Pixul negru. Avem băsişti şi anti-băsişti. N-avem pontişti…

editorial (2)…Adică, NU mai avem pontişti! Am avut unul singur.Cu propria declaraţie:”Iubesc acest USL! Îi iubesc pe Ponta şi Antonescu!” A fost singura declaraţie a unui jurnalist, atât de răspicat şi orgolios rostită, în vara 2012, după referendumul de demitere a preşedintelui Băsesecu. Şi aparţinea lui Rareş Bogdan, realizatorul tv de la Realitatea. Acum, lucrurile nu mai stau aşa deloc! Dimpotrivă. Alături şi împreună cu Cozmin Guşă, pe acelaşi mic ecran, deseori ambii deodată, îşi manifestă vehement anti-pontismul. Fiecare cu motivele lui. Guşă, coleg cu Ponta de campanie electorală pro-Geoană, dar rămas fără o cât de mică sinecură la guvern…Rareş, propus de PNL…şeful cel mare la TVR, dar rămas pe dinafară. Datorită…băsiştilor Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, şi Viorel Hrebenciuc, maestrul de ceremonii şi manipulări… Care au mătrăşit cvorumul la Parlament pentru a nu putea fi votat Rareş Bogdan! Manevră verificată, patentată încă de la pomenita suspendare a Băsescului. Când, tot aşa, aceiaşi doi, au manipulat cvorumul parlamentar la momentul votului moţiunii lui Ioan Ghişe, prin care s-ar fi validat, peste votul a şase judecători ai CCR, suspendarea!
Ăştia sunt adevăraţii băsişti! Ceilalţi, la care se referă domnul Andrei Pleşu în articolul intitulat chiar aşa:”Băsiştii”, sunt doar de imagine. Care strică nu doar…imaginea, ci chiar conţinutul şi raţiunea de a fi a presei. Înregimentată în tabere antagonice: pro- şi anti-Băsescu. Înregimentare e un fel de spune. Pentru că nu pot fi opuse peste 400 de persoane, majoritatea jurnalişti, restul purtători şi formatori de opinii, celor doar 4 (patru!) antenişti anti-băsişti: Răzvan Dumitrescu, M.Gâdea, M.Badea şi Radu Tudor, ultimul uneori, tot mai des, destul de anti-pontist.Iar Badea anti-pontist…profesionist deja! De la semnarea prostelii cu coabitarea. Mai adăugăm şi pe Mugur Ciuvică, şi pe Oana Stancu, pe Adrian Ursu, şi pe cine or mai fi…Dar, tot nu poate fi susţinută ideea înregimentării în două tabere! Cel mult, în una numeroasă, masivă pro- şi câţiva jurnalişti anti-Băsescu.
Ceea ce e jenant pentru cei 400 de semnatari ai unui apel împotriva celor 4! Sau 10, fie! Aici îşi face loc manevra domnului Pleşu, din articolul pomenit. În a-i numi băsişti pe cei de la Antena 3 numai pentru că seară de seară se răţoiesc la Băsescu. Spre deosebire de recunoscuţii băsişti de la B1Tv, care nu pomenesc numele “idolului” lor atât de des precum rivalii de la Antena 3… Ieftin, maestre! Aşteptam ceva mai de soi. La fel de ieftină şi manevra lui Turcescu:”Ponta, preş la picioarele lui Badea”. La…poanta cu ceasul lui Ponta, după care-i curgea apa-n gură lui Badea, iar premierul i l-ar fi făcut cadou. Ca să nu mai fie anti-pontist…Iar faptul că nu se zăresc pontiştii e un barometru al…popularităţii premierului!

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Pixul negru. Avem băsişti şi anti-băsişti. N-avem pontişti…

  1. gicacontra

    Sper sa o faceti pe bani buni! Ar fi, medical vorbind, mai “igienic”.
    P.S. Prin omiterea ghilimelelor, convins fiind ca un mare admirator al Maestrului Plesu cum sunteti dvs. va identifica rapid sursa bibliografica, ma declar un mare victor viorel pontist!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj