Pixul negru. BUGETARI nu sunt profesorii şi medicii!…

editorial (2)…Nici militarii! Definiţia oarecum ironică a funcţionarului de stat , folosită voluptuos de politicieni incapabili, “bugetofag”, a fost lărgită, forţat şi ticălos, şi asupra medicilor, profesorilor,învăţătorilor, pedagogilor, militatilor! Tocmai pentru a ecrana înmulţirea exagerată şi exacerbată, scăpată de sub control, a birocraţiei, a conţopiştilor, a dresorilor de coli de hârtie să stea în cant…Nu mă apuc acum să motivez ceea ce nu trebuie, fiind cunoscut de tot omul de bun-simţ faptul că acei specialişti menţionaţi, plătiţi de la buget, produc în timp OAMENI! Calificaţi şi sănătoşi, apţi de muncă pentru societate şi viitor.
În revoltătoare antiteză, protejaţii sistemului politic, funcţionarii, mai mult sau mai puţin publici, adică o cohortă atârnătoare şi mare consumatoare de bani publici, numiţi şi conţopişti, şi frecători de mentă (meserie grea cândva în Grecia, azi ceva jenant), produc aproape nimic. Cel mult nervi şi stress oamenilor care vin să li se rezolve ceva ce tot ei au încurcat în hârţoagele lor, în calculatoarele în care nu au operat o modificare sau o stare de lucruri.Şi nu mă refer aici la faptul că într-o primărie, a Devei de exemplu, nu mi-a venit alta în memorie, sunt vreo 600 de salariaţi. Faţă de 30 în 1989. Faţă de 65 în 1995… Dar, mă refer, ca să fiu mai concret, la faptul că toţi aceşti bugetofagi ai primăriei au în faţă un calculator, altă cheltuială, chiar lux, plătit de la bugetul public. Iar dacă ceri o adeverinţă că s-a schimbat numele străzii şi nu poţi să-ţi ridici noul act de identitate, pentru că ei nu au transmis schimbarea, aştepţi două zile şi plăteşti 8 lei, pentru ceva ce nu e vina ta. Cum nu e vina ta nici că salariaţii de la serviciul taxe şi impozite nu au operat o schimbare de proprietate, iar vechiul proprietar, pentru a obţine o adeverinţă, a fost silit să plătescă impozitul pe ceva ce nu mai are. Dar, şi mai hazos, noul proprietar nu-şi poate plăti impozitul nici după o cerere scrisă, adresată direct primarului, răspunsul invocând articole de OG-uri despre o datorie a altui membru al familiei. Fără ca serviciul respectiv să fi epuizat toate căile legale de recuperare a datoriei, uzând doar de cea mai la îndemână: condiţionarea de plata creanţelor anterioare! Şi, apropo. Art.169 şi art.115 din CPF nu se coroborează nici măcar la primăria din Văscăuţi! Dacă există…Iar refuzul plăţii impozitului se cheamă: abuz contra intereselor persoanei! Şi e contravenţie! În Limba Română ambele abuzuri au un nume:şantaj!
…Şi cercul deschis de colega Monalise Hihn, cu CARNETUL DE PARTID, se închide apoteotic!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara         Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan