PIXUL NEGRU. COABITAREA, energizant pentru Băsescu, opium pentru USL…..

97

editorial (2)…sau, mă rog, pentru Ponta. Acum, când orice miroase a conspiraţie, şantaj sau trădare, comunicatul unui senator PSD, frustrat probabil pentru că la congres nu i s-a dat dreptul la cuvânt, poate deveni o delicatesă, un desert savuros, cremă şi frişcă pentru foamea de senzaţional, incendiar, scandalos a megalomaniei televizoriste. Comunicatul lui Valer Marian despre şantajul, în opt puncte pentru Ponta şi-n patru puncte pentru socru-su, Ilie Sârbu, pe care-l poate aplica preşedintele Băsescu celor doi poate explica… inexplicabilul pact de stabilitate şi coabitare între Cotroceni şi Victoria! Dacă ar fi viabile, reale măcar câte un singur punct din…lista lui Marian, pentru fiecare dintre cei doi şantajabili, atunci, într-o exprimare intelectuală de modă nouă, cei doi „se riscă”!…Rămâne ca mulţii specialişti prezenţi în multe şi lungi şezători la Antena 3, care face şi desface guverne cu mai mult succes decât B1Tv, Realitatea şi RTV la un loc, să mestece treaba…
Cert, însă, este că vechea Constituţie, pe care şi-a făcut-o Adrian Năstase şi de care beneficiază voluptuos Traian Băsescu, asigura o anume autoritate preşedintelui. Pe care, însă, şeful comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, se străduie s-o… domolească. Iar prezidenţiabilul de perspectivă Victor Ponta ştie că peste patru ani, când s-ar hotărî să candideze, nu va putea cere o nouă Constituţie. Iar cea pe care i-o pregăteşte actualul aliat nu prea dă puteri preşedintelui. Şi-atunci de ce să mai fie preşedinte?…Schimbarea Constituţiei, care se va ocupa şi de… mărunţişuri de competenţa unor legi ordinare, a Legii referendumului, cu un prag jos,l-au reanimat pe preşedinte. I-au adus boii la jug şi ară din nou cu voioşie pe câmpul politicii. Folosind cu tact, adică viclenie, tot ce îi servesc…aliaţii uselişti, încă tranchilzaţi de succesul în alegeri! Băsescu nu urmăreşte să-şi recâştige electoratul pierdut de el şi PDL-ul său. Dar urmăreşte şi reuşeşte să-i îndepărteze pe votanţii USL de Ponta şi Antonescu. Cu ajutorul lor! Cât despre mărimea şi bicameralitatea Parlamentului, cred că nici nu mai e necesar vreun Parlament! Oricum, de 22 de ani România e condusă prin Ordonanţe guvernamentale; e condusă destul de personal, cu vag aport parlamentar.Iar când nu, CCR anulează hotărârile Parlamentului…Deci, de-ajuns şase judecători la CCR! Că aşa suntem obişnuiţi. Nu pricepem, nu ne place democraţia. Iar Băsescu adună caimacul…
În ăst timp, dialogul fulger cu Frau Merkel a devenit….opium pentru Victor Ponta. Cum spuneau staliniştii, de stirpea părinţilor lui Volodea Tismănaru: Religia este opium pentru popor!…De fapt, pentru români Europa asta e opium! O marotă de adormit conştiinţe! Pe care orice exaltat ne-o flutură pe la nas. Cum vine ăla şi ne amendează dacă folosim „ţigani”; în loc de „rommi”. Şi, dacă Johan Strauss(fiul) ar mai trăi, va trebui să schimbe numele opertetei sale „Voievodul ţiganilor” , în original „Der Zigeunerbaron”, adică „Rommbaron”?…
NICOLAE STANCIU

Comentarii FB

comentarii
5 thoughts on “PIXUL NEGRU. COABITAREA, energizant pentru Băsescu, opium pentru USL…..

 1. Nicolae Stanciu Post author

  Sunt foarte bucuros că am fost atât de capabil de toate nenorocirile României şi câtorva ţări din jur! Sunt trist că generaţia mea lasă în urma anonimi…Care, însă, dau sentinţe!

  Reply
 2. Nicolae Stanciu Post author

  1.Nu sunt nostalgii. Este tradiţie să ne aflăm la remorca puterilor. Am trecut de la la internaţinalismul proletar, apoi socialist, la europenism…
  2.Nici un partizanat! Mai degrabă mişto…
  3.Nu pot fi ofticat pe „performanţa ştiinţifică” a lui Tismăneanu, ci doar scârbit!Da, confuzia e din fuga pixului, nu din neştiinţa despre cine e evorba, unul pentru care comunismul a început cu Ceauşescu, nu cu părinţii săi!

  Reply
  1. Nicolae Stanciu Post author

   Şi, da! 4. Măcar nu mă ascund…curajos în spatele unui pseudonim! Şi, nici acela original…Ci,loc comun.

   Reply
   1. gica contra

    Mereu m-am intrebat daca cei din generatia dvs., cu o scoala relativ buna (evident cu mari lipsuri in curricula, datorita vremurilor) si o cariera onesta in comunism, fara mari abdicari morale, poate chiar cu ceva repercursiuni in urma onestitatii, va dati seama ca va sunt folosite nostalgiile, frustrarile si idiosincraziile specifice varstei si tarele din gandire, evident nedorite, dar totusi reale, induse intr-o viata traita intr-un regim communist, de catre scursurile acelei societati (delatori, informatori gen Voiculescu, gainari gen Vantu si echivalentele lor locale, ajunsi mari dupa revolutie, ca macar comunistii stiau sa-i pastreze acolo unde le e locul – adica in camera slugilor) pentru a manipula pe cei de-un leat cu dvs. si care inca va apreciaza (si asta nici macar in sensul dorit de dvs. ci pentru a fi la cheremul celor enumerati, care n-au nici in clin, nici in maneca cu ideile de dreptate sociala pe care, inevitabil, le sustineti, ba, as spune, chiar din contra) si faceti asta pentru a va completa pensioara sau o faceti in urma unei subtile gadilari a orgoliului (de tipul: ia uite nene ce analfabeti si agramati sunt acum ziaristi, si eu…)
    Cred ca daca cel putin jumatate din cei din generatia dvs. ar fi depus cel putin jumatate din efortul pe care l-au depus in anii astia pentru demonizarea lui Basescu pe vremea lui Ceausescu, comunismului romanesc era ca si cel din Polonia, Ungaria sau Cehoslovacia sau daca dupa 1989 dovedeau mai mult realism, situatia actuala a tarii s-ar putea compara cel putin cu a acelorasi tari.
    Oare de vina sa fie comunismul, strainii, marile puteri care ne tot vand biata tarisoara sau romanii insisi, din moment ce in toate situatiile noi iesim mai prost ca altii?
    Asa ca, stimate d-le pix negru, mai usurel cu sfaturile si aruncatul pietrelor, ca se pare ca cei din generatia dvs. au cam dat-o-n bara in toate vremurile si conditiile.
    Si, da! 4. Anonimatul meu n-are nici o importanta, pe cand al dvs. neanonimat, da! Nu exista cont bancar anonim in care sa se incaseze plata!

    Reply
 3. gica contra

  Articol plin de:
  1. nostalgii protocroniste (Europa/aginturile care nu lasa biata nostra tarisoara sa se dezvolte multilateral)
  2. partizant fatis pentru prezidentiabilul (ca presedinte n-ajunge, slava Domnului, in veci) George Crin Laurentiu Antonescu
  3. oftica si ranchiuna pentru performanta stiintifica si academica a unui poltolog roman in USA si un atac (acesta cu adevarat din stirpea lui Iosif Visarionovici) la acesta prin intermediul parintilor sai, legata, in aceeasi fraza de confuzia numelui acestuia – Tismaneanu, nu Tismanaru, stimate pix negru!
  si toate aceste explicabile prin acumularile temporale in dreptul autorului. Fosta-i Lele, cand ai fost!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *