Miticii de Banat şi regionalizarea

editorialProtestul angajaţilor din Fiscul timişorean este o mişcare „spontan” dictată de politicienii judeţului Timiş care cred, probabil, că regionalizarea ar trebui să le ofere statutul de mitici ai Regiunii de Vest.

Faptul că Direcţia Regională a Finanţelor Publice va fi la Deva nu schimbă cu nimic viaţa contribuabililor – mulţi, puţin, câţi vor fi ei – din cele patru judeţe. Mai mult, nu afectează în niciun fel munca angajaţilor de la Fisc, inclusiv a celor care au ieşit să protesteze în stradă. Atunci, ce anume i-a mânat spre grevă?

Singura explicaţie care îmi vine în minte este că oamenii Fiscului percutează la ordin politic.

Liderul de sindicat al finanţiştilor din Timiş zice că nu ar fi moral cu Direcţia Regională la Deva. Adică, de ce nu ar fi moral? Finanţiştii hunedoreni sun mai slab pregătiţi? Ei bine, nu! Dimpotrivă. Fiscul hunedorean a făcut ordine în ograda timişorenilor, după ce ani de zile s-au dovedit neputincioşi (ca să fiu elegant) să-l prindă pe „Prinţul Banatului” care fabrica ţigarete contrafăcute şi le timbra ilegal sub nasul lor, al organelor fiscale din Timiş, a acelora care spun acum că „economic, social şi moral” Deva este un loc nepotrivit ca reşedinţă a Fiscului.

Comisarii Gărzii Financiare din Deva au pus pe butuci afacere ilegală a sirianului Iskandarani, nu „moralii” care au ieşit în stradă, deşi golănia era în „parohia” lor.

Este evident pentru oricine a apucat să stea mai mult de trei zile în România că protestul nu are nicio treabă cu bunul mers al finanţelor publice şi că avem de a face cu orgolii politice în care angajaţii fiscului au fost masă de manevră. De altfel, intervenţiile demnitarilor din Timiş nu lasă loc de-ntors.

Regionalizarea – dacă se va face după capriciile unora care se visează baroni regionali, folosind presiunea străzii ca să-şi atingă scopurile – nu face altceva decât să mute pe Bega miticismele dâmboviţene.

Ba ar putea fi chiar mai rău, dacă punem la socoteală felul în care se poartă autoritatea regională de drumuri din Timişoara care a pus monopol până şi pe comunicare şi care ignoră de câţiva ani să îndrepte un petic de drum naţional din Orăştie care aproape zilnic produce evenimente în trafic.

În aceste condiţii, decât o regionalizare de nimic, mai bine deloc.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva