PE CONTRASENS. Sex pentru creştini, manual

editorial (4)Cu riscul de a cădea în rizibil, trebuie precizat că nu e vorba de sex manual pentru creştini (deşi morala vremurilor ar recomanda şi o astfel de abordare), ci pur şi simplu de un manual de sex  pe care mai multe asociaţii creştine (!?) l-au propus ca bază a unei noi materii în învăţământul preuniversitar. Aşa cum pare din afară, această iniţiativă  vine ca o încercare de a cultiva, la clasă, principiile Bibliei în materie de viaţă sexuală. Ideea, în sine, e OK. Adică, de mici, pruncii vor învăţa despre recompensele abstinenţei, puterea şi avantajele auto-controlului, sau cum să nu citeşti printre cuvinte când vecina nurlie îţi spune distrată : „ce faci piciule, mâncaţi-aş p-ţa ta”.  Fain, chiar dacă pentru musulmanii din Dobrogea sau liber cugetătorii minori învăţăturile acestea vor fi prohibite.

Dar problema e alta. Manualul ! De 20 de ani, România produce manuale alternative, că aproape nu sunt două leaturi de elevi care să fii învăţat din aceleaşi cărţi chimie, istorie sau botanică. Chiar mai e nevoie de încă unul?! Există ore de religie în toate şcolile. Ce îi opreşte pe distinşii pedagogi-preoţi să îi înveţe pe copii de ce nu e bine să începi viaţa sexuală înainte de a ştii să faci cartofi fripţi, sau cum să vadă coada necuratului în avalanţa de pornografie care vine wireless pe smartphone? Cred că e necesară şi suficientă doar Biblia, ca manual primordial, pentru a-i învăţa pe copii morala creştină în materie de viaţă intimă.

Fie numai şi pentru acest considerent ne dăm seama că în acest caz poziţia misionarului,  care vrea să promoveze acest nou manual, în speţă Asociaţia Darul Vieţii din Timişoara, e suficient de perversă ca să ascundă tentativa unei afaceri a la grande în care bugetul statului va umfla conturile unei edituri puse să scoată pe piaţă sute de mii de cărţi pentru tot atâţia elevi. Reţeta perfectă a îmbuibării. Că despre abstinenţă, ca dar al vieţii, nici nu poate fi vorba aici.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “PE CONTRASENS. Sex pentru creştini, manual

 1. iulia

  …chestia cu „piața ta” e teribilă, că alt înțeles al prescurtării „p-ța” nu există, iar cuvântul „puța” este copilărie față de ce am mai citit pe aici… apropos, nici măcar textul șefului de redacție nu se corectează?! :))) puteți șterge mesajul, ca data trecută, la distinsa dvs colegă, dar puneți „puța” la locul ei și literele la locul lor și mai tăiați din „i”-uri, că se revarsă… PS: nu am priceput cum vine asta: „poziţia misionarului, care vrea să promoveze acest nou manual”, dar cred că nu sunt eu chiar așa subtilă! Mulțumex.

  Răspuns
  1. iulia

   Se pare că nu țineți cu noi, ci cu voi. Nu-i bai! Dar cum mi-e drag de copii, poate mai citesc pe aici, și nu i-aș lăsa să creadă că așa se scrie corect, cum scriu ziariștii la ziar, fac mențiunea că în „nu sunt două leaturi de elevi care să fii învăţat din aceleaşi cărţi” corect este „să fi învățat”, iar în „nu e bine să începi viaţa sexuală înainte de a ştii să faci cartofi fripţi” corect este „înainte de a ști”, „i”-ul în plus în ambele situații fiind folosit eronat.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”