Pixul negru. Televiziunile, România şi exporturile…

editorial (2)Disperarea televiziunilor, din zilele trecute,  că actorul scoţian Gerard Butler o…traduce pe celebra (de ce?,  prin ce?) Mădălina Ghenea, ceva artistă “de export”, disperarea, ziceam, oare ce altă explicaţie poate avea decât miza pe   pervertirea interesului public?!  Adică, orice ştire cu conţinut facil, cât mai…nud, frivol,  parasexual aduce auditori, telespectatori, rating, cum se spune, inclusiv bani mai mulţi în caserie!  Sigur, personal, aş fi mult mai cu pieptul umflat dacă aş afla că şi în 2012  ne-am bătut cu SUA pentru supremaţia la exportul de utilaj petrolier, decât că pe nu ştiu ce compatrioată  o…iubeşte un  britanic.

Conştient de decăderea presei în ansamblu, dar mai evidentă în televiziuni, care au  o audienţă incomparabil mai mare decât un jurnal tipărit, pentru că şi un analfabet poate vedea o matracucă jegoasă în urechi, mai ales când asta i se arată cu ostentaţie şi repetiţie, excelentul gazetar Cătălin Tolontan încerca să justifice ceva ce nu se poate. Numai prin asumarea vinovăţiei! Pe la începutul lui februarie curent, Tolontan a scris fabulosul articol: “Procesul Antenei 1 cu un jurnalist. Şi ceara curge în pământ.” În sprijinul  teoriei sale că nu  televiziunea trustului său de presă este de vină, dimpotrivă aceasta a dat sacrificii umane, Tolontan evocă moartea  jurnaliştilor Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, corespondenţi ai Antenei, în cumplita explozie a unui tir cu azotat, la Mihăileşti, în 24 mai 2004…”Eu la asta mă gândesc ori de câte ori oamenii înjură Antena 1, ca şi cum ea s-ar fi născut cu Acces Direct”. Era vremea la care emisiunea menţionată susţinea un serial scârbos cu fiica unor mari artişti; ferice de ei că nu l-au  văzut!  Între comentariile  cuvenite unui asemenea articol cu şi despre jurnallişti şi jurnalism, am notat următoarele: “Da, domnule, numai că cei doi jurnalişti nu au murit pentru ca Simona Gherghe să coboare jurnalismul la  jegul din urechile unei nenorocite, ci pentru că erau convinşi că practică o meserie nobilă!” Tolontan avea dreptate. Antena 1 nu s-a născut cu Acces Direct, dar cu emisiunea asta, urmată de  a lui Capatos, a început pervertirea  preferinţelor şi gusturilor publicului şi continuă să le …educe spre frivolitate, cei doi fiind şi “profesori de tabloism”. Sigur, aici nu vorbim despre o anume televiziune , ci despre toate! Care  se află în competiţie, de fapt într-un nesfârşit şi sfâşietor război al audienţelor. Iar armele, menţionate deja, au o singură ţintă: îndobitocirea populaţiei!

Cred, totuşi, că România ar fi mult mai respectată iar românii mai fericiţi  dacă  îi vom bate odată pe americani la exportul de utilaje petroliere, decât  de…mădăline.(august 2013)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit