Pixul negru.Un top al proştilor. Şi guvernarea la televizor…

editorial (2)Nişte cercetători, dar nu englezi de data aceasta, ci americani,au stabilt un top al proştilor. De la ei! Şi, pe locul 2 au clasat următoarea prostie:
“La începutul acestui an, câţiva angajaţi ai firmei Boeing s-au hotarât sa fure o barcă de salvare pneumatică dintr-un Boeing 747. Au reuşit să o scoată din avion şi să o ducă acasă.La puţin timp după aceea, au plecat într-o excursie pe râu. Nu a trecut mult şi au observat un elicopter al Pazei de Coastă, care survola împrejurimile. Semnalul radio de urgenţă, încorporat în astfel de bărci, a pornit automat. Nu mai este nevoie să menţionăm că respectivii nu mai lucrează la Boeing”…
Nici un apropo! Sigur că avionul cu medici, căzut în Apuseni, nu e o barcă dintr-un Boeing. Dar,la fel de sigur e şi că televiziunile, care ne dirijează şi guvernează viaţa de-o…viaţă, ne-au asigurat, cu ceva ani în urmă, că şi noi, România adică, suntem la fel de ocoşi, de dotaţi şi echipaţi cu cele mai noi tehnologii în materie! Încât nu poate să zboare nici pasărea peste pitoreasca ţară fără să nu o “vedem” imediat! Nu-mi pot crede ochilor, urechilor şi nici minţii, câtă mai este, că televiziunile şi redacţiile jurnalelor nu au în arhive imaginile cu oamenii şi textele care ne asigurau, glorios şi orgolios, că dispunem de cea mai înaltă tehnică de depistarea a oricărui obiect zburător! Dar, pot spune cu certitudine şi fără tăgadă că dispunem, tocmai prin televiziuni şi jurnale, şi de cea mai înaltă tehnică de manipulare! Iar faptul că nu au scos de la arhive materialele respective confirmă şi califică ordinara manipulare!
Ziceam mai-nainte că televiziunea ne guvernează “de-o viaţă”. De fapt de când există ea şi la noi. În anii dictaturii, cu mai puţin succes, sau efect. Pentru că, mai ales în ultimii ani, în doar două ore de emisie, TVR nu avea de manipulat decât…”ataşamentul şi dragostea întregului popor muncitor pentru iubitul conducător”. După ’90, an după an, datorită multiplicării… prin spori, ca ciupercile otrăvitoare, a televiziunilor,viaţa noastră s-a mutat pe micul ecran! România trăieşte mai mult la televizor. Mai grav! România este condusă de la televizor! Chiar din 22 decembrie 1989 la amiază! Toţi preşedinţii, toţi premierii, toţi şefii de partide, în numele unei idei, unei practici democratice, precum transparenţa actelor de guvernare, au transformat ideea în lustruirea propriei imagini! Pentru că ei îşi fac doar mendrele de imagine.Sub care ascund oligarhia concretă. Iar alegătorii înghit promisiuni, minciuni, într-o exprimare mai clară, non-stop, aflându-ne într-o campanie electorală perpetuă. Acum chiar în două campanii. Şi hidoşeniile de pe televizor vor coborî în Agora…(febr.2014)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”