Poveşti cu politicieni

editorialLumea se uită în gura lor, îi votează, sigur, mulţi alegători fac asta după ce au primit şi ei măcar un litru de ulei sau o pungă de cafea ori 3 lei, îi înjură sau îi adoră, după caz. Apoi, alegătorii îşi merită soarta, iar politicienii zburdă fericiţi 4 ani prin banul public şi se mănâncă între ei. Aflu în fiecare zi multe poveşti cu politicieni. Uneori, râd, alteori îmi vine să plâng. Adesea mă gândesc ce ar crede oamenii de rând dacă ar auzi ce scot din ei şi cât de „solide” sunt, chipurile, alianţele sau ce „duşmani” sunt politicienii care provin din partide diferite. Credeţi-mă, aşa îmi vine să povestesc întâmplări şi să dau şi nume, dar mi se face ruşine de ruşinea lor. Poate cândva o voi face. Până atunci, se cade să vă amuzaţi şi dumneavoastră cu ultimele poveşti pe care le-am auzit.

Mă gândesc că nu e nimeni nebun şi am înţeles cu toţii că PNL şi PSD sunt într-o alianţă. Corect ar fi ca social democraţii şi liberalii să vorbească frumos unii despre ceilalţi, nu-i aşa?! O, da! N-o să credeţi, dar se bârfesc şi se duşmănesc mai rău decât o fac împotriva celor de la PDL sau PP-DD. Preocuparea cea mai mare a multora dintre pesediştii hunedoreni este procesul pe care liderul PNL Hunedoara îl are cu ANI. Deja unii dintre ei au ieşit la încălzire, surescitaţi de ideea unor alegeri anticipate. De partea cealaltă, liberalii se agită cum să îi faulteze pe colegii de alianţă.

Şi la PDL e frumos. Rămaşi în partid doar pentru că îşi pierd mandatul, mulţi dintre primarii PDL plâng că sunt oropsiţi, dar se duc, pe furiş, şi la PSD, şi la PNL şi promit că data viitoare de acolo vor candida. Ca să arate ce loiali sunt povestesc despre liberali social-democraţilor şi invers. Pedeliştii se sfâşie unul pe altul. E tare amuzant să-i asculţi şi să vezi cum cei care au făcut o mulţime de mizerii cândva dau acum toată vina pe cei care au fugit din partid.

Cei de la PP-DD se bârfesc între ei. Se ţin falnici pentru că pot decide la un adică cine rămâne la putere şi cine pleacă în opoziţie.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Poveşti cu politicieni

 1. gica contra

  “E usor a scrie versuri
  Când nimic nu ai a spune,
  Insirând cuvinte goale
  Ce din coada au sa sune.”
  Asa si cu articolele de ziar.
  Apropos, articolul asta l-ati scris acum 1-2 ani sau o sa-l refolositi peste 1-2 ani. Merge oricand vrei sa publici ceva, dar n-ai nimic de spus.
  Aveti o mare calitate ziaristica: Vorbiti/scrieti mult, dar spuneti putin, asa sa se umple foaia. Mai ca devin ecologist de grija copacilor taiati pentru hartia pe care o mazgaliti.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”