Pe contrasens. Sub dogoare

editorial (4)Asfaltul e o plită încinsă. Stau la stop. Mai stau la un stop. Lângă mine doi pensionari înjură primarul de semafoare. Unul are faţă de torţionar.  Poate nu e !  Au înjurat la început şi giratoriile ! Acum le plac !

Aerul e ca o mască fierbinte aplicată pe figură la fiecare pas. Arde însă mai puţin decât planul nou de impozitare a lui Ponta. Fetelor, luaţi-vă servici dacă vreţi măritiş ! O fi dragostea un lucru foarte mare, dar de aici şi până la impozit plătit din buzunarul soţului pe statul vostru acasă e cale lungă.  Pe vecinul meu deja îl preocupă problema. La o bere omul mi-a zis că are trei probleme: unu, îşi iubeşte soaţa, doi,  femeia nu are serviciu de şapte luni şi trei, nu are de unde să plătească impozit pentru ea.  Soluţia? Îşi retrogradează, amiabil,  nevasta legiuită în concubină. I-am spus să aibă grijă că ceea ce plănuieşte el cam miroase a evaziune fiscală. Pe urmă să nu se plângă dacă îi vine Fiscul la uşă şi-i execută nevasta silit.

Ce răcoare plăcută lângă arteziana-cântătoare ! Monumentul acvatic din buricul Devei secretă  însă din ce în ce mai anemic. Secetă. Bugetară. Tot răcoare pare că îl aşteaptă  pe  Gabriel Bivolaru. Da,  daa, acel Bivolaru, ţinut în braţe la Parchet de Adrian Năstase and PDSR pe vremea când domnu’ Gabi făcea cinste cu bani atraşi înţepând depozitele băncilor.  2.200 de miliarde de lei vechi.  Ehei, ce vremuri ! Acum domnul Bivolaru a fost prins înţepând ţevi de petrol.  Ce ai fost, nenicule, şi ce-ai ajuns!? S-a dus naibii şi Frăţia Ghiulului pentru el. Cărui mare mahăr îi trebuie o cisternă cu petrol? Pute ! Şi tot cu frisoane este şi vizita lui  Adrian Severin la DNA. Vă amintiţi, euroşpăgarul de 10.000 de euro, înregistrat cum muşcă momeala de o televiziune britanică? Excelenţa sa se jură că nu fură ! Păi, puneţi filmul !

La Deva sunt 39 de grade Celsius. La Miami 27.  Să tot trăieşti ! Ştie Ponta ce-i bun ! O  fi şi Antonescu cu el? Se pune la cale un plan nou de bătaie? Nu se ştie, dar apare o ipoteză „de făcut insolaţie”: Ponta-preşedinte, Antonescu – premier!  Schemele viitoare ale politicii mari pe Dâmboviţa rămân încă secretizate. S-a desecretizat însă contractul Bechtel. Dacă-l vedeţi pe undeva, în original,  anunţaţi-l de îndată pe ministrul Şova că el are, în tradiţia actualei guvernări,  doar copy-paste-urile !

Căldura topeşte orice demers în slujba logicii. În redacţie sunt 42 de grade. Îi tai elanul unui coleg care începe un banc cu „un american şi un rus…”. Prea plictisitor.  Deşi prindea bine pe caniculă,  toată anecdotica de război RECE  trebuie aruncată la gunoi. Acum e invers. Cetăţenii americani o şterg din SUA şi cer azil politic în Rusia. Cum ar veni, Pacepa ar fugi azi la Putin. Şi am mai auzit una ! Se fac manevre ca Republica Moldova să se unească cu ţara-mamă. E ok, dacă moldovenii nu vin împreună cu Armata Roşie. Mai există însă şi o altă variantă de lucru pe tema asta, varianta pseudo Cuza. Cică s-ar duce Băse preşedinte şi la moldoveni. Vară toridă, nu ai ce face !

Şi peste toată vipia asta  numai cartoful fierbinte al privatizării CFR Marfă mai lipsea. În fond, o legumă care nu ţine nimănui de foame…

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “Pe contrasens. Sub dogoare

  1. gica contra

    Caldura mare, mon cher! …dar semafoarele alea cred ca n-o sa placa nici mai pe racoare…le astept sa treaca mai pe …galben…intermitent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!