Pixul negru. Nu la RĂDULEASCA s-a gândit ALVIN TOFFLER…

80

…nici la Andreea Marin…Nici măcar la Elena Udrea! Femei ce rămân capete de afiş pentru jurnale şi emisiuni tv. tabloidizate. Iar când nu, aruncă ele provocări pe saituri de socializare, după care se plâng că paparazzi nu le dau pace, se amestecă în viaţa lor privată…Probabil, posibil ca eminentul futurolog Alvin Toffler să fi fost inspirat de Margaret Thatcher când, în 1970, în „Şocul viitorului”, prevestea că „Femeile vor dispune de o putere de decizie fără precedent”. La vremea aceea, cea care avea să devină „Doamna de fier” era deja, din 1959, parlamenar britanic, iar în 1979 şi-a început cariera de premier, prima cu trei mandate consecutive. Cartea, apărută şi la noi acum 40 de ani, în colecţia „Idei contemporane” (precizare pentru profesioniştii demolării cu orice preţ a epocii respective) nu s-a ocupat exclusiv de expansiunea puterii femeilor, dar ultimul top Forbes consemnează numele a 100 de femei din lume care confirmă previziunile autorului. Pe primul loc, evident şi de necontestat, este Angela Merkel. Urmează Dilma Rousseff, preşedinte al Braziliei…Se află pe acolo şi Michelle Obama, dar ca soţie, însă Hillary Clinton, sau Oprah sunt pe merite personale…Ultima ca model, apogeu de ţinută şi profesionalism. Ignorat, însă, de aşa-zisele vedete, dive tv. ale noastre, menţionate din titlu începând…
Previziunile din „Şocul viitorului” au vizat şi masiva migraţie musulmană în Occident. Iar după 40 de ani, iată, în Franţa trăiesc şi se integrează aproape şase milioane de musulmani; la Marsilia s-a ridicat Marea Moschee ; în Germania vieţuiesc vreo două milioane jumate, majoritatea turci, mulţi născuţi la doua generaţie, fiind mai degrabă nemţi…Şi, în vecini avem deja un stat quasi-musulman, Bosnia-Herţegovina, cu o populaţie de 45 la sută musulmană.
De asemenea, Toffler prezicea că în Orientul Apropiat va evolua un amestec de religii şi etnii, care vor da naştere la numeroase mişcări religioase şi etnice…Ceea ce se şi petrece. Se confirmă şi că mersul la birou nu va mai fi de actualitate, ia rapiditatea transmiterii informaţiilor va atinge viteze ameţitoare. Acceptarea mariajelor homosexuale s-a oficializat în multe ţări occidentale, inclusiv în Franţa. Şi ne ocoşim şi noi că suntem deschişi la aşa ceva, că la prostii ne adaptăm rapid, nu ca la muncă, ba avem şi un parlamentar militant, cu care unii deveni se chiar mândresc…S-a împlinit chiar şi accelerarea ritmului de producere a catastrofelor ecologice! Aşa că, fără rabatul făcut modei tabloide, aceste rânduri puteau purta titlul:” După 40 de ani se adevereşte că Toffler este un futurolog autentic”…Însă era prea lung şi plicticos…Dar, sigur, cel mai potrivit titlu este: TOFFLER DIXIT!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *