Studioșii politicieni…

meNu e un secret pentru nimeni că lumea politică nu e compusă din academicieni nicăieri pe acest pământ. De obicei, prin alte părți ale Europei, în politică intră, totuși, oameni școliți pe la universități de prestigiu. La fel și în Statele Unite ale Americii. Mai mult, majoritatea și-au făcut școlile la timp. N-au așteptat să ajungă pe la 40 și ceva de ani ca să își încheie studiile. În plus, dacă privim cu atenție CV-urile multora dintre politicieni vedem cam pe unde s-au școlit ei. În județul Hunedoara, lumea politică este plină de absolvenți întârziați și tomnatici. Nu e o rușine să fi fost electrician, tractorist, tehnician, miner, șofer etc. Câți oameni cu studii universitare solide nu au lucrat în aceste meserii? Câți români, absolvenți de studii universitare, nu fac aceste munci în țară sau în străinătate? Vă asigur că o fac bine. Îi respect pe muncitori enorm. În schimb, nu pot să îi respect pe cei care nici muncitori buni nu au fost, dar acum pretind că sunt mari politicieni. Și au ajuns în fruntea bucatelor pentru că au avut tupeul incompetentului. Acești frustrați îi urăsc din inimă pe intelectualii care au îndrăznit să intre în politică. Și fac totul ca aceștia să dispară de acolo. Doar n-o să fie de acord șoferul ca un inginer sau un medic să îi stea în coaste? Nici electricianul nu a acceptat oameni cu astfel de păcate. Cel care a trudit în agricultură a făcut tot ce i-a stat în putere ca să îi înlăture din calea sa pe unii cu studii economice solide. Și exemplele ar putea continua. Ne mirăm atunci că țara e în dezastru. Cum să nu fie așa când majoritatea celor ce conduc nu știu nici să-și scrie corect numele?! Suntem uluiți când auzim cu ce se preocupă politicienii. Păi, cu ce am vrea să se ocupe? Cu o bună guvernare?! De unde?! De acolo de unde vin ei singura grijă e să se descurce. Când n-ai avut nimic, când nici prea școlit nu ești, cam cum te-ai putea ocupa cu lucruri cu adevărat serioase?! Ce păcat că nu puteți asculta ce-mi aud mie urechile!

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Studioșii politicieni…

 1. gica contra

  Astazi, probabil sprea marea dvs. surpriza, sunt total de acord cu cele scrise.
  Dar problema nu e la ei, ci la noi.
  Atata timp cat pentru romani, onorabilitatea este asigurata de functia detinuta si nu invers – onorabilitatea, verticalitatea si realizarile in viata personala si profesionala sa-ti asigure accesul la functie, lucrurile vor sta tot asa.
  Atata timp cat, declarativ, romanii sustin in mare majoritate ca pentru ei conteaza foarte mult calitatea “x” si nu sunt de acord cu defectul “y” si continua sa voteze o persoana care evident nu poseda “X”, dar are din plin “Y”, doar pentru ca provine de la un anumit (oricare) partid, lucrurile se vor perpetua.
  Ati remarcat ce mare placere le face cand le spui dl./dna. deputat, senator, primar… Ionescu si ce moace fac cand omiti functia? Dar, sper ca ati remarcat si ce putini le omit functia.
  La noi, e clar, fonctia asigura “domnia” si partidele nu au nici un interes sa schimbe vreodata asta.
  Daca tot pleaca tinerii inteligenti care unde vad cu ochii, ar ramane tara fara specialisti daca nu i-ar lovi brusc cheful de studii si doctorate pe politicienii ajunsi in diverse “demnitati”. Ar ramane facultatile private si, din pacate, si cele de stat fara musterii.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu