AVATARUL UNEI DEMISII: Frumoasa şi Bestia joacă în „Deontologii” (Pamflet)

1bestia-600x400

[box border=”full”]Ştirea:

Şefii postului local de televiziune Info TV, Flavius Tudor şi Andreia Armăşescu, au demisionat din funcţie pe motiv că patronul din umbră (Viorel Arion – PDL) le-ar fi băgat pumnul în gură, refuzându-le dreptul de a se exprima liber cu nu-ştiu-ce material despre Berbeceanu. Deontologia profesională a dat buzna în viaţa celor doi ca mula lu’ Joke în lanul de secară. Nu vom afla, noi muritorii de rând, pe unde s-o fi pitit draga de deontologie în vara anului trecut când cei doi „deontologi” au condus cea mai mizerabilă campanie electorală din câte au fost în judeţul Hunedoara de la Revoluţie încoace. (Asta ca să ne raportăm doar la ce ştim.) Nu se poate să fi uitat şovinismul abject, violentele atacuri la persoană duse de fiecare dată în absenţa celui executat în direct şi minciunile repetate obsesiv prin zeci de reluări. I-a durut pe ei în pricepere de aşteptările telespectatorului şi de deontologia profesională. Au dus o campanie infectă să-i netezească stăpânului calea spre cârma unei dregătorii. Cam asta e tot ce rămâne după plecarea lor din presă. Pentru că în materie de creativitate gazetărească Andreia nu a depăşit niciodată faza de promteriţă (să citească textele altora), iar Flavius a fost, pe tot parcursul meteoricei sale prezenţe în media, un figurant la „popota” cu chestii administrative a presei.[/box]

Cu Tudor spre lumea lui Vadim

Cu înfăţişarea agreabilă şi caracterul îndoielnic, „deontologii” presei hunedorene par a fi rupţi dintr-o  răstălmăcire a basmului „Frumoasa şi Bestia”. Cam aşa:

„Sătul şi topit după o sinecură, Frumoasa (rol jucat de Flavius Tudor, şogor după deprinderi cu Vadim) adormi în ciubărul cu galbeni – care au prins nuanţă portocalie de acum fiindcă PDL bate moneda în acele ţinuturi. (Chiar şi Stăpânul, înfierbântat cu damful visteriei de la palat, căzu într-un scormonit adânc.) Pe când dormea Frumoasa liniştit, o arătare imensă îl urmărea în tăcere din balcon. Dimineaţa se trezi cu buzunarele pline, îi mulţumi din nou Stăpânului pentru îndestulare şi smulse trandafirul unic de pe sigla partidului ca să dea mâinii mai multă libertate de mişcare. Dintr-o dată, îi sări înainte o arătare dintre cele mai fioroase, Bestia (povară dusă de Andreia), care strigă la el cu un glas tunător: „Nu te speria, aşa vorbesc eu de obicei. Stăpânul a văzut că ai o mână prea sprintenă, aşa că te scoate din slujba de la Castel să faci din nou echipă cu mine pe sticlă”.  Zis şi făcut.

Apoi, într-o buna zi, Frumoasa privi în oglinda fermecată din dormitor şi îşi văzu caracterul. Bestial!!!

Şi înţelese că el şi Bestia sunt făcuţi „Din dragoste” pentru încă „Un show păcătos”. În aer plutea o duhoare fermecată, în timp ce ei se sorbeau zgomotos din priviri şi gândeau la zile fericite în care vor lucra în campanie pentru Vadim”.

Evenimentul anului

Gazetărimea Hunedoarei a primit cu stupoare vestea că „deontologii” au ieşit din presă trântind uşa puternic în urma lor. Informaţia a fost întoarsă pe toate feţele şi iată ce a ieşit.

Ştirea mondenă: „Avort spectaculos de televiziune”

Besty şi Frumuşica au fost surprinşi de paparazzi în timp ce treceau pragul spre o clinică privată. Surse din anturajul celor doi spun că Bestiuţa şi-a provocat o întrerupere de sarcină, chiuretându-şi organul ruşinii. Avortul a fost plătit de Frumu’ care şi-a făcut apariţia într-un costum de firmă, marca Zânul de la BT (Bun de Tipar). Cei doi au ieşit din clădire pe uşa din dos după mai bine de două ore. „Povestea cu avortul este o pură invenţie de ale (sau a, ori al?) voastră. Am făcut o banală operaţie estetică la piciorul drept pentru că – ştiţi şi voi – am un mic defect de scriere a (sau al?) genitivului. Ce atâta caz?”, a declarat iritată Bestiuca.

Ştirea de pe fluxul Poliţiei: „Poliţia acuză, Televiziunea achită”

Numiţii Flavius T (zis „Frumoasa”) şi Andreia A (cunoscută sub porecla de „Bestia”), ambii fără ocupaţie, cu antecedente penale, în timp ce se îndreptau spre o campanie electorală perversă, au sustras din casieria Minvest câteva seturi de prezervative cu aromă de tupeu. Fapta a fost înregistrată de camerele de luat vederi ATV. În sarcina lor se mai reţine faptul că au furat toate punctele de vedere aferente opozanţilor. „În cauză s-a dispus cercetarea în stare de ebrietate a celor doi învinuiţi, acuzaţi de furt calificat şi favorizarea infractorului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Ştirea sportivă: „La brutărie, deontologii, la brutărie”

Meciul a fost fără miză, pentru menţinerea în liga inferioară a justiţiei de stradă. De această dată, antrenorii Flavius şi Andreia nu au reuşi să impună echipei acelaşi joc agresiv ca în campionatul electoral de anul trecut. Pe atac, driblingul adevărului a fost în suferinţă, asta şi pentru că adversarii au închis poarta. Cei doi antrenori contestă rezultatul şi câteva faze de joc, mai ales pe final când au fost lăsaţi în offside. La Procesul Etapei, finanţatorul echipei a anunţat demiterea antrenorilor printr-o intervenţie în direct din faţa suporterilor DIICOT care continuă scandările: „La brutărie, deontologii, la brutărie”

Comentarii FB: Ţie, lui Flavius, Andreiei şi altor 69 le place asta.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi