NUMA’ DE BINE: De acum votez doar răul cel mai mare

editorial

Când i-am povestit prietenului Ovidiu Petrovai subiectul, m-a sfătuit să nu mă „aprind” prea tare, să vă las şi vouă, celor care veţi citi, loc de indignare. Aşa că o să zic doar că dobitocii, nătângii, bizonii şi giurumelele care conduc sistemul birocratic din România sunt mai eficienţi decât cancerul în ale morţii.

Cu boala mai ai o şansă. E mai corectă cu tine şi îţi dă posibilitatea să te aperi. Dar dacă dai peste birocraţia din sistemul de asigurări pentru sănătate eşti un om mort. Un mort cu zile.

Situaţia bolnavilor de cancer e cutremurătoare. Formalităţile sunt parcă înadins făcute ca să-i termine pe „canceroşi” înainte de vreme. În boala asta şansele scad cu fiecare zi şi comisiei de experţi oncologi îi ia patru luni să aprobe un dosar, să îi dea asiguratului dreptul lui la medicamentul salvator. Cine n-are bani să se trateze pe cont propriu a mierlit-o. Sistemul de asigurări lucrează ca un contabil pus să facă economii la bugetul de stat. Moartea produce profit. Statul n-are bani, strânge cureaua. Sănătatea pică întotdeauna sub burtă. Şi din puţinul care este alocat nu are prioritate bolnavul. Mai întâi trebuie servită clientela politică. Se dau lucrări bine plătite şi (de obicei) prost executate, se iau posturi de conducere pentru nătărăi servili care fac ce li se cere fără să înţeleagă cât rău împrăştie în jur.

De douăzeci de ani merg la vot şi aleg „răul cel mai mic”. N-am lipsit niciodată, nici atunci când n-aveam ce vota, când răul era rău peste tot, când a fost să aleg între Vadim şi Iliescu. Paradoxal, de fiecare dată în toţi aceşti ani s-a dovedit că ceea ce părea mai puţin rău s-a întrecut pe sine şi pe cei de dinainte în samavolnicie. Am scăpat de dracu şi am dat de mă-sa. Gravidă.

Dacă mă mai duc vreodată la vot (cred mai degrabă că n-o voi face), eu am să votez răul cel mai mare. Să mă ştiu într-o parte.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “NUMA’ DE BINE: De acum votez doar răul cel mai mare

  1. Vasilica

    Mereu eram de parere ca merita sa votam cel mai circar dintre candidati, daca tot e circ, sa fie pana la capat. Cancerul in faza finala nu e are atat de multe metastaze ca sistemul din Romania, momentan de la cel mai mic la cel mai mare functionar public(80% cel putin din ei) sunt lingai de partid, “nepoti” si bine-nteles majoritatea din ei n-au nici o tangenta cu ce fac, sunt o insulta pentru meseriile lor… s-a ajuns atat de departe incat functionari care lucreaza doar cu straini nu stiu o limba straina(asta in era informatiei)… atat de putred e sistemul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara