Restul e tăcere!

eu„X e hoț!”, „Y e parașută!”, „Z – la brutărie!” și așa mai departe. Așa vorbesc politicienii români unii despre alții. Poporul stă prostit cu ochii căscați la televizor și se închină. Ce ar mai avea de făcut? Poate, doar, să imite ce vede la „cei de sus”. Duminică, 25 mai, trebuie să meargă la urne și să decidă. Nici el nu știe ce, pentru că nu s-a sinchisit nimeni să-i explice. Media preferă să preia tâmpeniile politicienilor, că trebuie să facă rating. Ce mai contează ce e acela Parlament European și cu ce mănâncă el? Folosește cuiva? Ar folosi, dacă am fi întregi la cap. Din păcate, nu mai suntem. Și totuși, ar trebui să mergem la vot. De ce? Sinceră să fiu, mă duc doar pentru că, suspicioasă din fire, cred că s-ar putea face ceva șmecherii cu buletinul de vot pe care trebuie să-l folosesc eu. Sigur că am și o opțiune clară, e pentru un partid, pentru niște principii, nu pentru persoanele care candidează din partea acestuia. E riscant ca din aceste motive să merg la vot? Da, este, dar e și mai riscant să stau acasă. De ce? Măcar votând anulez un vot cumpărat, influențat. E mult? E puțin? Nu știu, dar mă simt ușor răzbunată.

Nu fac propagandă electorală și nici nu invoc morții din decembrie 1989, ca să îmi justific prezența la urne. Pur și simplu, consider că așa e cel mai bine: să votez.

Nu aștept nimic de la cei care vor merge în Parlamentul European, că n-am ce. Măcar știu că vor fi reprezentanți din mai multe partide, ceea ce e bine. Să fie mai multe voci!

Mai votez dintr-un motiv: puterea nu mai trebuie să ajungă niciodată în România în mâinile unui singur om. Dacă suntem așa cum suntem astăzi e pentru că anii de dictatură ne-au schilodit chiar ființa biologică. Ca să existe vindecare, în România trebuie să fie zgomot, dar unul care să ne ajute. Fără jigniri, fără amenințări și, mai ales, fără dictatură! Restul e tăcere!

Mergeți la vot! Nu contează pe cine votați, ci doar că aveți puterea! Nu e vina nimănui că încă nu am învățat ce să facem cu ea!

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Restul e tăcere!

  1. deveanu

    Mergeti la vot si votati cu cine vreti, dar mergeti si votati. Si eu ma duc, dar votez o persoana, nu un partid, ci omul care stiu ca a facut ceva pentru judetul meu !
    Voi puteti alege sa votati om sau partid, treaba voastra… Dar macar dupa aceea ne asumam alegerea facuta, buna sau rea. Daca insa nu votam – atunci sa tacem – pentru ca noi am decis rezultatul, asa cum este el !!!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara