Pixul negru. …Dar dacă Udrea spune adevărul?

Zilele trecute scriam aici că e coadă mare la denunţuri din puşcărie. De-atunci, coada se-ngroaşă, dar parcă nici nu ne mai…trage cu ochiul asupra a noi şi noi dezvăluiri, care de care  mai senzaţională, mai şoc! Pentru că tribuna pârelor e cvasipermanent ocupată de Udrea. Acum, să mă iertaţi că n-am zis şi “doamna”, dar cine mă ştie, ştie că niciodată nu am considerat-o “o doamnă”! Doamnele sunt tot mai rare. Mai ales după ce intră în politică… Nimeni, dintre toţi dătătorii cu părerea, nu poate să spună clar cât adevăr şi câtă minciună se află în delaţiunile Udrei. Care deocamdată sunt îndosariate doar ca declaraţii, iar probele ce vor confirma sau infirma spusele sale e cam greu să ajungă şuvoi în  spaţiul public, la concurenţă cu inundaţiile zilnice  ieşite din gura blondei lui Băsescu.

Până atunci, însă, iată diluviul delaţiunilor spală şi meleaguri hunedorene, făcând ceva ravagii la Lupeni. Chiar în primărie,  primarul Cornel Resmeriţă fiind deja aplecat asupra unor coli albe pe care primul rând începe cu Subsemnatul…Situaţie în care se află şi acţionarul…Gărdean al firmei Transgaz din Haţeg.  Implicaţi cu toţii în afacerea “Gala Bute”. De la care nu putea lipsi Rudel Obreja! Care, la o Justiţie…justă trebuia legat imediat după tipărirea afişelor ce anunţau un eveniment ce trebuia să fie o mândrie naţională! Dar se dovedeşte o mânărie naţională! Ce voiam să zic cu afişele este că organizatorul meciului nu  era Federaţia Română de Box, cum este normal, ci firma preşedintelui acesteia, Rudel Obreja. Care şi-a tăiat partea de încasări ce revenea boxului românesc pentru organizare şi eventualele beneficii pentru firma lui. Încă nu se ştie, sperăm că se va afla cât a intrat în genţile Udrei.   Şi atunci, ca şi mai recent,  banii  ce reveneau din televizări Ligii Profesioniste de Fotbal şi, de aici, echipelor ajungeau la firma Bodu a lui Mitică Dragomir. Iar cluburile, echipele mor…Înfloresc însă restaurantele şi hotelurile lui Mitică…Numai că aici, dacă nu a fost parteneră şi Udrea, încă nu se fac valuri…Să sperăm, să mai aşteptăm!

Dar năvălnicul şuvoi de pâre ale Udrei, în acest moment a singurele  “probe” dar fulminante ale Elenei fatale a fostului preşedinte ( va fi şi fatidică?) -dacă va fi instrumentat riguros, curajos şi se confirmă, poate să lase-n piele goală întreaga politică  din “deceniul Băsescu”! Ca fiind apogeul  mafiei de stat, institţionalizată, păzită şi apărată de strturile care trebuie în mod normal să dea siguranţă şi garanţie funcţionării statului de drept! Şi nu doar procuroarea Bica, ca una dintre şefii unei structuri de forţă şi putere, reprezintă hăul mafiot! Ci mult mai gravă, nedovedită însă, şi se cam târâie barca pe uscat până la elucidarea cazului, ar fi starea indusă că şeful în funcţiune al SRI, omul de gardă al fostului preşedinte , generalul  Coldea   ar conduce practic România!

Dacă toate vorbele Udrei , deocamdată doar expresii ale disperării prea-mult adulatei, inclusiv de presă, vor deveni fapte probate, autentificate, înseamnă că am trăit 10 ani sub Mafie! Iar acum aceasta se destructurează din interior! Prin delaţiuni. La fel ca mafia siciliană, ca mafia americană! Foarte bine! Dar cine  ne dă viaţa pe 10 ani înapoi?

Nicolae Stanciu

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara