Poveștile mele cu politicieni

euMă uit cum se prosternează lumea la ei după ce ajung mari „bărbați” politici. De multe ori mă umflă râsul. Fără să vreau, am făcut tare multă conversație cu aproape toți. Celor mai mulți le știu data nașterii, preferințele vestimentare, greșelile de exprimare, le anticipez răspunsurile la întrebări ș.a.m.d.

Au fost adesea și întâmplări care s-ar fi sfârșit extrem de prost dacă nu reușeam să mă abțin. Să vă povestesc și de ce.

Într-o zi, venise la redacție un politician local, cu o vârstă respectabilă. Pentru că nu dădea semne că vrea să plece, deși conversația lâncezea, l-am întreb: „Așa-i că viața trece repede?”. Mi-a răspuns: „Da, și știți după ce mi-am dat seama?”. Și a continuat: „Eu, sâmbăta, fac baie. Mă bag în cadă și mă gândesc că iar trebuie să mă spăl”. Bine, ce să mai zic? Știu doar că nu am putut să ridic ochii și să mă uit spre colegul meu, care era cu mine în birou și asista la discuție.

Un altul m-a sunat nervos că eu scriu toate articolele, fac toate fotografiile, toate emisiunile din presa locală. Așa înțelegea el când citea sau i se relata ce au mai zis mass-media locale. În ochii lui, eram întruchiparea răului. Mi-a zis că partidului va avea de „PERDUT”, dacă nu încetez cu „FICȚIUNILE” pe care le creez între membrii formațiunii sale politice. I-am răspuns că din punctul meu de vedere se pot strânge cu toții în piața publică și să își taie venele pe lung. Știți ce îngâna la telefon?! „Da, da, pe lung!”.

O bătrână rămăsese fără adăpost. Am făcut un material în care prezentam povestea femeii. Doi politicieni m-au sunat pe rând să îmi spună că au rezolvat cazul și musai să nu știe celălalt că mi-a telefonat. Au venit și cu „dovezile” la redacție. Sigur că o ajutase un om de afaceri.

Alți doi și-au făcut plângeri pe la diverse instituții ale statului. Am făcut un material pentru radio și am vrut declarații de la fiecare. Primul a zis despre al doilea – „E un păduche”. Al doilea despre primul – „E un vierme!”. Sunt doar câteva întâmplări. Aș fi râs, dacă nu era de plâns!

 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Poveștile mele cu politicieni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva