Pixul negru. MIŞA KLEIN. A fost şi va fi!

De data aceasta, pixul este negru nu doar la propriu! Este negru precum durerea bătrânului cronicar… Pentru care, fiecare februarie începe cu o săptămâna neagră, din 1993 încoace! Săptâmâna cernită şi înlăcrimată, care a durat din 2, aflarea veştii cumplite, şi s-a încheiat în 8, cu conducerea lui Mişa Klein, de către un oraş întreg, pe ultimul drum!
Klein 1
De 21 de ani, pentru lumea fotbalului, dar, sigur,şi pentru destui neiniţiaţi în tumultuoasa existenţă a acestei lumi aparte, începutul lunii februarie este dureros, neomenos! Atunci a plecat definitiv, într-o Lume neştiută, Marele Fotbalist care a fost Michael Klein, dragul nostru Mişa.
A fost odată…A fost o singură dată Mişa Klein! Şi, fizic nu va mai fi! Dar, va fiinţa numai în inimile şi amintirile celor care l-au iubit! Şi, îmi place să cred, ba chiar mă străduiesc, an de an, în săptămâna neagră a lunii februarie, să amintesc sau să transmit celor care nu l-au văzut, cunoscut şi iubit, că Mişa există! Este, trăieşte, şi-i fericeşte pe cei care ştiu că Fotbalistul pe care l-au plâns un oraş, o ţară, ba chiar două, că era la fel de iubit şi-n Germania, a intrat în Nemurire!
Mişa nu a fost un răsfăţat al presei, cum este, de pildă, Mutu…Nu a fost un fotbalist de top. Dar a fost cel mai bun! Cel mai…fotbalist! Nespectaculos, unii nici nu-l vedeau…Aici, însă, era unicitatea lui, valoarea sa; aici era inegalabil! Jucătorul care “nu se vede”, dar FACE JOCUL!!! Pălmaşul echipei, plâmânul şi inima echipei! Timp de un deceniu, liderul incontestabil al generaţiei sale! Timp în care a atins cerul cu mâna, a respirat aerul tare al înălţimlor performanţei europene şi mondiale, la EURO 84 şi Italia Novanta, în total adunând 90 de meciuri cu Tricolorul pe piept!…
Odată stinsă, flacăra ce l-a ars până la pieire a aprins durerea celor ce încă nu pot să creadă că Mişa nu mai este.Este şi va fi!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”