PE CONTRASENS. Ca la Phenian. Criză de virgine şi în politica dâmboviţiană

editorialTrăim un experiment în care, probabil, am fost împinşi de mama Europa. Domnii aceia sofisticaţi de la Bruxelles au vrut să vadă ce se întâmplă într-o ţară clasată pe primul loc la corupţie dacă Justiţia primeşte un anumit grad de independenţă. Nu mult, aşa la vreo 35 la sută. UE ştie că dezlegarea totală a Justiţiei într-o ţară cu un parcurs de muşama ca al României, ar destructura statul, cam cum s-ar sparge plămânii unui scafandru care în drum spre suprafaţă nu ar mai respecta palierele de decompresie. Şi ce constatăm? 

Începe să se manifeste o criză de personal! Foşti premieri, miniştri en-titre, ministeriabili, oameni de afaceri încep să cadă ca muştele sub greutatea dosarelor de corupţie avute în spate. Situaţia îmi aminteşte cumva de Kim Jong-un, liderul din Coreea de Nord, care are mari probleme să găsească virgine pentru formaţiile sale de dansuri. Cum se propune câte o dansatoare nouă, pac!, se dovedeşte că tânăra nu e fată mare. Suprapusă peste situaţia de la Bucureşti,  criza virginelor de la Phenian se mulează perfect pe criza politicienilor liberi de DNA de la noi.

Prin urmare, ar putea conchide experţii UE, avem de a face cu o relaţie invers proporţională. Cu cât creşterea gradului de independenţă a Justiţiei, cu atât scade numărul politicienilor eligibili pentru o demnitate în stat. Ceea ce intuiam şi noi. O Justiţie total independentă, azi în România, poate ajunge să perturbe grav activitatea statului,  ca orice schimbare majoră care rupe o tradiţie murdară, tradiţie inaugurată acum 23 de ani de domnul Ion Iliescu, părintele feudelor baronilor locali şi a frăţiei ghiulului.

Cât despre DNA ce putem spune? În primul rând, că n-am văzut trecându-i pragul martiri ai neamului. Majoritatea celor anchetaţi se înscriu, cu marja de eroare acceptată de Bruxelles, în categoria morală a plevuştii, diferenţele fiind doar cantitative, de volum a sacului cu furăciuni.  Este DNA-ul independent? Am oarece rezerve aici, dat fiind faptul că în ultima perioadă prea s-a dat amnistie pentru penalii din timpul Guvernării Boc. E adevărat, Nelu Iordache, face pârnaie că a fraudat banii europeni cu milioanele de euro. Dar cine i-a dat contractele, cine l-a controlat, cine i-a aprobat devizele nu pare să intereseze DNA-ul ! Păi, nu vă supăraţi, dacă facem despăduchiere, păi s-o facem generală, stimaţi procurori !  

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune