Pixul negru.Un top al proştilor. Şi guvernarea la televizor…

editorial (2)Nişte cercetători, dar nu englezi de data aceasta, ci americani,au stabilt un top al proştilor. De la ei! Şi, pe locul 2 au clasat următoarea prostie:
“La începutul acestui an, câţiva angajaţi ai firmei Boeing s-au hotarât sa fure o barcă de salvare pneumatică dintr-un Boeing 747. Au reuşit să o scoată din avion şi să o ducă acasă.La puţin timp după aceea, au plecat într-o excursie pe râu. Nu a trecut mult şi au observat un elicopter al Pazei de Coastă, care survola împrejurimile. Semnalul radio de urgenţă, încorporat în astfel de bărci, a pornit automat. Nu mai este nevoie să menţionăm că respectivii nu mai lucrează la Boeing”…
Nici un apropo! Sigur că avionul cu medici, căzut în Apuseni, nu e o barcă dintr-un Boeing. Dar,la fel de sigur e şi că televiziunile, care ne dirijează şi guvernează viaţa de-o…viaţă, ne-au asigurat, cu ceva ani în urmă, că şi noi, România adică, suntem la fel de ocoşi, de dotaţi şi echipaţi cu cele mai noi tehnologii în materie! Încât nu poate să zboare nici pasărea peste pitoreasca ţară fără să nu o “vedem” imediat! Nu-mi pot crede ochilor, urechilor şi nici minţii, câtă mai este, că televiziunile şi redacţiile jurnalelor nu au în arhive imaginile cu oamenii şi textele care ne asigurau, glorios şi orgolios, că dispunem de cea mai înaltă tehnică de depistarea a oricărui obiect zburător! Dar, pot spune cu certitudine şi fără tăgadă că dispunem, tocmai prin televiziuni şi jurnale, şi de cea mai înaltă tehnică de manipulare! Iar faptul că nu au scos de la arhive materialele respective confirmă şi califică ordinara manipulare!
Ziceam mai-nainte că televiziunea ne guvernează “de-o viaţă”. De fapt de când există ea şi la noi. În anii dictaturii, cu mai puţin succes, sau efect. Pentru că, mai ales în ultimii ani, în doar două ore de emisie, TVR nu avea de manipulat decât…”ataşamentul şi dragostea întregului popor muncitor pentru iubitul conducător”. După ’90, an după an, datorită multiplicării… prin spori, ca ciupercile otrăvitoare, a televiziunilor,viaţa noastră s-a mutat pe micul ecran! România trăieşte mai mult la televizor. Mai grav! România este condusă de la televizor! Chiar din 22 decembrie 1989 la amiază! Toţi preşedinţii, toţi premierii, toţi şefii de partide, în numele unei idei, unei practici democratice, precum transparenţa actelor de guvernare, au transformat ideea în lustruirea propriei imagini! Pentru că ei îşi fac doar mendrele de imagine.Sub care ascund oligarhia concretă. Iar alegătorii înghit promisiuni, minciuni, într-o exprimare mai clară, non-stop, aflându-ne într-o campanie electorală perpetuă. Acum chiar în două campanii. Şi hidoşeniile de pe televizor vor coborî în Agora…(febr.2014)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii