PE CONTRASENS. Nistor are glas! Dar ouă?

editorial (4)Vitriol! Şeful PSD-iştilor hunedoreni m-a surprins marţi cu diatriba lansată la fostul său aliat de uniune, Mircea Moloţ. Nu m-am aşteptat ca o personalitate cu asemenea rang să-şi facă din limbă ciocan ca să transforme un discurs electoral într-o înjurătură prelungită cu valenţe clare de atac la persoană.

Am crezut întotdeauna că Laurenţiu Nistor este mai discret, mai rafinat ca politician. Adică nu strigă, dar şopteşte. Nu te provoacă în faţă, dar ştie să te croşeteze măiastru la retrovizoare. Nu te minte, dar te dezinformează. Ştiţi,  genul acela de om care dacă vrea jucăria ta şi nu i-o dai, te spune la tata ca să o obţină.

Marţi Laurenţiu Nistor nu a fost Laurenţiu Nistor. S-a ridicat în două picioare. Umbra fofilată la tribună în spatele actualului şef al PNL  pe vremea defunctului USL – uniunea chiar a murit, întrebaţi la BEC!!! – a prins glas. Cu un ton molcom regizat, domnul Nistor a produs un discurs politic care ar pune în dificultate şi pe slobozii la gură de la Capatos. Am înţeles, e luptă politică! Nu înţeleg, însă de ce domnul Nistor o duce murdărindu-se la gură. De ce nu foloseşte formule inteligente, care să-l ridice deasupra rivalului, nu să-l plaseze în ipostaze aproape ruşinoase pentru un politician cu părul alb. Am recunoscut ieri la domnul Nistor, discursurile tip Ponta-Băsescu, vituperaţii în care adversarii politici devin menajerie, sub anatema celor mai crunte defăimări. Gata, le ştim,  domnule deputat! Nu importaţi în judeţ circul de pe Dâmboviţa! E prea multă cocoşeală la ce puţine ouă sunt în cuibar. Chiar nu se vede?!

Totuşi, nu putem încheia, fără să observăm că referindu-se la “Ziarul Hunedoreanului”, domnul deputat şi-a arătat respectul de mai multe ori. Îi mulţumim cu rugămintea de a nu compromite reciproca prin blamări de joasă speţă. Poate consilierii domniei sale nu i-au spus, dar astfel de abordări nu îl fac mai bărbat, politic vorbind,  nici măcar cu-n gram.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii