PE CONTRASENS. Regele a murit ! Ţigănia continuă

editorial (4)Dumnezeu să-l odihnească şi să-l ierte pe ţiganul Florin Cioabă. O fi fost un om bun, o fi fost un om rău, nu ştiu, că nu l-am cunoscut. Dar sigur este că nu a fost nici mai bun, nici mai rău decât vom fi găsiţi majoritatea atunci când ne va veni sorocul la Judecata de Apoi.

Ca ţigan, Florin Cioabă a avut tot ce şi-a dorit şi a putut fi adjudecat cu bani şi putere. Chiar şi o coroană de rege, iată, nu a fost imposibil de procurat ca recuzită într-o realitate burlescă contruită numai ca să gâdile orgoliul hegemonic al răposatului.  Florin Cioabă a fost totodată cel mai răsfăţat rege al preşedinţilor României. Ca reprezentant cu “sânge albastru” al monarhiei de pe la noi (sîc!), regele Cioabă a fost primul  atăt în preferinţele preşedintelui Băsescu, cât şi în cele ale ex-preşedintelui Iliescu, statut la care fostul rege al României, Mihai I, nici măcar nu a putut visa vreodată.

 Pentru Cioabă însă drumul s-a sfârşit.

Moştenirea lui Florin Cioabă însă este imensă. O regăsim în fiecare clipă ce trece de la moartea sa. România vorbeşte la televizor pe toate canalele despre tragicul eveniment.

Înţeleg că e vorba, desigur, de  preludiul mediatic al unei mega înmormântări, cu tone de aur la purtători,  Merţane, Ferrari şi X6, rulând domol în spatele unui dric cât o piramidă,  serviciu funerar, de prime time, pe care cu siguranţă supuşii i-o vor organiza marelui rege. Nici nu s-au auzit însă primele vaiete ale bocitoarelor, că intrăm direct într-un film de Kusturica, în care figuranţii suntem de data asta noi. Fiul regelui spune,  în direct,  că cere ajutor financiar Guvernului pentru plata spitalizării regelui Cioabă. Este cadavrul regelui “arestat” la morga spitalului? Cum, nu are regele Cioabă bani de spitalizare?! A cerut spitalul 350.000 de euro? Aaa,  nu a cerut atâta? Abia luni fac factura? Cum?! Nu s-au cerut bani de la guvern, doar ajutor consular? Cu se mănâncă ăla în cazul Cioabă?  Dorin Cioabă, fiul defunctului, face praf autorităţile române că i-a lăsat de izbelişte în Turcia numai pentru că sunt ţigani, nu români ! Păi, dacă murea tata acolo ce îmi făcea consulatul mie?

Ce-i asta? Ce este asta!!! A murit regele Cioabă şi în loc de linişte şi reculegere din partea celor apropiaţi lui, avem parte de plata unei facturi de care se leagă scandaluri mediatice în care, ca şi contribuabil, am impresia că cineva vrea să “mă facă la buzunare”.  

Regele a murit ! Ţigănia continuă! Exact ca în Kusturica ! 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “PE CONTRASENS. Regele a murit ! Ţigănia continuă

 1. (rrom)maneala generala

  Daca “regele” tiganilor a adus fara numar voturi la un moment dat, merita atentia guvernantilor in ce priveste ajutorul banesc de la stat. Ca doar nu dau de la ei. Chiar daca este un rege autoproclamat, nerecunoscut nici macar de etnia lor. Pe deasupra, mai dam apa la moara strainilor pentru a ne numi tigani. Ca doar ne-a murit regele, si se discuta momentul fierbinte pe toate posturile. Motiv pentru care am mutat rapid pe Animal Planet.

  Răspuns
 2. gica contra

  Cateva precizari:
  – nu sunteti aliniat “corect politic”: se zice rom nu tigan;
  – pentru frumusetea enumerarii, dupa X6 mergea si Q7;
  – gresiti: astia deja, intr-un mod sau altul, direct sau indirect “v-au si ne-au facut la buzunare”;
  – la “tiganie”, cum e corect: “romie”?
  – cred ca, in loc de “tiganie”, e mai corect “tiganeala”. Scuze, “romeala”.
  Bine macar ca au astia subiecte de breaking news pentru o saptamana si poate nu-l mai vad pe “eu, ca prim ministru” hlizindu-se zilnic la TV.
  Adi, noi nu contam ca cetateni pentru guvernanti,doar ca capete (e voita!) de vite furajate in statistici, asa ca raspunsul e simplu: nimic.
  P.S. Auzi, mai raposa unu! Poate-i ca-n scandarile galeriilor de fotbal cand scorul ia proportii!

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe