Pixul negru. Construind “Statul de Drept”, ne-am ales cu unul poliţienesc!

editorial (2)Doamne, îmi amintesc cum opreau noaptea dubele negre pe la casele colegilor mei de liceu Romulus Bena, fie-i ţărâna uşoară, şi Iosif Brate, din Răhău şi Cut, necolectivizate încă. Din care coborau nişte oameni tot în negru şi cotrobăiau, întorceau totul pe dos, săpau grădinile din spatele curţilor, înfigeau furci în paiele din şură, în căutarea butoaielor cu vin, a porcilor tăiaţi şi afumaţi, pentru a-i forţa să se înscrie în “colectivă” (GAC). Îar dacă nu reuşeau, veneau la liceu, în cancelarie şi la director, şi-i chemau pe ei şi-i ameninţau că vor fi exmatriculaţi dacă nu-şi lămuresc părinţii să se înscrie în gospodăria agricolă colectivă…I-au lămurit! Voiau să înveţe carte, sperau, visau…
Doamne, diferenţa dintre ce se întâmplala în 1955-56 şi cele văzute vineri dimineaţă la televizor este numai între…vechile dube şi autocarele confortabile! Cu care, în “democraţie şi-n libertate”, au fost aduşi vreo 200 nenorociţi, bătrâni, bolnavi, vai de capul lor!, sculaţi din paturi tot în crucea nopţii, la Bucureşti, la judecată! Pentru că unii şi-au exercitat un drept, garantat de Stat, de Constituţie: dreptul la vot! Alţii nu, dar au fost căraţi la grămadă, fără “vina” de a fi votat! Măcar părinţii colegilor mei erau avuţi. Asta e altă diferenţă! Ăştia care au devenit infractori, bandiţi, contestatari şi orice vrea să le impute autorităţile “democratice” de azi, numai fiindcă că erau bănuiţi că ar fi votat pentru suspendarea celui mai abuziv preşedinte, sunt doar nişte pârliţi, nişte amărăşteni. Săraci şi nefericţi tocmai datorită regimului instaurat de preşedintele abuziv Băsescu. Care la urcarea pe tron le ura cinic:”Să trăiţi bine!”! Acum adaugă:”În puşcărie, pentru că aţi votat să fiu dat jos”… Măcar atunci, la colectivizarea forţată a agriculturii totul se făcea sub paravnul unei “politici de Stat”! Odioasă, dar de Stat! Vineri, în plină şi murdară campanie electorală acţiunea “de justiţie” s-a făcut tot politic! Dar în folosul unei persoane, într-o inadmisibilă subordonare a autorităţilor Statului intereselor personale, electorale, politice ale preşedintelui Băsescu!
Sigur, vor sări ca arşi apărătorii Justiţiei, mestecând lozincile…macoveiene consacrate:”Lăsaţi Justiţia să lucreze!”,”Independenţa organelor de justţie”, “Neamestecul politicului în treburile autorităţilor de drept” etc. Îndemnuri la adormit spiritul dreptăţii şi legalităţii, la supunere oarbă în faţa abuzurilor organelor de Drept. De parcă ar fi scoase din Biblie. Dar şi astea-s tot numai nişte clamări politicianiste!
Nicăieri în Europa anului 2014 nu s-a pomenit asemenea abuzuri sub falsul paravan al înfăpturii Statului de Drept! Dar, aici e vorba de statul poliţienesc! Nu de Drept! (oct.2014)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia