Miticii de Banat şi regionalizarea

editorialProtestul angajaţilor din Fiscul timişorean este o mişcare „spontan” dictată de politicienii judeţului Timiş care cred, probabil, că regionalizarea ar trebui să le ofere statutul de mitici ai Regiunii de Vest.

Faptul că Direcţia Regională a Finanţelor Publice va fi la Deva nu schimbă cu nimic viaţa contribuabililor – mulţi, puţin, câţi vor fi ei – din cele patru judeţe. Mai mult, nu afectează în niciun fel munca angajaţilor de la Fisc, inclusiv a celor care au ieşit să protesteze în stradă. Atunci, ce anume i-a mânat spre grevă?

Singura explicaţie care îmi vine în minte este că oamenii Fiscului percutează la ordin politic.

Liderul de sindicat al finanţiştilor din Timiş zice că nu ar fi moral cu Direcţia Regională la Deva. Adică, de ce nu ar fi moral? Finanţiştii hunedoreni sun mai slab pregătiţi? Ei bine, nu! Dimpotrivă. Fiscul hunedorean a făcut ordine în ograda timişorenilor, după ce ani de zile s-au dovedit neputincioşi (ca să fiu elegant) să-l prindă pe „Prinţul Banatului” care fabrica ţigarete contrafăcute şi le timbra ilegal sub nasul lor, al organelor fiscale din Timiş, a acelora care spun acum că „economic, social şi moral” Deva este un loc nepotrivit ca reşedinţă a Fiscului.

Comisarii Gărzii Financiare din Deva au pus pe butuci afacere ilegală a sirianului Iskandarani, nu „moralii” care au ieşit în stradă, deşi golănia era în „parohia” lor.

Este evident pentru oricine a apucat să stea mai mult de trei zile în România că protestul nu are nicio treabă cu bunul mers al finanţelor publice şi că avem de a face cu orgolii politice în care angajaţii fiscului au fost masă de manevră. De altfel, intervenţiile demnitarilor din Timiş nu lasă loc de-ntors.

Regionalizarea – dacă se va face după capriciile unora care se visează baroni regionali, folosind presiunea străzii ca să-şi atingă scopurile – nu face altceva decât să mute pe Bega miticismele dâmboviţene.

Ba ar putea fi chiar mai rău, dacă punem la socoteală felul în care se poartă autoritatea regională de drumuri din Timişoara care a pus monopol până şi pe comunicare şi care ignoră de câţiva ani să îndrepte un petic de drum naţional din Orăştie care aproape zilnic produce evenimente în trafic.

În aceste condiţii, decât o regionalizare de nimic, mai bine deloc.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara