Pixul negru. Construind “Statul de Drept”, ne-am ales cu unul poliţienesc!

editorial (2)Doamne, îmi amintesc cum opreau noaptea dubele negre pe la casele colegilor mei de liceu Romulus Bena, fie-i ţărâna uşoară, şi Iosif Brate, din Răhău şi Cut, necolectivizate încă. Din care coborau nişte oameni tot în negru şi cotrobăiau, întorceau totul pe dos, săpau grădinile din spatele curţilor, înfigeau furci în paiele din şură, în căutarea butoaielor cu vin, a porcilor tăiaţi şi afumaţi, pentru a-i forţa să se înscrie în “colectivă” (GAC). Îar dacă nu reuşeau, veneau la liceu, în cancelarie şi la director, şi-i chemau pe ei şi-i ameninţau că vor fi exmatriculaţi dacă nu-şi lămuresc părinţii să se înscrie în gospodăria agricolă colectivă…I-au lămurit! Voiau să înveţe carte, sperau, visau…
Doamne, diferenţa dintre ce se întâmplala în 1955-56 şi cele văzute vineri dimineaţă la televizor este numai între…vechile dube şi autocarele confortabile! Cu care, în “democraţie şi-n libertate”, au fost aduşi vreo 200 nenorociţi, bătrâni, bolnavi, vai de capul lor!, sculaţi din paturi tot în crucea nopţii, la Bucureşti, la judecată! Pentru că unii şi-au exercitat un drept, garantat de Stat, de Constituţie: dreptul la vot! Alţii nu, dar au fost căraţi la grămadă, fără “vina” de a fi votat! Măcar părinţii colegilor mei erau avuţi. Asta e altă diferenţă! Ăştia care au devenit infractori, bandiţi, contestatari şi orice vrea să le impute autorităţile “democratice” de azi, numai fiindcă că erau bănuiţi că ar fi votat pentru suspendarea celui mai abuziv preşedinte, sunt doar nişte pârliţi, nişte amărăşteni. Săraci şi nefericţi tocmai datorită regimului instaurat de preşedintele abuziv Băsescu. Care la urcarea pe tron le ura cinic:”Să trăiţi bine!”! Acum adaugă:”În puşcărie, pentru că aţi votat să fiu dat jos”… Măcar atunci, la colectivizarea forţată a agriculturii totul se făcea sub paravnul unei “politici de Stat”! Odioasă, dar de Stat! Vineri, în plină şi murdară campanie electorală acţiunea “de justiţie” s-a făcut tot politic! Dar în folosul unei persoane, într-o inadmisibilă subordonare a autorităţilor Statului intereselor personale, electorale, politice ale preşedintelui Băsescu!
Sigur, vor sări ca arşi apărătorii Justiţiei, mestecând lozincile…macoveiene consacrate:”Lăsaţi Justiţia să lucreze!”,”Independenţa organelor de justţie”, “Neamestecul politicului în treburile autorităţilor de drept” etc. Îndemnuri la adormit spiritul dreptăţii şi legalităţii, la supunere oarbă în faţa abuzurilor organelor de Drept. De parcă ar fi scoase din Biblie. Dar şi astea-s tot numai nişte clamări politicianiste!
Nicăieri în Europa anului 2014 nu s-a pomenit asemenea abuzuri sub falsul paravan al înfăpturii Statului de Drept! Dar, aici e vorba de statul poliţienesc! Nu de Drept! (27 oct.2014)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani         Turnul Alb al Castelului Corvinilor își recapătă strălucirea         Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva