Miticii de Banat şi regionalizarea

editorialProtestul angajaţilor din Fiscul timişorean este o mişcare „spontan” dictată de politicienii judeţului Timiş care cred, probabil, că regionalizarea ar trebui să le ofere statutul de mitici ai Regiunii de Vest.

Faptul că Direcţia Regională a Finanţelor Publice va fi la Deva nu schimbă cu nimic viaţa contribuabililor – mulţi, puţin, câţi vor fi ei – din cele patru judeţe. Mai mult, nu afectează în niciun fel munca angajaţilor de la Fisc, inclusiv a celor care au ieşit să protesteze în stradă. Atunci, ce anume i-a mânat spre grevă?

Singura explicaţie care îmi vine în minte este că oamenii Fiscului percutează la ordin politic.

Liderul de sindicat al finanţiştilor din Timiş zice că nu ar fi moral cu Direcţia Regională la Deva. Adică, de ce nu ar fi moral? Finanţiştii hunedoreni sun mai slab pregătiţi? Ei bine, nu! Dimpotrivă. Fiscul hunedorean a făcut ordine în ograda timişorenilor, după ce ani de zile s-au dovedit neputincioşi (ca să fiu elegant) să-l prindă pe „Prinţul Banatului” care fabrica ţigarete contrafăcute şi le timbra ilegal sub nasul lor, al organelor fiscale din Timiş, a acelora care spun acum că „economic, social şi moral” Deva este un loc nepotrivit ca reşedinţă a Fiscului.

Comisarii Gărzii Financiare din Deva au pus pe butuci afacere ilegală a sirianului Iskandarani, nu „moralii” care au ieşit în stradă, deşi golănia era în „parohia” lor.

Este evident pentru oricine a apucat să stea mai mult de trei zile în România că protestul nu are nicio treabă cu bunul mers al finanţelor publice şi că avem de a face cu orgolii politice în care angajaţii fiscului au fost masă de manevră. De altfel, intervenţiile demnitarilor din Timiş nu lasă loc de-ntors.

Regionalizarea – dacă se va face după capriciile unora care se visează baroni regionali, folosind presiunea străzii ca să-şi atingă scopurile – nu face altceva decât să mute pe Bega miticismele dâmboviţene.

Ba ar putea fi chiar mai rău, dacă punem la socoteală felul în care se poartă autoritatea regională de drumuri din Timişoara care a pus monopol până şi pe comunicare şi care ignoră de câţiva ani să îndrepte un petic de drum naţional din Orăştie care aproape zilnic produce evenimente în trafic.

În aceste condiţii, decât o regionalizare de nimic, mai bine deloc.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte