PE CONTRASENS. Diaconu, liderul unei mineriade duse în cabinele de vot

editorial (4)Mircea Diaconu şi mandatul său de europarlamentar este proba vie a tulburării bipolare de care suferă Justiţia românească. Din cauză că sunt bine unse, sau, din contră, nu sunt unse deloc,  deciziile instanţelor româneşti pe exact aceeaşi speţă pot varia de la „Splendid!” la „Doamne fereşte!”. Ca şi cum fiecare instanţă, de la judecătorie şi până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,  ar judeca în legea ei.

Aici este slăbiciunea majoră care ciobeşte profund autoritatea statului român şi exact aici a forţat Mircea Diaconu şi a reuşit să demonstreze că LEGEA şi aplicarea ei în România sunt de kakao.

Mai departe însă interpretarea se bifurcă. Pentru oamenii de bună credinţă, ”kakao” la Justiţie înseamnă muşamalizarea dosarelor de corupţie, amânări pentru împlinirea termenului de prescripţie, pedepse cu suspendare pentru fapte grave.

În cazul lui Mircea Diaconu însă, nu asta s-a dorit a fi demonstrat. Cheia de interpretare este exact opusă şi vrea să scoată în evidenţă că toate condamnările cu executare, sentinţele de incompatibilitate, dosarele de corupţie sunt contestabile, fiind date de o Justiţiei slab pregătită, nesigură, care, iată!, poate fi învinsă.

Nici că se putea un simbol  mai bun de promovat, pe această idee, decât actorul Mircea Diaconu. Pentru Dan Voiculescu, cu cinci ani de puşcărie daţi de prima instanţă, demonstraţia realizată prin Diaconu e aur curat în uzina sa imensă de manipulare. Nu cred că îşi imaginează cineva că trustul Intact a sprijinit candidatura lui Mircea Diaconu de dragul figurii sale de fecioraş nevinovat din „Profetul, aurul şi ardelenii”, tip de rol care l-a prins dealtfel pe actor cel mai bine în carieră. Nuuu! Voturile obţinute de Diaconu, declarat incompatibil prin decizia definită a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) , se transformă în studioul Antenei 3 în voturi împotriva ANI şi ICCJ.  Voiculescu este astfel regizorul unui show păcătos care torpilează mediatic deciziile magistraţilor României şi spiritul legii care pedepseşte lipsa de integritate. Practic, Mircea Diaconu a candidat nu numai pentru un loc în Parlamentul European. Mircea Diaconu a candidat şi împotriva Justiţiei. Iar votul popular l-a ajutat să o învingă! O victorie tristă care seamănă cu o mineriadă, dusă însă elegant în cabinele de vot.

Cât despre Mircea Diaconu ce putem spune? A ascultat ce i-a spus regretatul maestru Dinică în Filantropica: „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană”. Diaconu este însă un profesionist! Povestea lui a meritat toţi banii! Cel puţin pentru tata antenelor!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara