PE CONTRASENS. Ponta, cu “sula” PSD în coaste

editorial (4)Ştiţi care e norocul nostru şi ghinionul PSD-ului? Că premierul Victor Ponta este un pămpălău.  Prea molâu ca să fie el NAŞUL. Tot promite dreptate pentru penali, dar nu poate livra nimic. Dă din plisc aiurea, dar nu vrea să rişte în realitate nimic ca să-şi protejeze famiglia de şarjele tot mai intense ale DNA.

În Napoli, un şef mafiot cu un asemenea comportament ar găsi la culcare un cap de cal în pat înainte de a fi executat. Noi nu avem însă stilul sanguin al italienilor. Şi pentru că vântul electoral le suflă momentan  în pupa, baronii din PSD vor să scape de Ponta altfel: îl trimit candidat la Cotroceni. Presiunea pe primul-ministru este imensă, iar cel care stoarce rufa cel mai tare este Liviu Dragnea.

Rece, fără scrupule, vocal cu măsură, atent la detalii, cu vână, Dragnea se califică deja ca adevăratul NAŞ în PSD. Are tot interesul să-l debaraseze pe Ponta ca să preia el postul cheie de premier şi şefia partidului. Nu există nici un dubiu că Dragnea are o susţinere mai mare în PSD decât Victor Ponta. Pe prim vicepremier îl recomandă gena de baron local, dosarul de la DNA şi aura de neînfricat om al faptelor câştigată cu ocazia manevrelor de risc penal de la referendum. Evident, Dragnea ar fi mult mai antrenat pentru mandatul de liberator al corupţilor din România. Lui Ponta, după tulburarea statului de drept din 2012, i s-a arătat pisica pe la Bruxelles şi s-a muiat.

Schema PSD-ului e simplă şi în caz de reuşită are toate caracteristicile unui careu de aşi la poker. PSD-ul ar avea un Guvern furnizor de proiecte cu paraîndărăt, un Parlament cu o majoritate capabilă să protejeze corupţii la sursă, preşedinţia complice şi toată Justiţia inamovibilizată în obedienţă de Ion Iliescu încă din 1995. România va deveni un paradis murdar al puterii corupătoare căreia nimic nu-i va mai sta în contră.

Tot ce trebuie făcut este ca Victor Viorel Ponta, cel mai vizibil PSD-ist al momentului,  să-şi anunţe candidatura la preşedinţia României cât mai repede. Aaa, şi încă ceva! Să facă cumva ca să nu piardă meciul!

Oricum pe un lucru poate conta Ponta: Dragnea îl va vota cu două mâini!

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului