatea „Petre Andrei“ din Iaşi), precum și Radu Borza (cofondator dexonline.ro, secretar general al Mensa România)”. Deşi nu apare nici un nume „de-al locului”, la numărul mare de „foşti” veniţi de la centru s-au lipit ex-directori de deconcentrate şi demnitari din  PDL, fapt ce trădează gândul nerostit că Mişcarea aparţine unor politicieni deposedaţi de popularitate.

[/box]

 

MP-iştii neagă rădăcinile pedeliste şi spun că doar 17 la sută din mişcători vin din raionul portocaliu. (Ceea ce poate să fie corect, matematic). Acest procent e capabil şi suficient să acopere toate posturile de conducere ale viitorului partid.

Mişcarea ca o frecăngeală

Manifestul „Hai să ne mişcăm popular şi la Hunedoara” a fost scris sub îndrumarea doamnei Corina Oprişiu, coordonator al Mişcării la nivel judeţean,  într-un limbaj pretenţios, fandosit şi lipsit de conţinut autentic. Un fel de bla-bla ideologic „politically correct”.

Spre exemplu, manifestul ne spune că 60 la sută dintre români nu mai cred în viaţa politică şi că ei „sunt de obicei cei mai active (!?) dintre români, generator de bogăţie şi progres”, motiv pentru care Mişcarea propune un proiect „cu viziune sustenabilă pe termen lung” şi un set de 12 „domenii de activitate, fiecare cu o serie de „teme de reflecţie” (care nu sunt exhaustive)”.  Piece of cake, cum ar fi zis grecu’ antic.

Cum e să fii „politically correct”

Pentru cine nu ştie, Corina Oprişiu este o femeie de succes care a plecat în State doar ca să aibă de unde se întoarce în România. Oprişiu a fost primul viceprimar femeie la Deva şi lider politic PDL Hunedoara. În acea perioadă „Doamna de fier” a politicii hunedorene a încasat porecla (pusă de colegii săi de partid) „Doamna Zacuscă” – probabil pentru că găteşte fără cusur… Corina Oprişiu a îmbrăţişat oportunităţile politice de tip balcanic cărora le-a altoit conceptul american „politically correct” (corectitudine în politică).  De curând – aflăm pe surse – domnia sa lucrează la un dicţionar „politically correct” de termeni obraznic statorniciţi în limbajul cotidian. Iată câteva exemple: „Hoţie la vot” – colecţionare de artefacte electorale; „Corupt” – posesor de servicii în economia informală; „Şpăgar” – încasator voluntar; „Traseist politic” – membru fondator în Mişcarea Populară.

O abordare feministă, noua religie

Corina Oprişiu are planuri mari şi pentru unele texte sacre despre care crede că sunt incorect scrise – motiv pentru care şi-a impus rescrierea lor în manieră „politically correct”. De-o pildă, povestea fiului risipitor va suna cam aşa: „Un om avea două fete şi cea cu aptitudini sporite la alăptare (politically incorect ar fi „cu ţâţe mari”) a zis: Tată, dă-mi partea ce mi se cuvine din avuţie. Şi tatăl (corect: dimpreună cu mama) le-a împărţit avuţia. Şi nu după multe zile, adunând toate, tânăra accesibilă orizontal (incorect ar fi: curva) s-a dus într-o ţară îndepărtată şi acolo şi-a risipit averea, trăind în desfrânări (corect: în schimburi inter-disciplinare public – privat). Şi, după ce a cheltuit totul, a început să ducă lipsă. Şi, ducându-se, s-a lipit de unul din locuitori care i-a implementat o gestaţie (incorect: a lăsat-o cu burta la gură). Atunci tânăra s-a întors acasă, iar părinţii au devastat un câmp de sparanghel la petrecerea de revedere, în conformitate cu recomandările nutriţioniştilor şi la cererea expresă a membrilor Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor care s-au opus vehement maltratării viţelului cel îngrăşat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”         Au început lucrările de modernizare a drumului de legătură între strada Vulcan și strada Cozia         Paftaua din fier, placată cu tablă de bronz, de la Ardeu         ITM Hunedoara – privind prevenirea răspândirii noului coronavirus la reluarea activităților de transport         Aparat de plasmafereză funcțional în județul Hunedoara         Femeie anchetată după ce și-a fugărit soțul cu ciocanul         Două adolescente din Hunedoara au fost date în urmărire națională         Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Deva și-a reluat activitatea         Sfinții Mari Împărați Constantin și mama sa, Elena         Peștera zidită de la Mada         Încă un deces al unui pacient diagnosticat cu Covid 19, în judeţul Hunedoara         Aparat de ozonoterapie, folosit la ATI – Spitalul municipal Hunedoara         Tânăr fără permis auto, prins pentru a doua oară de polițiști, în Hunedoara