Studioșii politicieni…

meNu e un secret pentru nimeni că lumea politică nu e compusă din academicieni nicăieri pe acest pământ. De obicei, prin alte părți ale Europei, în politică intră, totuși, oameni școliți pe la universități de prestigiu. La fel și în Statele Unite ale Americii. Mai mult, majoritatea și-au făcut școlile la timp. N-au așteptat să ajungă pe la 40 și ceva de ani ca să își încheie studiile. În plus, dacă privim cu atenție CV-urile multora dintre politicieni vedem cam pe unde s-au școlit ei. În județul Hunedoara, lumea politică este plină de absolvenți întârziați și tomnatici. Nu e o rușine să fi fost electrician, tractorist, tehnician, miner, șofer etc. Câți oameni cu studii universitare solide nu au lucrat în aceste meserii? Câți români, absolvenți de studii universitare, nu fac aceste munci în țară sau în străinătate? Vă asigur că o fac bine. Îi respect pe muncitori enorm. În schimb, nu pot să îi respect pe cei care nici muncitori buni nu au fost, dar acum pretind că sunt mari politicieni. Și au ajuns în fruntea bucatelor pentru că au avut tupeul incompetentului. Acești frustrați îi urăsc din inimă pe intelectualii care au îndrăznit să intre în politică. Și fac totul ca aceștia să dispară de acolo. Doar n-o să fie de acord șoferul ca un inginer sau un medic să îi stea în coaste? Nici electricianul nu a acceptat oameni cu astfel de păcate. Cel care a trudit în agricultură a făcut tot ce i-a stat în putere ca să îi înlăture din calea sa pe unii cu studii economice solide. Și exemplele ar putea continua. Ne mirăm atunci că țara e în dezastru. Cum să nu fie așa când majoritatea celor ce conduc nu știu nici să-și scrie corect numele?! Suntem uluiți când auzim cu ce se preocupă politicienii. Păi, cu ce am vrea să se ocupe? Cu o bună guvernare?! De unde?! De acolo de unde vin ei singura grijă e să se descurce. Când n-ai avut nimic, când nici prea școlit nu ești, cam cum te-ai putea ocupa cu lucruri cu adevărat serioase?! Ce păcat că nu puteți asculta ce-mi aud mie urechile!

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Studioșii politicieni…

 1. gica contra

  Astazi, probabil sprea marea dvs. surpriza, sunt total de acord cu cele scrise.
  Dar problema nu e la ei, ci la noi.
  Atata timp cat pentru romani, onorabilitatea este asigurata de functia detinuta si nu invers – onorabilitatea, verticalitatea si realizarile in viata personala si profesionala sa-ti asigure accesul la functie, lucrurile vor sta tot asa.
  Atata timp cat, declarativ, romanii sustin in mare majoritate ca pentru ei conteaza foarte mult calitatea “x” si nu sunt de acord cu defectul “y” si continua sa voteze o persoana care evident nu poseda “X”, dar are din plin “Y”, doar pentru ca provine de la un anumit (oricare) partid, lucrurile se vor perpetua.
  Ati remarcat ce mare placere le face cand le spui dl./dna. deputat, senator, primar… Ionescu si ce moace fac cand omiti functia? Dar, sper ca ati remarcat si ce putini le omit functia.
  La noi, e clar, fonctia asigura “domnia” si partidele nu au nici un interes sa schimbe vreodata asta.
  Daca tot pleaca tinerii inteligenti care unde vad cu ochii, ar ramane tara fara specialisti daca nu i-ar lovi brusc cheful de studii si doctorate pe politicienii ajunsi in diverse “demnitati”. Ar ramane facultatile private si, din pacate, si cele de stat fara musterii.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”