JURNAL VIRTUAL. Idei pentru politicienii aflați în campanie electorală

Politicienii și susținătorii lor sunt în plină campanie electorală în Hunedoara, așa cum au fost mereu, doar că în aceste vremuri sunt mai stresați și mai gălăgioși: își fac jocurile pentru viitoarele funcții bine plătite, pentru sinecurile rezervate „nepoților” și pentru locurile călduțe la stat pe care trebuie să le azvârle și celor mai proști dintre proștii utili lor, cei pe care trebuie să îi tragă după ei și să nu îi lase pe drumuri, doar pentru că le-au lipit afișele, i-au share-uit pe Facebook și s-au dus să dea la număr la cine știe ce mitinguri. Este, ca de obicei, o campanie toxică, la care publicul ia parte fie că vrea sau nu vrea, pentru că românii nu-s obișnuiți să ignore vorbele goale, mai ales atunci când sunt rostite grav sau când sunt urlate pompos.

În fine, dacă tot nu o să vedem dezbateri, dacă tot nu am văzut până acum pe vreunul dintre politicieni să vină cu vreun plan bun pentru orașul ăsta, vă propun să le dați voi idei acestor personaje care vor să ne cucerească înainte de alegeri și să uite de noi după ele. Bune sau proaste, măcar să vină și ei cu ceva în fața noastră. Nu doar să ne spună că… „stai să ajung eu la putere și să o să vedeți ce fac”.

Iată câteva pe care eu le consider utile: 1. Cred că acele peste 100 de hectare de teren viran ocupate pe alocuri de ruinele combinatului pot fi transformate într-o pădure, una cu alei. Și așa vremea uzinelor uriașe din Hunedoara a trecut. 2. Cred că pot fi construite piste de atletism, trasee de jogging și mini-parcuri în oraș – ultimele mai ales în zona școlilor, părculețe amenajate astfel încât oamenii să se poată bucura de liniște și de aer curat. 3 Cred că localnicii pot fi stimulați să aibă grijă de natură, să recicleze și să adune gunoaiele din cartiere, cred că zonele verzi din oraș pot fi extinse și conectate între ele. 4. Cred că grija pentru curățenia pădurii Chizid și a râurilor Cerna, Petac și Zlaști – comorile locale, ar putea deveni priorități pentru comunitate.

Sper că investițiile așteptate pe fonduri UE în Centrul Vechi al Hunedoarei și în „coridoarele ecologice” ale orașului să aibă succes.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic