NUMA’ DE BINE: De acum votez doar răul cel mai mare

editorial

Când i-am povestit prietenului Ovidiu Petrovai subiectul, m-a sfătuit să nu mă „aprind” prea tare, să vă las şi vouă, celor care veţi citi, loc de indignare. Aşa că o să zic doar că dobitocii, nătângii, bizonii şi giurumelele care conduc sistemul birocratic din România sunt mai eficienţi decât cancerul în ale morţii.

Cu boala mai ai o şansă. E mai corectă cu tine şi îţi dă posibilitatea să te aperi. Dar dacă dai peste birocraţia din sistemul de asigurări pentru sănătate eşti un om mort. Un mort cu zile.

Situaţia bolnavilor de cancer e cutremurătoare. Formalităţile sunt parcă înadins făcute ca să-i termine pe „canceroşi” înainte de vreme. În boala asta şansele scad cu fiecare zi şi comisiei de experţi oncologi îi ia patru luni să aprobe un dosar, să îi dea asiguratului dreptul lui la medicamentul salvator. Cine n-are bani să se trateze pe cont propriu a mierlit-o. Sistemul de asigurări lucrează ca un contabil pus să facă economii la bugetul de stat. Moartea produce profit. Statul n-are bani, strânge cureaua. Sănătatea pică întotdeauna sub burtă. Şi din puţinul care este alocat nu are prioritate bolnavul. Mai întâi trebuie servită clientela politică. Se dau lucrări bine plătite şi (de obicei) prost executate, se iau posturi de conducere pentru nătărăi servili care fac ce li se cere fără să înţeleagă cât rău împrăştie în jur.

De douăzeci de ani merg la vot şi aleg „răul cel mai mic”. N-am lipsit niciodată, nici atunci când n-aveam ce vota, când răul era rău peste tot, când a fost să aleg între Vadim şi Iliescu. Paradoxal, de fiecare dată în toţi aceşti ani s-a dovedit că ceea ce părea mai puţin rău s-a întrecut pe sine şi pe cei de dinainte în samavolnicie. Am scăpat de dracu şi am dat de mă-sa. Gravidă.

Dacă mă mai duc vreodată la vot (cred mai degrabă că n-o voi face), eu am să votez răul cel mai mare. Să mă ştiu într-o parte.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “NUMA’ DE BINE: De acum votez doar răul cel mai mare

  1. Vasilica

    Mereu eram de parere ca merita sa votam cel mai circar dintre candidati, daca tot e circ, sa fie pana la capat. Cancerul in faza finala nu e are atat de multe metastaze ca sistemul din Romania, momentan de la cel mai mic la cel mai mare functionar public(80% cel putin din ei) sunt lingai de partid, “nepoti” si bine-nteles majoritatea din ei n-au nici o tangenta cu ce fac, sunt o insulta pentru meseriile lor… s-a ajuns atat de departe incat functionari care lucreaza doar cu straini nu stiu o limba straina(asta in era informatiei)… atat de putred e sistemul.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții