DE CE SĂ TE OPREŞTI LA UN SINGUR MĂR? Sărsăilă Victor Vaida şterpeleşte Pomul Cunoaşterii

PROF. DR.ING. VICTOR VAIDA: „Porunca a şaptea – să nu furi – e lovită de nulitate. A fost scrisă înaintea EREI NOASTRE. PSD a decis: Hoţia se prescrie”. (Şi e bine ca asta să se prea scrie!!!)

PROF. DR.ING. VICTOR VAIDA: „Porunca a şaptea – să nu furi – e lovită de nulitate. A fost scrisă înaintea EREI NOASTRE. PSD a decis: Hoţia se prescrie”. (Şi e bine ca asta să se prea scrie!!!)

[box]

Ştirea:

Prof. dr. ing. Victor Vaida, fost director general la Termocentrala Mintia, a încasat 300.000.000 lei ca drepturi de autor de la firma de stat pe care o „păstorea” pentru o invenţie care s-a dovedit a fi, de fapt, un plagiat (furt intelectual). În acea tranzacţie prof. dr. ing.Victor Vaida a fost un fel de „preşedinte jucător” în sensul că a luat bani ca inventator şi a aprobat plăţi ca director şi membru în Consiliul de Administraţie la SC Electrocentrale SA Deva – Mintia.

Prof. dr. ing. Victor Vaida este mare om politic, face parte din elita judeţului şi a deţinut doar posturi de conducere după Revoluţie. A fost deputat FSN în prima legislatură, preşedinte RENEL la nivel naţional, director la Termocentrala Mintia, prefect al judeţului Hunedoara şi preşedinte PSD Hunedoara.

Reper moral pentru clasa politică, model şi elită, prof. dr. ing. Victor Vaida e împăcat cu sine fiindcă fapta sa este prescrisă, adică nu a fost descoperită la timp pentru a atrage sancţiuni penale. Sus, la pământeni, Codul penal pedepseşte furtul intelectual cu puşcărie de la 6 luni la 2 ani. În lumea de jos, la Talpa Iadului, o invenţie furată pentru cazanele cu smoală poate constitui un avantaj.

[/box]

Iadul intră în procedură de faliment

În seara aceea, Ucigă-l Toaca verifica pentru a treia oară registrele de intrări-ieşiri la cazanele cu smoală, fără să-i vină la socoteală rezerva de ţiţei. E adevărat că Scaraosky adusese de curând în Talpa Iadului un lot de ştabi căzuţi la porunca a şaptea (să nu furi), dar nici măcar acest deficit de personal rămas la suprafaţă, în România la aprovizionare, nu putea justifica gaura din gestiune. În plus, Adrian Năstase nu era în lot fiindcă glonţul ratase ţinta. (Bombonel nu mai este în formă ca în 2000, dar ce contează! – rezerva de petrol a fost dată dracului. La negru.)

Ucigă-l Toaca se simţea ca naiba. Cum să-i spună Satanei că în Talpa Iadului sunt câţiva pesedişti care fură în draci? E în joc mândria şi reputaţia lui de pungaş. Ce ar face Sfântul Petru dacă i s-ar şterpeli cheile de la Poartă? Cum ar scoate-o la liman cu Cel de Sus? O discuţie amicală pe firul scurt, linia fierbinte, ca de la slujbaş la slujbaş, părea o idee grozavă.

Ucigă-l Toaca (cu glas mieros): Miluieşte Părinte după mare mila Ta!

Sfântul Petru (mânios): Nu te-ntrece-n linguşeală că te picur cu agheasmă de nu te vezi!!!

Ucigă-l Toaca (slugarnic, dar hotărât) Fii bun şi ajută, Sfinţia Voastră, că mă aflu la mare ananghie. Am nişte pesedişti aici la Pucioasă care-l fură şi pe dracu – să iertaţi de vorbă. Dacă nu mă scap de ei, ăştia bagă Talpa Iadului în faliment. Poţi matale să îi ţii în Purgatoriu măcar până ies din insolvenţă?

Sfântul Petru (abătut, mai mult pentru sine): Asta mai lipsea, tocmai acum să mă-ncerce Necuratul când am atâtea necazuri în livada lui Adam. Măi, Ucigă-l Toaca, uite cum stau lucrurile: caut de ceva vreme şi nu găsesc nicăieri Pomul Cunoaşterii. Se zice că ar fi trecut unul de la voi, Victor Vaida, pe aici. Nici Adam (cât a fost el de păcătos) n-a luat pomul cu totu’… Michiduţă, ai idee pe unde o fi umblând Sărsăilă ăsta de Vaida? Eu zic să-l iei tu pe afurisitul cela, dar să aduci degrabă pomul la locul lui. Că de nu vă ard o tămâiere de vă merg fulgii!

Ucigă-l Toaca (bucuros ca dracu de păcatul popii): Îl iau Doamne, te servesc!

Sărsăilă Vaida, duhovnicul Satanei

Câteva ore mai târziu, Sărsăilă Victor Vaida isprăvise invenţia la instalaţia de ardere completă pentru cazanele de smoală. Ucigă-l Toaca înjura cu foc neostoit ca Nicula când e pus să meargă la cabinetul senatorial din Valea Jiului.

Sărsăilă Victor Vaida (savant, explicativ): „De ce să respectăm porunca a şaptea când putem să o ocolim eficient. Burtoşii de colegi arşi la cazan sunt foarte apoşi, nu dau randament la ardere. Îi lăsăm să fure ţiţei şi a dracului să fie… Scuzaţi! Îi ardem gata îmbuibaţi în carburant. Soluţia mea întreţine darul hoţiei şi sporeşte eficienţa cazanului”.

Şi asta a fost tot.

Savanţii spun că, din când în când, la căderea eclipselor, astrele lasă Pământul în beznă, dar numai împeliţaţii autentici ştiu că, în acele vremuri întunecate, Talpa Iadului iese la suprafaţă pentru un antrenament (training) diabolic de consiliere cu prof. dr. ing. acad. Dr.h.c. ş.a.m.d. etc Victor Vaida, singurul muritor care poate găsi o invenţie înainte ca ea să fie furată.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital