Pixul negru. Avem băsişti şi anti-băsişti. N-avem pontişti…

editorial (2)…Adică, NU mai avem pontişti! Am avut unul singur.Cu propria declaraţie:”Iubesc acest USL! Îi iubesc pe Ponta şi Antonescu!” A fost singura declaraţie a unui jurnalist, atât de răspicat şi orgolios rostită, în vara 2012, după referendumul de demitere a preşedintelui Băsesecu. Şi aparţinea lui Rareş Bogdan, realizatorul tv de la Realitatea. Acum, lucrurile nu mai stau aşa deloc! Dimpotrivă. Alături şi împreună cu Cozmin Guşă, pe acelaşi mic ecran, deseori ambii deodată, îşi manifestă vehement anti-pontismul. Fiecare cu motivele lui. Guşă, coleg cu Ponta de campanie electorală pro-Geoană, dar rămas fără o cât de mică sinecură la guvern…Rareş, propus de PNL…şeful cel mare la TVR, dar rămas pe dinafară. Datorită…băsiştilor Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, şi Viorel Hrebenciuc, maestrul de ceremonii şi manipulări… Care au mătrăşit cvorumul la Parlament pentru a nu putea fi votat Rareş Bogdan! Manevră verificată, patentată încă de la pomenita suspendare a Băsescului. Când, tot aşa, aceiaşi doi, au manipulat cvorumul parlamentar la momentul votului moţiunii lui Ioan Ghişe, prin care s-ar fi validat, peste votul a şase judecători ai CCR, suspendarea!
Ăştia sunt adevăraţii băsişti! Ceilalţi, la care se referă domnul Andrei Pleşu în articolul intitulat chiar aşa:”Băsiştii”, sunt doar de imagine. Care strică nu doar…imaginea, ci chiar conţinutul şi raţiunea de a fi a presei. Înregimentată în tabere antagonice: pro- şi anti-Băsescu. Înregimentare e un fel de spune. Pentru că nu pot fi opuse peste 400 de persoane, majoritatea jurnalişti, restul purtători şi formatori de opinii, celor doar 4 (patru!) antenişti anti-băsişti: Răzvan Dumitrescu, M.Gâdea, M.Badea şi Radu Tudor, ultimul uneori, tot mai des, destul de anti-pontist.Iar Badea anti-pontist…profesionist deja! De la semnarea prostelii cu coabitarea. Mai adăugăm şi pe Mugur Ciuvică, şi pe Oana Stancu, pe Adrian Ursu, şi pe cine or mai fi…Dar, tot nu poate fi susţinută ideea înregimentării în două tabere! Cel mult, în una numeroasă, masivă pro- şi câţiva jurnalişti anti-Băsescu.
Ceea ce e jenant pentru cei 400 de semnatari ai unui apel împotriva celor 4! Sau 10, fie! Aici îşi face loc manevra domnului Pleşu, din articolul pomenit. În a-i numi băsişti pe cei de la Antena 3 numai pentru că seară de seară se răţoiesc la Băsescu. Spre deosebire de recunoscuţii băsişti de la B1Tv, care nu pomenesc numele “idolului” lor atât de des precum rivalii de la Antena 3… Ieftin, maestre! Aşteptam ceva mai de soi. La fel de ieftină şi manevra lui Turcescu:”Ponta, preş la picioarele lui Badea”. La…poanta cu ceasul lui Ponta, după care-i curgea apa-n gură lui Badea, iar premierul i l-ar fi făcut cadou. Ca să nu mai fie anti-pontist…Iar faptul că nu se zăresc pontiştii e un barometru al…popularităţii premierului!

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Pixul negru. Avem băsişti şi anti-băsişti. N-avem pontişti…

  1. gicacontra

    Sper sa o faceti pe bani buni! Ar fi, medical vorbind, mai “igienic”.
    P.S. Prin omiterea ghilimelelor, convins fiind ca un mare admirator al Maestrului Plesu cum sunteti dvs. va identifica rapid sursa bibliografica, ma declar un mare victor viorel pontist!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României