Pixul negru. BUGETARI nu sunt profesorii şi medicii!…

editorial (2)…Nici militarii! Definiţia oarecum ironică a funcţionarului de stat , folosită voluptuos de politicieni incapabili, “bugetofag”, a fost lărgită, forţat şi ticălos, şi asupra medicilor, profesorilor,învăţătorilor, pedagogilor, militatilor! Tocmai pentru a ecrana înmulţirea exagerată şi exacerbată, scăpată de sub control, a birocraţiei, a conţopiştilor, a dresorilor de coli de hârtie să stea în cant…Nu mă apuc acum să motivez ceea ce nu trebuie, fiind cunoscut de tot omul de bun-simţ faptul că acei specialişti menţionaţi, plătiţi de la buget, produc în timp OAMENI! Calificaţi şi sănătoşi, apţi de muncă pentru societate şi viitor.
În revoltătoare antiteză, protejaţii sistemului politic, funcţionarii, mai mult sau mai puţin publici, adică o cohortă atârnătoare şi mare consumatoare de bani publici, numiţi şi conţopişti, şi frecători de mentă (meserie grea cândva în Grecia, azi ceva jenant), produc aproape nimic. Cel mult nervi şi stress oamenilor care vin să li se rezolve ceva ce tot ei au încurcat în hârţoagele lor, în calculatoarele în care nu au operat o modificare sau o stare de lucruri.Şi nu mă refer aici la faptul că într-o primărie, a Devei de exemplu, nu mi-a venit alta în memorie, sunt vreo 600 de salariaţi. Faţă de 30 în 1989. Faţă de 65 în 1995… Dar, mă refer, ca să fiu mai concret, la faptul că toţi aceşti bugetofagi ai primăriei au în faţă un calculator, altă cheltuială, chiar lux, plătit de la bugetul public. Iar dacă ceri o adeverinţă că s-a schimbat numele străzii şi nu poţi să-ţi ridici noul act de identitate, pentru că ei nu au transmis schimbarea, aştepţi două zile şi plăteşti 8 lei, pentru ceva ce nu e vina ta. Cum nu e vina ta nici că salariaţii de la serviciul taxe şi impozite nu au operat o schimbare de proprietate, iar vechiul proprietar, pentru a obţine o adeverinţă, a fost silit să plătescă impozitul pe ceva ce nu mai are. Dar, şi mai hazos, noul proprietar nu-şi poate plăti impozitul nici după o cerere scrisă, adresată direct primarului, răspunsul invocând articole de OG-uri despre o datorie a altui membru al familiei. Fără ca serviciul respectiv să fi epuizat toate căile legale de recuperare a datoriei, uzând doar de cea mai la îndemână: condiţionarea de plata creanţelor anterioare! Şi, apropo. Art.169 şi art.115 din CPF nu se coroborează nici măcar la primăria din Văscăuţi! Dacă există…Iar refuzul plăţii impozitului se cheamă: abuz contra intereselor persoanei! Şi e contravenţie! În Limba Română ambele abuzuri au un nume:şantaj!
…Şi cercul deschis de colega Monalise Hihn, cu CARNETUL DE PARTID, se închide apoteotic!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara