Porniri de țațe

euNu mă mai miră nimic pe lumea asta. Nu pot, totuși, să nu mă întreb – „De ce avem noi, românii, porniri de țațe?”.

Deschid televizorul! Când nu e președintele țării țață, e premierul. Mă uit la ei ca la circ. Fiecare ieșire publică a lui Traian Băsescu sau Victor Ponta se rezumă la înjurături, la amenințări, de parcă suntem între interlopi. Nici ceilalți politicienii nu se lasă. Dacă îi studiați un pic, veți vedea că atunci când încep să vorbească le ies ochii din orbite și fac ușoare spume la gură. Zici că se ceartă muierile în capătul uliței. Uneori, nu e nicio diferență între ceea ce fac politicienii și „vedetele” ce apar pe la diferite emisiuni de cancanuri. Vedeți vreo diferență între Tonciu, Buruiană, Drăgușanu ș.a.m.d. și Băsescu, Ponta etc.? Mie nu mi se pare. Măcar acelea sunt mai drăguțe ca aspect decât încrâncenații politicieni.

Ies pe stradă. Dis-de-dimineață, fetele și băieții sunt îmbrăcați ca de carnaval. Țoale sclipitoare, platforme, lanțuri ca zgarda câinelui, platforme de 15 – 20 de centimetri etc. Și urlete, multe urlete. Am senzația că poporul acesta a surzit definitiv. În alt fel nu îmi explic de ce vorbesc toți extrem de tare.

Să te ferească Dumnezeu să nimerești în vreun club sau la vreo petrecere unde sunt așa-zișii oameni cu bani. Pornirile de țațe sunt la ele acasă. Evident că totul se reduce la zdrențele de firmă cu care sunt îmbrăcați, mașinile bengoase pe care le conduc, casele kitschioase pe care și le ridică și vacanțele pe care urmează să le petreacă în țarcuri la ultra super all inclusive.

Ajungi în zonele sărace. Nici acolo nu scapi de pornirile de țațe. Acolo, urlă muzica, cad de la etaje zdrențe, copii, neveste și obiecte.

Când zici că ai scăpat, ajungi acasă și deschizi calculatorul, de pe rețelele de socializare îți zâmbesc țațele. Cu adevărat, țățismul ți se arată în toată splendoarea lui. Cum să te mai aperi? Pleci în drumeții și dacă faci abstracție de grămezile de moloz, pet-uri, sticle, gunoaie etc., îți dai seama că avem o țară superbă, dar cu… porniri de țațe!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”