PE CONTRASENS. Ca la Phenian. Criză de virgine şi în politica dâmboviţiană

editorialTrăim un experiment în care, probabil, am fost împinşi de mama Europa. Domnii aceia sofisticaţi de la Bruxelles au vrut să vadă ce se întâmplă într-o ţară clasată pe primul loc la corupţie dacă Justiţia primeşte un anumit grad de independenţă. Nu mult, aşa la vreo 35 la sută. UE ştie că dezlegarea totală a Justiţiei într-o ţară cu un parcurs de muşama ca al României, ar destructura statul, cam cum s-ar sparge plămânii unui scafandru care în drum spre suprafaţă nu ar mai respecta palierele de decompresie. Şi ce constatăm? 

Începe să se manifeste o criză de personal! Foşti premieri, miniştri en-titre, ministeriabili, oameni de afaceri încep să cadă ca muştele sub greutatea dosarelor de corupţie avute în spate. Situaţia îmi aminteşte cumva de Kim Jong-un, liderul din Coreea de Nord, care are mari probleme să găsească virgine pentru formaţiile sale de dansuri. Cum se propune câte o dansatoare nouă, pac!, se dovedeşte că tânăra nu e fată mare. Suprapusă peste situaţia de la Bucureşti,  criza virginelor de la Phenian se mulează perfect pe criza politicienilor liberi de DNA de la noi.

Prin urmare, ar putea conchide experţii UE, avem de a face cu o relaţie invers proporţională. Cu cât creşterea gradului de independenţă a Justiţiei, cu atât scade numărul politicienilor eligibili pentru o demnitate în stat. Ceea ce intuiam şi noi. O Justiţie total independentă, azi în România, poate ajunge să perturbe grav activitatea statului,  ca orice schimbare majoră care rupe o tradiţie murdară, tradiţie inaugurată acum 23 de ani de domnul Ion Iliescu, părintele feudelor baronilor locali şi a frăţiei ghiulului.

Cât despre DNA ce putem spune? În primul rând, că n-am văzut trecându-i pragul martiri ai neamului. Majoritatea celor anchetaţi se înscriu, cu marja de eroare acceptată de Bruxelles, în categoria morală a plevuştii, diferenţele fiind doar cantitative, de volum a sacului cu furăciuni.  Este DNA-ul independent? Am oarece rezerve aici, dat fiind faptul că în ultima perioadă prea s-a dat amnistie pentru penalii din timpul Guvernării Boc. E adevărat, Nelu Iordache, face pârnaie că a fraudat banii europeni cu milioanele de euro. Dar cine i-a dat contractele, cine l-a controlat, cine i-a aprobat devizele nu pare să intereseze DNA-ul ! Păi, nu vă supăraţi, dacă facem despăduchiere, păi s-o facem generală, stimaţi procurori !  

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva