Restul e tăcere!

eu„X e hoț!”, „Y e parașută!”, „Z – la brutărie!” și așa mai departe. Așa vorbesc politicienii români unii despre alții. Poporul stă prostit cu ochii căscați la televizor și se închină. Ce ar mai avea de făcut? Poate, doar, să imite ce vede la „cei de sus”. Duminică, 25 mai, trebuie să meargă la urne și să decidă. Nici el nu știe ce, pentru că nu s-a sinchisit nimeni să-i explice. Media preferă să preia tâmpeniile politicienilor, că trebuie să facă rating. Ce mai contează ce e acela Parlament European și cu ce mănâncă el? Folosește cuiva? Ar folosi, dacă am fi întregi la cap. Din păcate, nu mai suntem. Și totuși, ar trebui să mergem la vot. De ce? Sinceră să fiu, mă duc doar pentru că, suspicioasă din fire, cred că s-ar putea face ceva șmecherii cu buletinul de vot pe care trebuie să-l folosesc eu. Sigur că am și o opțiune clară, e pentru un partid, pentru niște principii, nu pentru persoanele care candidează din partea acestuia. E riscant ca din aceste motive să merg la vot? Da, este, dar e și mai riscant să stau acasă. De ce? Măcar votând anulez un vot cumpărat, influențat. E mult? E puțin? Nu știu, dar mă simt ușor răzbunată.

Nu fac propagandă electorală și nici nu invoc morții din decembrie 1989, ca să îmi justific prezența la urne. Pur și simplu, consider că așa e cel mai bine: să votez.

Nu aștept nimic de la cei care vor merge în Parlamentul European, că n-am ce. Măcar știu că vor fi reprezentanți din mai multe partide, ceea ce e bine. Să fie mai multe voci!

Mai votez dintr-un motiv: puterea nu mai trebuie să ajungă niciodată în România în mâinile unui singur om. Dacă suntem așa cum suntem astăzi e pentru că anii de dictatură ne-au schilodit chiar ființa biologică. Ca să existe vindecare, în România trebuie să fie zgomot, dar unul care să ne ajute. Fără jigniri, fără amenințări și, mai ales, fără dictatură! Restul e tăcere!

Mergeți la vot! Nu contează pe cine votați, ci doar că aveți puterea! Nu e vina nimănui că încă nu am învățat ce să facem cu ea!

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Restul e tăcere!

  1. deveanu

    Mergeti la vot si votati cu cine vreti, dar mergeti si votati. Si eu ma duc, dar votez o persoana, nu un partid, ci omul care stiu ca a facut ceva pentru judetul meu !
    Voi puteti alege sa votati om sau partid, treaba voastra… Dar macar dupa aceea ne asumam alegerea facuta, buna sau rea. Daca insa nu votam – atunci sa tacem – pentru ca noi am decis rezultatul, asa cum este el !!!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carduri europene de sănătate în duplicat pentru hunedoreni, din 7 februarie         APEL LA RAȚIUNE CU DEGETUL PE RANĂ. Poliţia de Patrimoniu dă în clocot         CU TRIMITERE LA VALEA JIULUI. Pactul Ecologic European, o mare provocare pentru România         Accident grav pe DN 76. BMW făcut praf de un autotren         Peste 250.000 de arbori au fost retezați de pe malul Lacului Gura Apelor, în Retezat         Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier