Pixul negru. BUGETARI nu sunt profesorii şi medicii!…

editorial (2)…Nici militarii! Definiţia oarecum ironică a funcţionarului de stat , folosită voluptuos de politicieni incapabili, “bugetofag”, a fost lărgită, forţat şi ticălos, şi asupra medicilor, profesorilor,învăţătorilor, pedagogilor, militatilor! Tocmai pentru a ecrana înmulţirea exagerată şi exacerbată, scăpată de sub control, a birocraţiei, a conţopiştilor, a dresorilor de coli de hârtie să stea în cant…Nu mă apuc acum să motivez ceea ce nu trebuie, fiind cunoscut de tot omul de bun-simţ faptul că acei specialişti menţionaţi, plătiţi de la buget, produc în timp OAMENI! Calificaţi şi sănătoşi, apţi de muncă pentru societate şi viitor.
În revoltătoare antiteză, protejaţii sistemului politic, funcţionarii, mai mult sau mai puţin publici, adică o cohortă atârnătoare şi mare consumatoare de bani publici, numiţi şi conţopişti, şi frecători de mentă (meserie grea cândva în Grecia, azi ceva jenant), produc aproape nimic. Cel mult nervi şi stress oamenilor care vin să li se rezolve ceva ce tot ei au încurcat în hârţoagele lor, în calculatoarele în care nu au operat o modificare sau o stare de lucruri.Şi nu mă refer aici la faptul că într-o primărie, a Devei de exemplu, nu mi-a venit alta în memorie, sunt vreo 600 de salariaţi. Faţă de 30 în 1989. Faţă de 65 în 1995… Dar, mă refer, ca să fiu mai concret, la faptul că toţi aceşti bugetofagi ai primăriei au în faţă un calculator, altă cheltuială, chiar lux, plătit de la bugetul public. Iar dacă ceri o adeverinţă că s-a schimbat numele străzii şi nu poţi să-ţi ridici noul act de identitate, pentru că ei nu au transmis schimbarea, aştepţi două zile şi plăteşti 8 lei, pentru ceva ce nu e vina ta. Cum nu e vina ta nici că salariaţii de la serviciul taxe şi impozite nu au operat o schimbare de proprietate, iar vechiul proprietar, pentru a obţine o adeverinţă, a fost silit să plătescă impozitul pe ceva ce nu mai are. Dar, şi mai hazos, noul proprietar nu-şi poate plăti impozitul nici după o cerere scrisă, adresată direct primarului, răspunsul invocând articole de OG-uri despre o datorie a altui membru al familiei. Fără ca serviciul respectiv să fi epuizat toate căile legale de recuperare a datoriei, uzând doar de cea mai la îndemână: condiţionarea de plata creanţelor anterioare! Şi, apropo. Art.169 şi art.115 din CPF nu se coroborează nici măcar la primăria din Văscăuţi! Dacă există…Iar refuzul plăţii impozitului se cheamă: abuz contra intereselor persoanei! Şi e contravenţie! În Limba Română ambele abuzuri au un nume:şantaj!
…Şi cercul deschis de colega Monalise Hihn, cu CARNETUL DE PARTID, se închide apoteotic!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști