Poveștile mele cu politicieni

euMă uit cum se prosternează lumea la ei după ce ajung mari „bărbați” politici. De multe ori mă umflă râsul. Fără să vreau, am făcut tare multă conversație cu aproape toți. Celor mai mulți le știu data nașterii, preferințele vestimentare, greșelile de exprimare, le anticipez răspunsurile la întrebări ș.a.m.d.

Au fost adesea și întâmplări care s-ar fi sfârșit extrem de prost dacă nu reușeam să mă abțin. Să vă povestesc și de ce.

Într-o zi, venise la redacție un politician local, cu o vârstă respectabilă. Pentru că nu dădea semne că vrea să plece, deși conversația lâncezea, l-am întreb: „Așa-i că viața trece repede?”. Mi-a răspuns: „Da, și știți după ce mi-am dat seama?”. Și a continuat: „Eu, sâmbăta, fac baie. Mă bag în cadă și mă gândesc că iar trebuie să mă spăl”. Bine, ce să mai zic? Știu doar că nu am putut să ridic ochii și să mă uit spre colegul meu, care era cu mine în birou și asista la discuție.

Un altul m-a sunat nervos că eu scriu toate articolele, fac toate fotografiile, toate emisiunile din presa locală. Așa înțelegea el când citea sau i se relata ce au mai zis mass-media locale. În ochii lui, eram întruchiparea răului. Mi-a zis că partidului va avea de „PERDUT”, dacă nu încetez cu „FICȚIUNILE” pe care le creez între membrii formațiunii sale politice. I-am răspuns că din punctul meu de vedere se pot strânge cu toții în piața publică și să își taie venele pe lung. Știți ce îngâna la telefon?! „Da, da, pe lung!”.

O bătrână rămăsese fără adăpost. Am făcut un material în care prezentam povestea femeii. Doi politicieni m-au sunat pe rând să îmi spună că au rezolvat cazul și musai să nu știe celălalt că mi-a telefonat. Au venit și cu „dovezile” la redacție. Sigur că o ajutase un om de afaceri.

Alți doi și-au făcut plângeri pe la diverse instituții ale statului. Am făcut un material pentru radio și am vrut declarații de la fiecare. Primul a zis despre al doilea – „E un păduche”. Al doilea despre primul – „E un vierme!”. Sunt doar câteva întâmplări. Aș fi râs, dacă nu era de plâns!

 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Poveștile mele cu politicieni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni