PE CONTRASENS. Ponta are un premier dedicat SIEşi

editorial (4)Ponta, ofiţer sub acoperire. Vai de ea, ţărişoara noastră. Dacă şi domnia sa a ajuns să facă pe spionul mă mir că încă mai avem ce apăra ca secrete de stat. Slab autocontrol, insuficiente abilităţi de disimulare, inteligenţă frugală. Asta este ! Înmulţindu-se între ei, gena acoperiţilor ăştia se alterează şi scade calitatea materialului. Unde este Victor Ponta, faţă de Ion Iliescu?! Diferenţă ca de la Cârlan la Bunicuţa. Pot bănui rezonabil că Ion Iliescu poartă trese acoperite pentru că îi va fi imposibil să dovedească contrariul. Dacă nu ar fi avut nu avea cum să-l ocolească toate gloanţele în balconul CC în 1989.
Dar asta e altă poveste. De fapt, e tot aia în care Rusia face manevre acum să reîntărească dubla comandă în România în strategia ei de a-şi asigura un Lebensraum cât mai larg în jurul graniţelor. Bomba aruncată de Băsescu a pornit însă avalanşa la intern. Victor Ponta, ofiţer acoperit, aşa cum e el, nu poate fi un om, un politician, un premier sau un preşedinte orientat spre democraţie şi drepturi umane.

El face ce a văzut în casă. Iar casa lui politică e casa lui Ion Iliescu. Surse din interiorul serviciilor, acum în retragere, aduc informaţii privitoare la „precocitatea” secretă a premierului. Cum să explici faptul că Victor Ponta la momentul Revoluţiei, la doar 17 ani!, a fost numit reprezentant al Frontului Salvării Naţionale pe lângă Comandamentul Apărării Antiaeriene a Teritoriului, obiectiv vital al apărării României?

De-acord, şi-a slujit ţara! Dar care ţară nu spune domnul Ponta! Sunt mărturii că, acum 25 de ani, adolescentul Ponta îl seconda pe generalului-maior Ștefan Kostyal, un comunist de foc, adulator al modelul sovietic, un om pregătit la amănunt de Moscova.

Cu toate acestea, nu cred în marile aventuri de spionaj ale unui agent ca Victor Ponta. Personajul nu are anvergura necesară, nu e stabil. Se clatină ca Mircea Geoană! Cred mai degrabă, la fel ca Ion Iliescu, că actualul prim-ministru este mai degrabă un “cârlan” de-al casei, fidelizat să execute la ordin acţiuni CHIAR DACĂ ACESTEA CONTRAVIN STATULUI DE DREPT, DEMOCRAŢIEI, DREPTURILOR OMULUI SAU INTERESULUI ROMÂNIEI. De asta sunt convins!

Cu atât mai mult cu cât intuiesc cât de fragilă ar fi poziţia lui de preşedinte în faţa unor intervenţii din afară. Lucrurile sunt coapte mai demult. La cine credeţi că s-a gândit domnul Ponta atunci când a declarat că dacă ajunge preşedinte nu va numi un premier din PSD? Nu e greu! Este domnul Meleşcanu în PSD? Nu este! Ştie domnul Meleşcanu, ca fost şef SIE, şi când şi-a tras ceasul ofiţerul sub acoperire Ponta Viorel Victor? Ştie! Merită un post de premier domnul Meleşcanu ca să nu spună ce ştie nici chiar şefului statului, Traian Băsescu? Ohooo, încă rămâne dator premierul! Şi atunci de ce candidează domnul Meleşcanu la prezidenţiale? Simplu! Este cea mai eficace metodă de a reintra în joc firesc prin reflectoarele presei.

Spionii numesc asta mişcare de învăluire. ŞI E, cum ar veni!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă         Combinatul din Hunedoara a suspendat producția         ÎNVESTITURA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: „Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Mocăniţa Brad – Crișcior circulă de sărbători         Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri         Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019