Porniri de țațe

euNu mă mai miră nimic pe lumea asta. Nu pot, totuși, să nu mă întreb – „De ce avem noi, românii, porniri de țațe?”.

Deschid televizorul! Când nu e președintele țării țață, e premierul. Mă uit la ei ca la circ. Fiecare ieșire publică a lui Traian Băsescu sau Victor Ponta se rezumă la înjurături, la amenințări, de parcă suntem între interlopi. Nici ceilalți politicienii nu se lasă. Dacă îi studiați un pic, veți vedea că atunci când încep să vorbească le ies ochii din orbite și fac ușoare spume la gură. Zici că se ceartă muierile în capătul uliței. Uneori, nu e nicio diferență între ceea ce fac politicienii și „vedetele” ce apar pe la diferite emisiuni de cancanuri. Vedeți vreo diferență între Tonciu, Buruiană, Drăgușanu ș.a.m.d. și Băsescu, Ponta etc.? Mie nu mi se pare. Măcar acelea sunt mai drăguțe ca aspect decât încrâncenații politicieni.

Ies pe stradă. Dis-de-dimineață, fetele și băieții sunt îmbrăcați ca de carnaval. Țoale sclipitoare, platforme, lanțuri ca zgarda câinelui, platforme de 15 – 20 de centimetri etc. Și urlete, multe urlete. Am senzația că poporul acesta a surzit definitiv. În alt fel nu îmi explic de ce vorbesc toți extrem de tare.

Să te ferească Dumnezeu să nimerești în vreun club sau la vreo petrecere unde sunt așa-zișii oameni cu bani. Pornirile de țațe sunt la ele acasă. Evident că totul se reduce la zdrențele de firmă cu care sunt îmbrăcați, mașinile bengoase pe care le conduc, casele kitschioase pe care și le ridică și vacanțele pe care urmează să le petreacă în țarcuri la ultra super all inclusive.

Ajungi în zonele sărace. Nici acolo nu scapi de pornirile de țațe. Acolo, urlă muzica, cad de la etaje zdrențe, copii, neveste și obiecte.

Când zici că ai scăpat, ajungi acasă și deschizi calculatorul, de pe rețelele de socializare îți zâmbesc țațele. Cu adevărat, țățismul ți se arată în toată splendoarea lui. Cum să te mai aperi? Pleci în drumeții și dacă faci abstracție de grămezile de moloz, pet-uri, sticle, gunoaie etc., îți dai seama că avem o țară superbă, dar cu… porniri de țațe!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara