PE CONTRASENS. Regele a murit ! Ţigănia continuă

editorial (4)Dumnezeu să-l odihnească şi să-l ierte pe ţiganul Florin Cioabă. O fi fost un om bun, o fi fost un om rău, nu ştiu, că nu l-am cunoscut. Dar sigur este că nu a fost nici mai bun, nici mai rău decât vom fi găsiţi majoritatea atunci când ne va veni sorocul la Judecata de Apoi.

Ca ţigan, Florin Cioabă a avut tot ce şi-a dorit şi a putut fi adjudecat cu bani şi putere. Chiar şi o coroană de rege, iată, nu a fost imposibil de procurat ca recuzită într-o realitate burlescă contruită numai ca să gâdile orgoliul hegemonic al răposatului.  Florin Cioabă a fost totodată cel mai răsfăţat rege al preşedinţilor României. Ca reprezentant cu “sânge albastru” al monarhiei de pe la noi (sîc!), regele Cioabă a fost primul  atăt în preferinţele preşedintelui Băsescu, cât şi în cele ale ex-preşedintelui Iliescu, statut la care fostul rege al României, Mihai I, nici măcar nu a putut visa vreodată.

 Pentru Cioabă însă drumul s-a sfârşit.

Moştenirea lui Florin Cioabă însă este imensă. O regăsim în fiecare clipă ce trece de la moartea sa. România vorbeşte la televizor pe toate canalele despre tragicul eveniment.

Înţeleg că e vorba, desigur, de  preludiul mediatic al unei mega înmormântări, cu tone de aur la purtători,  Merţane, Ferrari şi X6, rulând domol în spatele unui dric cât o piramidă,  serviciu funerar, de prime time, pe care cu siguranţă supuşii i-o vor organiza marelui rege. Nici nu s-au auzit însă primele vaiete ale bocitoarelor, că intrăm direct într-un film de Kusturica, în care figuranţii suntem de data asta noi. Fiul regelui spune,  în direct,  că cere ajutor financiar Guvernului pentru plata spitalizării regelui Cioabă. Este cadavrul regelui “arestat” la morga spitalului? Cum, nu are regele Cioabă bani de spitalizare?! A cerut spitalul 350.000 de euro? Aaa,  nu a cerut atâta? Abia luni fac factura? Cum?! Nu s-au cerut bani de la guvern, doar ajutor consular? Cu se mănâncă ăla în cazul Cioabă?  Dorin Cioabă, fiul defunctului, face praf autorităţile române că i-a lăsat de izbelişte în Turcia numai pentru că sunt ţigani, nu români ! Păi, dacă murea tata acolo ce îmi făcea consulatul mie?

Ce-i asta? Ce este asta!!! A murit regele Cioabă şi în loc de linişte şi reculegere din partea celor apropiaţi lui, avem parte de plata unei facturi de care se leagă scandaluri mediatice în care, ca şi contribuabil, am impresia că cineva vrea să “mă facă la buzunare”.  

Regele a murit ! Ţigănia continuă! Exact ca în Kusturica ! 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “PE CONTRASENS. Regele a murit ! Ţigănia continuă

 1. (rrom)maneala generala

  Daca “regele” tiganilor a adus fara numar voturi la un moment dat, merita atentia guvernantilor in ce priveste ajutorul banesc de la stat. Ca doar nu dau de la ei. Chiar daca este un rege autoproclamat, nerecunoscut nici macar de etnia lor. Pe deasupra, mai dam apa la moara strainilor pentru a ne numi tigani. Ca doar ne-a murit regele, si se discuta momentul fierbinte pe toate posturile. Motiv pentru care am mutat rapid pe Animal Planet.

  Răspuns
 2. gica contra

  Cateva precizari:
  – nu sunteti aliniat “corect politic”: se zice rom nu tigan;
  – pentru frumusetea enumerarii, dupa X6 mergea si Q7;
  – gresiti: astia deja, intr-un mod sau altul, direct sau indirect “v-au si ne-au facut la buzunare”;
  – la “tiganie”, cum e corect: “romie”?
  – cred ca, in loc de “tiganie”, e mai corect “tiganeala”. Scuze, “romeala”.
  Bine macar ca au astia subiecte de breaking news pentru o saptamana si poate nu-l mai vad pe “eu, ca prim ministru” hlizindu-se zilnic la TV.
  Adi, noi nu contam ca cetateni pentru guvernanti,doar ca capete (e voita!) de vite furajate in statistici, asa ca raspunsul e simplu: nimic.
  P.S. Auzi, mai raposa unu! Poate-i ca-n scandarile galeriilor de fotbal cand scorul ia proportii!

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi