DE CE SĂ TE OPREŞTI LA UN SINGUR MĂR? Sărsăilă Victor Vaida şterpeleşte Pomul Cunoaşterii

PROF. DR.ING. VICTOR VAIDA: „Porunca a şaptea – să nu furi – e lovită de nulitate. A fost scrisă înaintea EREI NOASTRE. PSD a decis: Hoţia se prescrie”. (Şi e bine ca asta să se prea scrie!!!)

PROF. DR.ING. VICTOR VAIDA: „Porunca a şaptea – să nu furi – e lovită de nulitate. A fost scrisă înaintea EREI NOASTRE. PSD a decis: Hoţia se prescrie”. (Şi e bine ca asta să se prea scrie!!!)

[box]

Ştirea:

Prof. dr. ing. Victor Vaida, fost director general la Termocentrala Mintia, a încasat 300.000.000 lei ca drepturi de autor de la firma de stat pe care o „păstorea” pentru o invenţie care s-a dovedit a fi, de fapt, un plagiat (furt intelectual). În acea tranzacţie prof. dr. ing.Victor Vaida a fost un fel de „preşedinte jucător” în sensul că a luat bani ca inventator şi a aprobat plăţi ca director şi membru în Consiliul de Administraţie la SC Electrocentrale SA Deva – Mintia.

Prof. dr. ing. Victor Vaida este mare om politic, face parte din elita judeţului şi a deţinut doar posturi de conducere după Revoluţie. A fost deputat FSN în prima legislatură, preşedinte RENEL la nivel naţional, director la Termocentrala Mintia, prefect al judeţului Hunedoara şi preşedinte PSD Hunedoara.

Reper moral pentru clasa politică, model şi elită, prof. dr. ing. Victor Vaida e împăcat cu sine fiindcă fapta sa este prescrisă, adică nu a fost descoperită la timp pentru a atrage sancţiuni penale. Sus, la pământeni, Codul penal pedepseşte furtul intelectual cu puşcărie de la 6 luni la 2 ani. În lumea de jos, la Talpa Iadului, o invenţie furată pentru cazanele cu smoală poate constitui un avantaj.

[/box]

Iadul intră în procedură de faliment

În seara aceea, Ucigă-l Toaca verifica pentru a treia oară registrele de intrări-ieşiri la cazanele cu smoală, fără să-i vină la socoteală rezerva de ţiţei. E adevărat că Scaraosky adusese de curând în Talpa Iadului un lot de ştabi căzuţi la porunca a şaptea (să nu furi), dar nici măcar acest deficit de personal rămas la suprafaţă, în România la aprovizionare, nu putea justifica gaura din gestiune. În plus, Adrian Năstase nu era în lot fiindcă glonţul ratase ţinta. (Bombonel nu mai este în formă ca în 2000, dar ce contează! – rezerva de petrol a fost dată dracului. La negru.)

Ucigă-l Toaca se simţea ca naiba. Cum să-i spună Satanei că în Talpa Iadului sunt câţiva pesedişti care fură în draci? E în joc mândria şi reputaţia lui de pungaş. Ce ar face Sfântul Petru dacă i s-ar şterpeli cheile de la Poartă? Cum ar scoate-o la liman cu Cel de Sus? O discuţie amicală pe firul scurt, linia fierbinte, ca de la slujbaş la slujbaş, părea o idee grozavă.

Ucigă-l Toaca (cu glas mieros): Miluieşte Părinte după mare mila Ta!

Sfântul Petru (mânios): Nu te-ntrece-n linguşeală că te picur cu agheasmă de nu te vezi!!!

Ucigă-l Toaca (slugarnic, dar hotărât) Fii bun şi ajută, Sfinţia Voastră, că mă aflu la mare ananghie. Am nişte pesedişti aici la Pucioasă care-l fură şi pe dracu – să iertaţi de vorbă. Dacă nu mă scap de ei, ăştia bagă Talpa Iadului în faliment. Poţi matale să îi ţii în Purgatoriu măcar până ies din insolvenţă?

Sfântul Petru (abătut, mai mult pentru sine): Asta mai lipsea, tocmai acum să mă-ncerce Necuratul când am atâtea necazuri în livada lui Adam. Măi, Ucigă-l Toaca, uite cum stau lucrurile: caut de ceva vreme şi nu găsesc nicăieri Pomul Cunoaşterii. Se zice că ar fi trecut unul de la voi, Victor Vaida, pe aici. Nici Adam (cât a fost el de păcătos) n-a luat pomul cu totu’… Michiduţă, ai idee pe unde o fi umblând Sărsăilă ăsta de Vaida? Eu zic să-l iei tu pe afurisitul cela, dar să aduci degrabă pomul la locul lui. Că de nu vă ard o tămâiere de vă merg fulgii!

Ucigă-l Toaca (bucuros ca dracu de păcatul popii): Îl iau Doamne, te servesc!

Sărsăilă Vaida, duhovnicul Satanei

Câteva ore mai târziu, Sărsăilă Victor Vaida isprăvise invenţia la instalaţia de ardere completă pentru cazanele de smoală. Ucigă-l Toaca înjura cu foc neostoit ca Nicula când e pus să meargă la cabinetul senatorial din Valea Jiului.

Sărsăilă Victor Vaida (savant, explicativ): „De ce să respectăm porunca a şaptea când putem să o ocolim eficient. Burtoşii de colegi arşi la cazan sunt foarte apoşi, nu dau randament la ardere. Îi lăsăm să fure ţiţei şi a dracului să fie… Scuzaţi! Îi ardem gata îmbuibaţi în carburant. Soluţia mea întreţine darul hoţiei şi sporeşte eficienţa cazanului”.

Şi asta a fost tot.

Savanţii spun că, din când în când, la căderea eclipselor, astrele lasă Pământul în beznă, dar numai împeliţaţii autentici ştiu că, în acele vremuri întunecate, Talpa Iadului iese la suprafaţă pentru un antrenament (training) diabolic de consiliere cu prof. dr. ing. acad. Dr.h.c. ş.a.m.d. etc Victor Vaida, singurul muritor care poate găsi o invenţie înainte ca ea să fie furată.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”