Pixul negru. Televiziunile, România şi exporturile…

editorial (2)Disperarea televiziunilor, din zilele trecute,  că actorul scoţian Gerard Butler o…traduce pe celebra (de ce?,  prin ce?) Mădălina Ghenea, ceva artistă “de export”, disperarea, ziceam, oare ce altă explicaţie poate avea decât miza pe   pervertirea interesului public?!  Adică, orice ştire cu conţinut facil, cât mai…nud, frivol,  parasexual aduce auditori, telespectatori, rating, cum se spune, inclusiv bani mai mulţi în caserie!  Sigur, personal, aş fi mult mai cu pieptul umflat dacă aş afla că şi în 2012  ne-am bătut cu SUA pentru supremaţia la exportul de utilaj petrolier, decât că pe nu ştiu ce compatrioată  o…iubeşte un  britanic.

Conştient de decăderea presei în ansamblu, dar mai evidentă în televiziuni, care au  o audienţă incomparabil mai mare decât un jurnal tipărit, pentru că şi un analfabet poate vedea o matracucă jegoasă în urechi, mai ales când asta i se arată cu ostentaţie şi repetiţie, excelentul gazetar Cătălin Tolontan încerca să justifice ceva ce nu se poate. Numai prin asumarea vinovăţiei! Pe la începutul lui februarie curent, Tolontan a scris fabulosul articol: “Procesul Antenei 1 cu un jurnalist. Şi ceara curge în pământ.” În sprijinul  teoriei sale că nu  televiziunea trustului său de presă este de vină, dimpotrivă aceasta a dat sacrificii umane, Tolontan evocă moartea  jurnaliştilor Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, corespondenţi ai Antenei, în cumplita explozie a unui tir cu azotat, la Mihăileşti, în 24 mai 2004…”Eu la asta mă gândesc ori de câte ori oamenii înjură Antena 1, ca şi cum ea s-ar fi născut cu Acces Direct”. Era vremea la care emisiunea menţionată susţinea un serial scârbos cu fiica unor mari artişti; ferice de ei că nu l-au  văzut!  Între comentariile  cuvenite unui asemenea articol cu şi despre jurnallişti şi jurnalism, am notat următoarele: “Da, domnule, numai că cei doi jurnalişti nu au murit pentru ca Simona Gherghe să coboare jurnalismul la  jegul din urechile unei nenorocite, ci pentru că erau convinşi că practică o meserie nobilă!” Tolontan avea dreptate. Antena 1 nu s-a născut cu Acces Direct, dar cu emisiunea asta, urmată de  a lui Capatos, a început pervertirea  preferinţelor şi gusturilor publicului şi continuă să le …educe spre frivolitate, cei doi fiind şi “profesori de tabloism”. Sigur, aici nu vorbim despre o anume televiziune , ci despre toate! Care  se află în competiţie, de fapt într-un nesfârşit şi sfâşietor război al audienţelor. Iar armele, menţionate deja, au o singură ţintă: îndobitocirea populaţiei!

Cred, totuşi, că România ar fi mult mai respectată iar românii mai fericiţi  dacă  îi vom bate odată pe americani la exportul de utilaje petroliere, decât  de…mădăline.(august 2013)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia