PE CONTRASENS. USL s-a rupt! Dar corupţia?

editorial (4)Regina majorităţilor, proiectul cu 70 la sută şanse să relanseze ţara, cel mai cinstit Guvern de după 1989 s-au dus. Ca o frăţie cu dracul biunivocă, USL şi-a consumat rostul demult, de îndată ce protagoniştii au ajuns la Putere în 2012. După eşecul demiterii Preşedintelui, lucrurile erau deja tranşate: Ponta a luat potul, Antonescu nimic.  USL s-a înecat apoi în propria umoare de ipocrizie trăită cu prisosinţă dincolo de strictul necesar.

Practic retragerea PNL în opoziţie resetează toată viaţa politică românească. E o întoarcere pe lopată a tuturor majorităţilor din toate consiliile şi paraconsiliile din ţară. Jocul politic trece din registrul faulturilor mascate în cel al loviturilor pe faţă. Va ploua cu demisii şi demiteri.

UDMR va deveni pivot al majorităţii în Parlament, un ciot de care aliotmanul pesedist se va împiedica de câte ori uită să-l ude mereu la rădăcină.

În partea cealaltă, liberalii aruncaţi în stradă caută rapid soluţii pentru o revanşă. Nu e timp acum pentru reorganizări şi schimbări la vârf, dar nu poate fi o tactică rea o eventuală schimbare a candidaţilor pentru alegerile care urmează. Şi mă gândesc la un Klaus Iohannis şi bagajul său de bonitate morală salvat numai pentru că a ajuns în luminile rampei abia după consumarea orgiei. PNL are însă şansa acum şi de a-şi ispăşi din păcate. Electoratul cel mare şi tăcut nu caută oricum virgine. Numai că s-a săturat până-n gât de paraşute. Pentru că le-a trăit pe toate, PNL poate şi ar cam trebui să devină „băiatul bun” al politicii româneşti, partidul care va câştiga voturi masiv dacă, să mă scuzaţi, va „ţine sula în coastele” unui PSD (USD) disperat să promoveze amnistierea corupţilor, Constituţia pro camarilă sau alte supraimunităţi la furt, jaf şi şperţuri premium.

O misiune extrem de grea, mai ales că reţinerea lui Dan Radu Ruşanu şi ancheta asupra lui Daniel Chiţoiu, acuzat că a promovat o ordonanţă de urgenţă cu dedicaţie pentru Carpatica Asig, au picat cum nu se poate mai prost pentru imaginea partidului care trebuie să devină, potrivit celor spuse de preşedintele său,  garantul independenţei Justiţiei şi a statului de drept în România. Şi mai sunt şi legăturile. Nu putea Chiţoiu să dea un act normativ penal peste capul lui Ponta. Scandalul Chiţoiu îl pălmuieşte şi pe Ponta cel puţin pentru neglijenţa de a nu fi observat viciile ordonanţei, mai ales că ele i-au fost sesizate de Ministerul Justiţie.

Se poate deci bănui că în doi ani de zile, PSD şi PNL au moşit multe taine murdare împreună. Buboiul s-a spart în fine, iar PNL reechilibrează cumva raportul Putere-Opoziţie. Însă numai faptul că USL s-a rupt nu e relevant.  Trebuie ruptă şi corupţia. Ori asta PNL-ul, ca partid de opoziţie,  nu o va putea face decât din interior spre exterior.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “PE CONTRASENS. USL s-a rupt! Dar corupţia?

 1. cetatean

  Cum nici unii, nici altii nu au facut absolut nimic pentru romani decat pentru interesul personal, nu putem avea nici cea mai mica speranta ca vor face de acum incolo (ar trebui sa depasim cu mult stadiul de naiv).
  Asadar nu ne ramane decat sa ne amuzam de momentele in care unii reusesc sa “le-o traga” celorlalti pe care ii vedem apoi plangand dupa ciolan. Atunci “coboara” iar printre noi si redevin mierosi si lingusitori. Sigur cunoasteti comportamentul.
  Nu mai trebuie primiti in colectivitati, nu mai trebuie acceptata aceasta atitudine, trebuie respinsi. Trebuie luata atitudine impotriva celor care ne-au distrus prezentul si cel mai trist si viitorul in mod definitiv.

  Răspuns
 2. gicacontra

  Eu zic ca Antonescu s-a inteles cu dracu ca sa-l ajute sa scape din partid de grupul organizat al infractorilor, ca de tampiti cu staif, gen Tariceanu, de la nivel central sau local, scapa si singur sau se cer astia afara singuri.
  Pana acum, marinaru e in plan: l-a terminat pe Antonescu! Pana-n toamna cred ca termina si cu plagiatorul. Sa tot ai adversari ca astia! Mai greu cu prietenii!

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj