OPINIE. L’ombelico del mondo

Și aerul și apa și pământul sunt, toate, ale noastre, ale tuturor dar uneori este greu să înțelegem că nu suntem buricul Pământului, niciunul dintre noi. La fel de greu este să pricepem că în fața vieții și a morții suntem egali. Egali în drepturi, dar și în obligații. Ce are dreptul a face un om, o familie, un cuplu sau un grup are dreptul a face fiecare dintre noi sau de lângă noi.
Vedem în aceste zile, fie la televizor, fie pe rețelele de socializare, tot felul de deviații de la un comportament normal într-o astfel de situație. Fotografii cu grătare sfârâind, cu flori, cu apusuri, cu fata care pupă băiatul sau cu băiatul pupând fata, cu iarbă verde, acoperită de pături și ligheane pline de carne, cu părinți fericiți care gustă primăvara alături de prunci rotofei, inundă spațiul virtual sfidător și grotesc.
Stăm acasă, se spune peste tot, iar îndemnurile de bun simț abundă în jurul nostru, dar numai unii acceptă și numai unii conștientizează pericolul ce ne paște. Da, a venit primăvara, cu astenia ei cu tot și, cum eram obișnuiți, ieșim din bârlog, asemenea ursului care abia așteaptă să se înfrupte din leurdă, după o iarnă de hibernare. Doar că, acum, primăvara a venit cernită, tristă și amenințătoare, pentru toți. Pentru căruțași și avocați, pentru gropari, și vânători de balene, pentru librari și poștași, vorba ilustrului Radu Cosașu. Din păcate unii nu o văd așa. Care unii? Cei care își spun zilnic, uitându-se în oglinda din baie sau cea a sufletului, CINE SUNT EU. Sunt eu, pentru că eu sunt infailibil, am bani cu sacul, sau sunt în partidul cel mai bazat, sunt finul lui X, sau copilul lui Y, sau sunt mai presus de oricine și mie nu mi se poate întâmpla nimic. Eu vreau să ies și nimeni nu mă poate opri. Este asta mentalitatea învingătorului, într-adevăr, doar că acest tip de învingător, în realitate, se învinge pe sine. Infatuarea, plinătatea de sine și mai ales sentimentul bine cultivat de superioritate față de cel de lângă, produc rău. În egoismul lor egocentrist ei uită că noi toți iubim natura și primăvara și mieii și florile și toți am avea dreptul să le atingem și să ne contopim cu ele, doar suntem egali, nu? Ori poate toată lumea să mângâie mieii ori toată lumea stă în casă și visează la ei.
Voi cei ce vă și pozați și vă afișați nonșalant fericirea efemeră, nu sunteți decât cei care sfidați și jigniți pe toți cei ce stau în casele lor.
Oare câți oameni trebuie să moară ca să înțelegi că tu nu mai exiști și că eu nu mai exist și că tu și eu suntem, de acum și dintotdeauna, doar noi?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara