Pixul negru. BUGETARI nu sunt profesorii şi medicii!…

editorial (2)…Nici militarii! Definiţia oarecum ironică a funcţionarului de stat , folosită voluptuos de politicieni incapabili, “bugetofag”, a fost lărgită, forţat şi ticălos, şi asupra medicilor, profesorilor,învăţătorilor, pedagogilor, militatilor! Tocmai pentru a ecrana înmulţirea exagerată şi exacerbată, scăpată de sub control, a birocraţiei, a conţopiştilor, a dresorilor de coli de hârtie să stea în cant…Nu mă apuc acum să motivez ceea ce nu trebuie, fiind cunoscut de tot omul de bun-simţ faptul că acei specialişti menţionaţi, plătiţi de la buget, produc în timp OAMENI! Calificaţi şi sănătoşi, apţi de muncă pentru societate şi viitor.
În revoltătoare antiteză, protejaţii sistemului politic, funcţionarii, mai mult sau mai puţin publici, adică o cohortă atârnătoare şi mare consumatoare de bani publici, numiţi şi conţopişti, şi frecători de mentă (meserie grea cândva în Grecia, azi ceva jenant), produc aproape nimic. Cel mult nervi şi stress oamenilor care vin să li se rezolve ceva ce tot ei au încurcat în hârţoagele lor, în calculatoarele în care nu au operat o modificare sau o stare de lucruri.Şi nu mă refer aici la faptul că într-o primărie, a Devei de exemplu, nu mi-a venit alta în memorie, sunt vreo 600 de salariaţi. Faţă de 30 în 1989. Faţă de 65 în 1995… Dar, mă refer, ca să fiu mai concret, la faptul că toţi aceşti bugetofagi ai primăriei au în faţă un calculator, altă cheltuială, chiar lux, plătit de la bugetul public. Iar dacă ceri o adeverinţă că s-a schimbat numele străzii şi nu poţi să-ţi ridici noul act de identitate, pentru că ei nu au transmis schimbarea, aştepţi două zile şi plăteşti 8 lei, pentru ceva ce nu e vina ta. Cum nu e vina ta nici că salariaţii de la serviciul taxe şi impozite nu au operat o schimbare de proprietate, iar vechiul proprietar, pentru a obţine o adeverinţă, a fost silit să plătescă impozitul pe ceva ce nu mai are. Dar, şi mai hazos, noul proprietar nu-şi poate plăti impozitul nici după o cerere scrisă, adresată direct primarului, răspunsul invocând articole de OG-uri despre o datorie a altui membru al familiei. Fără ca serviciul respectiv să fi epuizat toate căile legale de recuperare a datoriei, uzând doar de cea mai la îndemână: condiţionarea de plata creanţelor anterioare! Şi, apropo. Art.169 şi art.115 din CPF nu se coroborează nici măcar la primăria din Văscăuţi! Dacă există…Iar refuzul plăţii impozitului se cheamă: abuz contra intereselor persoanei! Şi e contravenţie! În Limba Română ambele abuzuri au un nume:şantaj!
…Şi cercul deschis de colega Monalise Hihn, cu CARNETUL DE PARTID, se închide apoteotic!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate