Pixul negru. Avem băsişti şi anti-băsişti. N-avem pontişti…

editorial (2)…Adică, NU mai avem pontişti! Am avut unul singur.Cu propria declaraţie:”Iubesc acest USL! Îi iubesc pe Ponta şi Antonescu!” A fost singura declaraţie a unui jurnalist, atât de răspicat şi orgolios rostită, în vara 2012, după referendumul de demitere a preşedintelui Băsesecu. Şi aparţinea lui Rareş Bogdan, realizatorul tv de la Realitatea. Acum, lucrurile nu mai stau aşa deloc! Dimpotrivă. Alături şi împreună cu Cozmin Guşă, pe acelaşi mic ecran, deseori ambii deodată, îşi manifestă vehement anti-pontismul. Fiecare cu motivele lui. Guşă, coleg cu Ponta de campanie electorală pro-Geoană, dar rămas fără o cât de mică sinecură la guvern…Rareş, propus de PNL…şeful cel mare la TVR, dar rămas pe dinafară. Datorită…băsiştilor Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, şi Viorel Hrebenciuc, maestrul de ceremonii şi manipulări… Care au mătrăşit cvorumul la Parlament pentru a nu putea fi votat Rareş Bogdan! Manevră verificată, patentată încă de la pomenita suspendare a Băsescului. Când, tot aşa, aceiaşi doi, au manipulat cvorumul parlamentar la momentul votului moţiunii lui Ioan Ghişe, prin care s-ar fi validat, peste votul a şase judecători ai CCR, suspendarea!
Ăştia sunt adevăraţii băsişti! Ceilalţi, la care se referă domnul Andrei Pleşu în articolul intitulat chiar aşa:”Băsiştii”, sunt doar de imagine. Care strică nu doar…imaginea, ci chiar conţinutul şi raţiunea de a fi a presei. Înregimentată în tabere antagonice: pro- şi anti-Băsescu. Înregimentare e un fel de spune. Pentru că nu pot fi opuse peste 400 de persoane, majoritatea jurnalişti, restul purtători şi formatori de opinii, celor doar 4 (patru!) antenişti anti-băsişti: Răzvan Dumitrescu, M.Gâdea, M.Badea şi Radu Tudor, ultimul uneori, tot mai des, destul de anti-pontist.Iar Badea anti-pontist…profesionist deja! De la semnarea prostelii cu coabitarea. Mai adăugăm şi pe Mugur Ciuvică, şi pe Oana Stancu, pe Adrian Ursu, şi pe cine or mai fi…Dar, tot nu poate fi susţinută ideea înregimentării în două tabere! Cel mult, în una numeroasă, masivă pro- şi câţiva jurnalişti anti-Băsescu.
Ceea ce e jenant pentru cei 400 de semnatari ai unui apel împotriva celor 4! Sau 10, fie! Aici îşi face loc manevra domnului Pleşu, din articolul pomenit. În a-i numi băsişti pe cei de la Antena 3 numai pentru că seară de seară se răţoiesc la Băsescu. Spre deosebire de recunoscuţii băsişti de la B1Tv, care nu pomenesc numele “idolului” lor atât de des precum rivalii de la Antena 3… Ieftin, maestre! Aşteptam ceva mai de soi. La fel de ieftină şi manevra lui Turcescu:”Ponta, preş la picioarele lui Badea”. La…poanta cu ceasul lui Ponta, după care-i curgea apa-n gură lui Badea, iar premierul i l-ar fi făcut cadou. Ca să nu mai fie anti-pontist…Iar faptul că nu se zăresc pontiştii e un barometru al…popularităţii premierului!

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Pixul negru. Avem băsişti şi anti-băsişti. N-avem pontişti…

  1. gicacontra

    Sper sa o faceti pe bani buni! Ar fi, medical vorbind, mai “igienic”.
    P.S. Prin omiterea ghilimelelor, convins fiind ca un mare admirator al Maestrului Plesu cum sunteti dvs. va identifica rapid sursa bibliografica, ma declar un mare victor viorel pontist!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece + zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara