AVATARUL UNEI DEMISII: Frumoasa şi Bestia joacă în „Deontologii” (Pamflet)

1bestia-600x400

[box border=”full”]Ştirea:

Şefii postului local de televiziune Info TV, Flavius Tudor şi Andreia Armăşescu, au demisionat din funcţie pe motiv că patronul din umbră (Viorel Arion – PDL) le-ar fi băgat pumnul în gură, refuzându-le dreptul de a se exprima liber cu nu-ştiu-ce material despre Berbeceanu. Deontologia profesională a dat buzna în viaţa celor doi ca mula lu’ Joke în lanul de secară. Nu vom afla, noi muritorii de rând, pe unde s-o fi pitit draga de deontologie în vara anului trecut când cei doi „deontologi” au condus cea mai mizerabilă campanie electorală din câte au fost în judeţul Hunedoara de la Revoluţie încoace. (Asta ca să ne raportăm doar la ce ştim.) Nu se poate să fi uitat şovinismul abject, violentele atacuri la persoană duse de fiecare dată în absenţa celui executat în direct şi minciunile repetate obsesiv prin zeci de reluări. I-a durut pe ei în pricepere de aşteptările telespectatorului şi de deontologia profesională. Au dus o campanie infectă să-i netezească stăpânului calea spre cârma unei dregătorii. Cam asta e tot ce rămâne după plecarea lor din presă. Pentru că în materie de creativitate gazetărească Andreia nu a depăşit niciodată faza de promteriţă (să citească textele altora), iar Flavius a fost, pe tot parcursul meteoricei sale prezenţe în media, un figurant la „popota” cu chestii administrative a presei.[/box]

Cu Tudor spre lumea lui Vadim

Cu înfăţişarea agreabilă şi caracterul îndoielnic, „deontologii” presei hunedorene par a fi rupţi dintr-o  răstălmăcire a basmului „Frumoasa şi Bestia”. Cam aşa:

„Sătul şi topit după o sinecură, Frumoasa (rol jucat de Flavius Tudor, şogor după deprinderi cu Vadim) adormi în ciubărul cu galbeni – care au prins nuanţă portocalie de acum fiindcă PDL bate moneda în acele ţinuturi. (Chiar şi Stăpânul, înfierbântat cu damful visteriei de la palat, căzu într-un scormonit adânc.) Pe când dormea Frumoasa liniştit, o arătare imensă îl urmărea în tăcere din balcon. Dimineaţa se trezi cu buzunarele pline, îi mulţumi din nou Stăpânului pentru îndestulare şi smulse trandafirul unic de pe sigla partidului ca să dea mâinii mai multă libertate de mişcare. Dintr-o dată, îi sări înainte o arătare dintre cele mai fioroase, Bestia (povară dusă de Andreia), care strigă la el cu un glas tunător: „Nu te speria, aşa vorbesc eu de obicei. Stăpânul a văzut că ai o mână prea sprintenă, aşa că te scoate din slujba de la Castel să faci din nou echipă cu mine pe sticlă”.  Zis şi făcut.

Apoi, într-o buna zi, Frumoasa privi în oglinda fermecată din dormitor şi îşi văzu caracterul. Bestial!!!

Şi înţelese că el şi Bestia sunt făcuţi „Din dragoste” pentru încă „Un show păcătos”. În aer plutea o duhoare fermecată, în timp ce ei se sorbeau zgomotos din priviri şi gândeau la zile fericite în care vor lucra în campanie pentru Vadim”.

Evenimentul anului

Gazetărimea Hunedoarei a primit cu stupoare vestea că „deontologii” au ieşit din presă trântind uşa puternic în urma lor. Informaţia a fost întoarsă pe toate feţele şi iată ce a ieşit.

Ştirea mondenă: „Avort spectaculos de televiziune”

Besty şi Frumuşica au fost surprinşi de paparazzi în timp ce treceau pragul spre o clinică privată. Surse din anturajul celor doi spun că Bestiuţa şi-a provocat o întrerupere de sarcină, chiuretându-şi organul ruşinii. Avortul a fost plătit de Frumu’ care şi-a făcut apariţia într-un costum de firmă, marca Zânul de la BT (Bun de Tipar). Cei doi au ieşit din clădire pe uşa din dos după mai bine de două ore. „Povestea cu avortul este o pură invenţie de ale (sau a, ori al?) voastră. Am făcut o banală operaţie estetică la piciorul drept pentru că – ştiţi şi voi – am un mic defect de scriere a (sau al?) genitivului. Ce atâta caz?”, a declarat iritată Bestiuca.

Ştirea de pe fluxul Poliţiei: „Poliţia acuză, Televiziunea achită”

Numiţii Flavius T (zis „Frumoasa”) şi Andreia A (cunoscută sub porecla de „Bestia”), ambii fără ocupaţie, cu antecedente penale, în timp ce se îndreptau spre o campanie electorală perversă, au sustras din casieria Minvest câteva seturi de prezervative cu aromă de tupeu. Fapta a fost înregistrată de camerele de luat vederi ATV. În sarcina lor se mai reţine faptul că au furat toate punctele de vedere aferente opozanţilor. „În cauză s-a dispus cercetarea în stare de ebrietate a celor doi învinuiţi, acuzaţi de furt calificat şi favorizarea infractorului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Ştirea sportivă: „La brutărie, deontologii, la brutărie”

Meciul a fost fără miză, pentru menţinerea în liga inferioară a justiţiei de stradă. De această dată, antrenorii Flavius şi Andreia nu au reuşi să impună echipei acelaşi joc agresiv ca în campionatul electoral de anul trecut. Pe atac, driblingul adevărului a fost în suferinţă, asta şi pentru că adversarii au închis poarta. Cei doi antrenori contestă rezultatul şi câteva faze de joc, mai ales pe final când au fost lăsaţi în offside. La Procesul Etapei, finanţatorul echipei a anunţat demiterea antrenorilor printr-o intervenţie în direct din faţa suporterilor DIICOT care continuă scandările: „La brutărie, deontologii, la brutărie”

Comentarii FB: Ţie, lui Flavius, Andreiei şi altor 69 le place asta.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic