Oraşul verde al primarului Mărginean e underground

editorial 2Cât a fost moşia fostului primar Mircia Muntean, Deva devenise oraşul cu cele mai puţine spaţii verzi. Fiecare metru pătrat de verdeaţă dintre blocuri a fost „plombat” cu betoane. Spaţii comerciale, coşmelii ori garaje făcute anapoda pe baza unui singur criteriu: interesul economic. Epoca aceea a trecut, dar coşmarul continuă. N-o spunem doar noi.

Grupul de Iniţiativă „Civitas” a lansat un anunţ ce nu poate fi ignorat. Aşadar:

„Cu adâncă durere şi deosebită compasiune, societatea civilă deveană anunță dispariția celor care au fost : „Bunul gust”, „Bunul simț” și  „Frumosul”, din comunitatea noastră. Ne-am așteptat la acest lucru văzând ultimele acțiuni ale autorităților locale: prospecțiuni geologice, în diferite zone ale Devei, despre care nimeni nu știa nimic, strategii de dezvoltare pentru perioada 2014-2020 care nu prezintă planuri de viitor, ci realități actuale și vorbe stufoase, uneori chiar și eronate, pe pagini multe, dar nu ne-am așteptat ca totul să se întâmple așa de repede. Iată însă, că în zilele trecute, Bunul gust nu a mai rezistat și a fost secerat, o dată cu parcul verde din curtea Catedralei Ortodoxe,  astfel dispărând până și locul cu verdeață la care mai putea tinde pentru un frumos sfârșit! La aflarea acestei vești, Frumosul și Bunul simț, prieteni foarte apropiați de Bunul gust, au spus și ei ADIO acestei lumi. Nu ne rămâne decât amintirea Frumosului, Bunului simț și a Bunului gust așa cum le-am cunoscut o dată în acest oraș. Cei care rămânem în urmă, și care nu putem accepta această dispariție prematură, nu vom renunța la a spera că măcar careva dintre urmașii acestora: Bunacuviință și Respectul, vor continua demersurile înaintașilor lor!”.

Într-o discuţie publică recentă, primarul Petru Mărginean susţinea că Deva are vreo 24 de metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor. În scripte. Dacă e pusă la socoteală pădurea Bejan şi lunca Mureşului, poate că da, aşa o fi. Însă pentru sănătatea oraşului zonele astea nu pot înlocui micile oaze de verdeaţă care dispar.

Totodată e adevărat că la economia spaţiilor verzi cimitirele fac diferenţa…

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu