Oraşul verde al primarului Mărginean e underground

editorial 2Cât a fost moşia fostului primar Mircia Muntean, Deva devenise oraşul cu cele mai puţine spaţii verzi. Fiecare metru pătrat de verdeaţă dintre blocuri a fost „plombat” cu betoane. Spaţii comerciale, coşmelii ori garaje făcute anapoda pe baza unui singur criteriu: interesul economic. Epoca aceea a trecut, dar coşmarul continuă. N-o spunem doar noi.

Grupul de Iniţiativă „Civitas” a lansat un anunţ ce nu poate fi ignorat. Aşadar:

„Cu adâncă durere şi deosebită compasiune, societatea civilă deveană anunță dispariția celor care au fost : „Bunul gust”, „Bunul simț” și  „Frumosul”, din comunitatea noastră. Ne-am așteptat la acest lucru văzând ultimele acțiuni ale autorităților locale: prospecțiuni geologice, în diferite zone ale Devei, despre care nimeni nu știa nimic, strategii de dezvoltare pentru perioada 2014-2020 care nu prezintă planuri de viitor, ci realități actuale și vorbe stufoase, uneori chiar și eronate, pe pagini multe, dar nu ne-am așteptat ca totul să se întâmple așa de repede. Iată însă, că în zilele trecute, Bunul gust nu a mai rezistat și a fost secerat, o dată cu parcul verde din curtea Catedralei Ortodoxe,  astfel dispărând până și locul cu verdeață la care mai putea tinde pentru un frumos sfârșit! La aflarea acestei vești, Frumosul și Bunul simț, prieteni foarte apropiați de Bunul gust, au spus și ei ADIO acestei lumi. Nu ne rămâne decât amintirea Frumosului, Bunului simț și a Bunului gust așa cum le-am cunoscut o dată în acest oraș. Cei care rămânem în urmă, și care nu putem accepta această dispariție prematură, nu vom renunța la a spera că măcar careva dintre urmașii acestora: Bunacuviință și Respectul, vor continua demersurile înaintașilor lor!”.

Într-o discuţie publică recentă, primarul Petru Mărginean susţinea că Deva are vreo 24 de metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor. În scripte. Dacă e pusă la socoteală pădurea Bejan şi lunca Mureşului, poate că da, aşa o fi. Însă pentru sănătatea oraşului zonele astea nu pot înlocui micile oaze de verdeaţă care dispar.

Totodată e adevărat că la economia spaţiilor verzi cimitirele fac diferenţa…

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani