JURNAL VIRTUAL Zilele bune ale Hunedoarei

danielgutaAdio griji de iarnă, adio letargie, e timpul să ne punem pe treabă, e timpul ca promisiunile pe care le-am tot auzit în ultimele luni din direcţia autorităţilor să fie transformate în proiecte concrete. Să simţim şi noi că viaţa ni s-a schimbat în bine, cu puţin măcar, datorită grijii pe care ne-o poartă cei pe care i-am ales. Au trecut luni bune deja de când avem primari noi în Hunedoara şi în Deva şi nu aş putea spune că nu am observat schimbări în cele două municipii. Despre lucruri bune zic, că de data asta nu o să fiu cârcotaş. Nu o să pun răul în faţa binelui, aştept primăvara doar şi nu am de gând să rămân înţepenit cu gândul la iarna asta scurtă.

O iarnă care ne-a scuzat inactivitatea, dar ne-a dat liber la planuri de viitor, una din care oricum o să scăpăm curând cu toţii.

Iar în zilele cele însorite care se apropie, vreau să văd, de exemplu, sute de turişti înghesuiţi la poarta Castelului Corvinilor, cel chiar şi cu acoperişul zdrenţuit. Sute de vizitatori spun, nu mii, pentru că nu sunt exagerat de optimist, nu visez ca alţi hunedoreni la “Hunedoara, principala destinaţie turistică a Transilvaniei”. Probabil nici nu va fi vreodată aşa, dar sună bine, ca poveştile. Despre sutele de locuri noi de muncă şi investiţiile străine preconizate în Hunedoara încă nu-mi permit să vorbesc, e prea nejurnalistic ca să zic aşa, prea în afara realităţilor în care cred.

În Deva angajamentele au fost mai moderate. Nu ştiu de ce nu s-au gândit oamenii de aici la “Deva, principala destinaţie turistică a Transilvaniei” sau de ce nu au fost la fel de creativi ca hunedorenii la capitolul “să facem oraşul să strălucească precum soarele de pe cer”. Glumesc, bineînţeles. În ce priveşte reşedinţa de judeţ, nu mi-aş face griji faţă de viitorul ei apropiat. Cetatea doar a rămas în urmă cu scheletul de scânduri învechite care o îconjoară, desprinse parcă din şantierul de şindrile al meşterilor lui Manole. În rest, Deva e mai aproape de civilizaţie, chiar dacă nu se bate nimeni cu pumnul în piept pentru ea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă         Combinatul din Hunedoara a suspendat producția         ÎNVESTITURA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: „Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Mocăniţa Brad – Crișcior circulă de sărbători         Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri         Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș