PE CONTRASENS. Nistor are glas! Dar ouă?

editorial (4)Vitriol! Şeful PSD-iştilor hunedoreni m-a surprins marţi cu diatriba lansată la fostul său aliat de uniune, Mircea Moloţ. Nu m-am aşteptat ca o personalitate cu asemenea rang să-şi facă din limbă ciocan ca să transforme un discurs electoral într-o înjurătură prelungită cu valenţe clare de atac la persoană.

Am crezut întotdeauna că Laurenţiu Nistor este mai discret, mai rafinat ca politician. Adică nu strigă, dar şopteşte. Nu te provoacă în faţă, dar ştie să te croşeteze măiastru la retrovizoare. Nu te minte, dar te dezinformează. Ştiţi,  genul acela de om care dacă vrea jucăria ta şi nu i-o dai, te spune la tata ca să o obţină.

Marţi Laurenţiu Nistor nu a fost Laurenţiu Nistor. S-a ridicat în două picioare. Umbra fofilată la tribună în spatele actualului şef al PNL  pe vremea defunctului USL – uniunea chiar a murit, întrebaţi la BEC!!! – a prins glas. Cu un ton molcom regizat, domnul Nistor a produs un discurs politic care ar pune în dificultate şi pe slobozii la gură de la Capatos. Am înţeles, e luptă politică! Nu înţeleg, însă de ce domnul Nistor o duce murdărindu-se la gură. De ce nu foloseşte formule inteligente, care să-l ridice deasupra rivalului, nu să-l plaseze în ipostaze aproape ruşinoase pentru un politician cu părul alb. Am recunoscut ieri la domnul Nistor, discursurile tip Ponta-Băsescu, vituperaţii în care adversarii politici devin menajerie, sub anatema celor mai crunte defăimări. Gata, le ştim,  domnule deputat! Nu importaţi în judeţ circul de pe Dâmboviţa! E prea multă cocoşeală la ce puţine ouă sunt în cuibar. Chiar nu se vede?!

Totuşi, nu putem încheia, fără să observăm că referindu-se la “Ziarul Hunedoreanului”, domnul deputat şi-a arătat respectul de mai multe ori. Îi mulţumim cu rugămintea de a nu compromite reciproca prin blamări de joasă speţă. Poate consilierii domniei sale nu i-au spus, dar astfel de abordări nu îl fac mai bărbat, politic vorbind,  nici măcar cu-n gram.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl