Pixul negru. MIŞA KLEIN. A fost şi va fi!

De data aceasta, pixul este negru nu doar la propriu! Este negru precum durerea bătrânului cronicar… Pentru care, fiecare februarie începe cu o săptămâna neagră, din 1993 încoace! Săptâmâna cernită şi înlăcrimată, care a durat din 2, aflarea veştii cumplite, şi s-a încheiat în 8, cu conducerea lui Mişa Klein, de către un oraş întreg, pe ultimul drum!
Klein 1
De 21 de ani, pentru lumea fotbalului, dar, sigur,şi pentru destui neiniţiaţi în tumultuoasa existenţă a acestei lumi aparte, începutul lunii februarie este dureros, neomenos! Atunci a plecat definitiv, într-o Lume neştiută, Marele Fotbalist care a fost Michael Klein, dragul nostru Mişa.
A fost odată…A fost o singură dată Mişa Klein! Şi, fizic nu va mai fi! Dar, va fiinţa numai în inimile şi amintirile celor care l-au iubit! Şi, îmi place să cred, ba chiar mă străduiesc, an de an, în săptămâna neagră a lunii februarie, să amintesc sau să transmit celor care nu l-au văzut, cunoscut şi iubit, că Mişa există! Este, trăieşte, şi-i fericeşte pe cei care ştiu că Fotbalistul pe care l-au plâns un oraş, o ţară, ba chiar două, că era la fel de iubit şi-n Germania, a intrat în Nemurire!
Mişa nu a fost un răsfăţat al presei, cum este, de pildă, Mutu…Nu a fost un fotbalist de top. Dar a fost cel mai bun! Cel mai…fotbalist! Nespectaculos, unii nici nu-l vedeau…Aici, însă, era unicitatea lui, valoarea sa; aici era inegalabil! Jucătorul care “nu se vede”, dar FACE JOCUL!!! Pălmaşul echipei, plâmânul şi inima echipei! Timp de un deceniu, liderul incontestabil al generaţiei sale! Timp în care a atins cerul cu mâna, a respirat aerul tare al înălţimlor performanţei europene şi mondiale, la EURO 84 şi Italia Novanta, în total adunând 90 de meciuri cu Tricolorul pe piept!…
Odată stinsă, flacăra ce l-a ars până la pieire a aprins durerea celor ce încă nu pot să creadă că Mişa nu mai este.Este şi va fi!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată