PE CONTRASENS. A mai căzut un mit: “justiţia lui Băsescu”

editorial (4)Din toată întâmplarea asta cu fratele cam netot al preşedintelui şi clanul lui Bercea Mondialul mi se pare important un detaliu estompat de iureşul evenimentelor. Detaliul de care vorbesc şi care, pentru cine vrea să vadă, este absolut lămuritor, constă în decizia judecătorului care l-a arestat pe Mircea Băsescu. Judecătorul ăsta demonstrează, cu o singură decizie, că Băsescu nu are nici o justiţie la purtător. Preşedintele e neputincios în faţa organelor de anchetă care-i iau la întrebări fratele, e neputincios în faţa judecătorului care a dispus arestarea lui Mircea Băsescu şi nu are putere nici  asupra procurorilor care au început ancheta penală asupra lui Radu Pricop, ginerele său.  Exploatarea mediatică a clanului Bercea şi cazul Pricop au produs involuntar dovada pe care o aşteptau mulţi dintre românii care vor într-adevăr să ştie: aceea că sentinţele date până acum în spaţiul politic, dar şi cele care vor veni, sunt urmarea firească a faptelor de corupţie la care s-au lăcomit condamnaţii.

Cu fratele în arest şi ginerele cercetat penal, Băsescu nu mai poate fi blamat cu succes de Ponta & company că i-a băgat mentorul, pe Adrian Năstase,  la mititica. „Justiţia băsistă” va rămâne în istorie ca una din formele de manipulare cu oarecare succes folosită de aproape toată clasa politică în încercarea  de a-şi ascunde vocaţia infracţională sub poza de victimă a unui regim dictatorial. Inventat, de bună seamă, pentru că România anului 2014 nu are nici măcar un condamnat politic.

Şi tot legat de subiect, ca o arierată de parcurs, Parlamentul a adoptat miercuri declaraţia prin care se solicită demisia Preşedintelui Băsescu. Motivul? Înălţător! „Având în vedere atingerea gravă şi iremediabilă adusă instituţiei prezidenţiale prin implicarea fratelui preşedintelui în fapte de corupţie extrem de grave…”. Promovată de preşedintele Senatului, domnul Tăriceanu, citită în plen, cu intonaţie deprinsă la antenele lui Voiculescu, de doamna Gabriela Firea, declaraţia a sunat ca o slujbă de alungare a duhurilor rele ţinută de un sobor de draci. Nu a fost ridicol, nici măcar ciudat. A fost sumbru. Numai Stalin şi Hitler pedepseau până la a zecea spiţă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!