Pixul negru. Construind “Statul de Drept”, ne-am ales cu unul poliţienesc!

editorial (2)Doamne, îmi amintesc cum opreau noaptea dubele negre pe la casele colegilor mei de liceu Romulus Bena, fie-i ţărâna uşoară, şi Iosif Brate, din Răhău şi Cut, necolectivizate încă. Din care coborau nişte oameni tot în negru şi cotrobăiau, întorceau totul pe dos, săpau grădinile din spatele curţilor, înfigeau furci în paiele din şură, în căutarea butoaielor cu vin, a porcilor tăiaţi şi afumaţi, pentru a-i forţa să se înscrie în “colectivă” (GAC). Îar dacă nu reuşeau, veneau la liceu, în cancelarie şi la director, şi-i chemau pe ei şi-i ameninţau că vor fi exmatriculaţi dacă nu-şi lămuresc părinţii să se înscrie în gospodăria agricolă colectivă…I-au lămurit! Voiau să înveţe carte, sperau, visau…
Doamne, diferenţa dintre ce se întâmplala în 1955-56 şi cele văzute vineri dimineaţă la televizor este numai între…vechile dube şi autocarele confortabile! Cu care, în “democraţie şi-n libertate”, au fost aduşi vreo 200 nenorociţi, bătrâni, bolnavi, vai de capul lor!, sculaţi din paturi tot în crucea nopţii, la Bucureşti, la judecată! Pentru că unii şi-au exercitat un drept, garantat de Stat, de Constituţie: dreptul la vot! Alţii nu, dar au fost căraţi la grămadă, fără “vina” de a fi votat! Măcar părinţii colegilor mei erau avuţi. Asta e altă diferenţă! Ăştia care au devenit infractori, bandiţi, contestatari şi orice vrea să le impute autorităţile “democratice” de azi, numai fiindcă că erau bănuiţi că ar fi votat pentru suspendarea celui mai abuziv preşedinte, sunt doar nişte pârliţi, nişte amărăşteni. Săraci şi nefericţi tocmai datorită regimului instaurat de preşedintele abuziv Băsescu. Care la urcarea pe tron le ura cinic:”Să trăiţi bine!”! Acum adaugă:”În puşcărie, pentru că aţi votat să fiu dat jos”… Măcar atunci, la colectivizarea forţată a agriculturii totul se făcea sub paravnul unei “politici de Stat”! Odioasă, dar de Stat! Vineri, în plină şi murdară campanie electorală acţiunea “de justiţie” s-a făcut tot politic! Dar în folosul unei persoane, într-o inadmisibilă subordonare a autorităţilor Statului intereselor personale, electorale, politice ale preşedintelui Băsescu!
Sigur, vor sări ca arşi apărătorii Justiţiei, mestecând lozincile…macoveiene consacrate:”Lăsaţi Justiţia să lucreze!”,”Independenţa organelor de justţie”, “Neamestecul politicului în treburile autorităţilor de drept” etc. Îndemnuri la adormit spiritul dreptăţii şi legalităţii, la supunere oarbă în faţa abuzurilor organelor de Drept. De parcă ar fi scoase din Biblie. Dar şi astea-s tot numai nişte clamări politicianiste!
Nicăieri în Europa anului 2014 nu s-a pomenit asemenea abuzuri sub falsul paravan al înfăpturii Statului de Drept! Dar, aici e vorba de statul poliţienesc! Nu de Drept! (oct.2014)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte