JURNAL VIRTUAL Zilele bune ale Hunedoarei

danielgutaAdio griji de iarnă, adio letargie, e timpul să ne punem pe treabă, e timpul ca promisiunile pe care le-am tot auzit în ultimele luni din direcţia autorităţilor să fie transformate în proiecte concrete. Să simţim şi noi că viaţa ni s-a schimbat în bine, cu puţin măcar, datorită grijii pe care ne-o poartă cei pe care i-am ales. Au trecut luni bune deja de când avem primari noi în Hunedoara şi în Deva şi nu aş putea spune că nu am observat schimbări în cele două municipii. Despre lucruri bune zic, că de data asta nu o să fiu cârcotaş. Nu o să pun răul în faţa binelui, aştept primăvara doar şi nu am de gând să rămân înţepenit cu gândul la iarna asta scurtă.

O iarnă care ne-a scuzat inactivitatea, dar ne-a dat liber la planuri de viitor, una din care oricum o să scăpăm curând cu toţii.

Iar în zilele cele însorite care se apropie, vreau să văd, de exemplu, sute de turişti înghesuiţi la poarta Castelului Corvinilor, cel chiar şi cu acoperişul zdrenţuit. Sute de vizitatori spun, nu mii, pentru că nu sunt exagerat de optimist, nu visez ca alţi hunedoreni la “Hunedoara, principala destinaţie turistică a Transilvaniei”. Probabil nici nu va fi vreodată aşa, dar sună bine, ca poveştile. Despre sutele de locuri noi de muncă şi investiţiile străine preconizate în Hunedoara încă nu-mi permit să vorbesc, e prea nejurnalistic ca să zic aşa, prea în afara realităţilor în care cred.

În Deva angajamentele au fost mai moderate. Nu ştiu de ce nu s-au gândit oamenii de aici la “Deva, principala destinaţie turistică a Transilvaniei” sau de ce nu au fost la fel de creativi ca hunedorenii la capitolul “să facem oraşul să strălucească precum soarele de pe cer”. Glumesc, bineînţeles. În ce priveşte reşedinţa de judeţ, nu mi-aş face griji faţă de viitorul ei apropiat. Cetatea doar a rămas în urmă cu scheletul de scânduri învechite care o îconjoară, desprinse parcă din şantierul de şindrile al meşterilor lui Manole. În rest, Deva e mai aproape de civilizaţie, chiar dacă nu se bate nimeni cu pumnul în piept pentru ea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști